Desert: Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura
Nu este bogat in grasimi si reprezinta desertul perfect, dupa o zi obositoare de munca, Pofta buna!
Publicat: Marti, 10 Ianuarie 2012, 00:00 | Actualizat: Joi, 04 Februarie 2021, 14:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura:
4 foi de gelatina (sau 1 pachet de gelatina pudra)
600ml de lapte
50g de zahar fin, plus inca 2 linguri
500g de caise
3 linguri suc de mere
100g de zmeura
2 lingurite extract de vanilie sau apa
de trandafiri
Mod de preparare pentru Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura:
1. Se inmoaie gelatina 10 minute in apa rece. Se aduc incet la punctul de fierbere laptele si 50g de zahar, amestecand ca sa se dizolve zaharul. Se ia de pe foc si se adauga amestecand extractul de vanilie sau apa de trandafiri. Se scoate gelatina din apa, se stoarce si se amesteca in lapte pana cand se dizolva. Se toarna jeleurile in patru pahare sau vase de cate 150ml. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore pana cand se leaga.
2. Se taie caisele in jumatati si se scot samburii. Fiecare jumatate se taie in patru felii. Se asaza intr-o cratita cu sucul de mere si doua linguri de zahar, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se fierb constant 5 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie caisele, dar nu de tot. Se iau de pe foc, se adauga zmeura si se lasa la racit.
3. Dupa ce asezi jeleurile pe patru farfurii, poti adauga cateva linguri de compot pe margine.
Pofta buna!