Antena

Cum se prepară cel mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant?

Șnițelul este, incontestabil, preparatul cel mai adorat atât de cei mici, cât și de cei mari, iar dacă nu știi să-l prepari, Marian Duță, simpaticul reporter de la Neatza cu Răzvan și Dani, la convins pe Chef Ghimpu să divulge rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Septembrie 2020, 12:13 | Actualizat: Miercuri, 09 Septembrie 2020, 15:14
Galerie de imagini
Șnițel vienez, denumit Urechi de elefant

Așadar, de ziua șnițelului vienez, să ne delectăm cum se cuvine cu cel mai îndrăgit preparar culinar pe bază de carne: șnițelul vienez!

Rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant - Ingrediente:



Rețeta celui mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant - Preparare

Rețeta pentru prepararea șnițelului vienez este cea clasică, cunoscută de toată lumea, dar secretul constă în a alege un cotlet cu os, de vițel crud, vițel de lapte și neapărat pesmet panko, un pesmet dintr-o pâine specială.

Pe aceeași temă

Carnea de vițel se feliază câr de subțire, se bate cu ciocanul de șnițele și se asezonează cu sare și piper. Se trece prin făină, prin ouă amestecate cu sare și piper, apoi prin pesmet panko și se prăjește în baie de ulei încins, la foc mai intens.

Șnițelul vienez se servește cu cartofi vienezi.

Cartofii se feliază și se blanșează pentriu 1-2 minute în apă clocotită cu sare. Se scurg și se prăjesc în ulei încins, apoi se presară peste ei mult pătrunjel verde tocat și usturoi răzuit.

Recomandari A1

Pentru a pregăti roșii deshidratate, acestea se feliază, se usucă la soare și se conservă în ulei de măsline aromatizat cu oregano.

Chef Ghimpu a mai adăugat la șnițelul vienez și puțin parmezan ras și puțină rucola, pentru un plus de prospețime, dar și lămâie, pentru aromă.

Pe aceeași temă

Pentru a nu pierde detaliile de la Chef Gimpu și Marian Duță, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Whatsapp LinkedIn
invitati chef ghimpu snitel vienez neatza cu razvan si dani chef
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Citește și
Super Neatza, 1 mai 2024. Concursul „Degustare la Cuțite”! Ce a câștigat Antonia Costache
Super Neatza, 1 mai 2024. Preparate tradiționale care te ajută să îți menții silueta
Super Neatza, 1 mai 2024. Antrenament full body by Monica Chira
Super Neatza, 1 mai 2024. La mulți ani, Bogdan!
Video recomandate
Video
Citește și
Ultimele știri
Prognoza meteo 2 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Un concurent a fost salvat de la eliminare de Ștefan Popescu. Pe cine risca să piardă Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Situație fără precedent în sezonul 13. Ce s-a întâmplat cu Orlando Zaharia: „Nu se simte bine!”
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Lăcrămioara Pintilie, accidentare dureroasă în timpul duelului. Irina Fodor a intervenit imediat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce verdict uluitor a adus banda în battle șase. Două concurente și-au adresat replici acide
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ștefan Popescu a sunat alarma pentru amuletă și toți chefii au făcut ochii mari. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Orlando Zaharia, înfuriat de gestul făcut de Alexandru Săbădeanu. Ce a anunțat Irina Fodor
Prognoza meteo 5 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Mireasa, sezon 7. Dani, primele declarații după ce Daiana a anunțat că e însărcinată. Ce spune viitorul tătic
Mai multe