Antena Căutare

O ciupercă dăunătoare a devenit deliciu culinar în restaurantele de lux

Coșmarul fermierilor s-a transformat într-o frenezie culinară. Iată cum o ciupercă a devenit o raritate exotică.

Galerie
Din paguba fermierilor, în restaurantele de lux | Shutterstock

Fermierii s-au confruntat de-a lungul secolelor cu o amenințare serioasă a recoltelor, și anume o ciupercă bizară pe care o aruncau de fiecare dată. Însă acum a devenit o raritate căutată de toate restaurantele de lux.

Citește și: Ce se poate întâmpla în corpul nostru dacă mâncăm jumătate de ciupercă pe zi. Rezultatele unui nou studiu sunt uimitoare

Din coșmar, s-a transformat într-o raritate culinară. Ce ciupercă este ”vânată” de bucătarii restaurantelor de lux

Articolul continuă după reclamă

Agricultorii s-au luptat secole de-a rândul cu ciuperca dăunătoare care le ataca porumbul. Aceștia erau îngroziți de apariția sa, deoarece erau nevoiți să-și arunce recoltele.

Citește și: Ingredientul pe care nu trebuie să îl pui vreodată într-un sandwich, potrivit experților. De ce ar fi greșit

Tăciunele de porumb, cunoscut și sub numele științific de Ustilago maydis, provoacă niște excrescențe pufoase în nuanțe de gri-albăstrui. Apariția acestor excrescențe era văzută de agricultori ca o boală care le afecta recolta.

Citește și: Rețetă originală de shakshuka. Cum obții o rețetă delicioasă de ouă cu roșii și ardei pentru micul dejun

Cu toate acestea, conform unei surse, în Mexic, tăciunele de porumb este cunoscut ca huitlacoche, mucegai de porumb, și este integrat în tradiția culinară locală. Astfel, dintr-un adevărat coșmar a devenit o delicatesă mexicană.

Citește și: Rețete delicioase de tacos pentru vară. Cum faci rapid și ușor cel mai bun taco mexican

Aspectul acestor excrescențe este asemănător ciupercilor, având și o aromă pământie, afumată și ușor dulceagă. Huitlacoche este o sursă ideală de proteine, fibre și alți nutrienți și antioxidanți.

Citește și: Rețete gustoase pentru un grătar perfect de vară. Ce tip de carne să pui și ce legume să adaugi lângă

În Mexic, este utilizată la mâncăruri precum tacos, quesadillas, supe, risotto și chiar omlete. Astfel bucătarii dau un plus de savoare și rafinament bucatelor preparate.

În ultimii ani, ciuperca a fost utilizată și în afara Mexicului, la restaurante exclusiviste din Paris, Berlin sau Copenhaga. Astfel, bucătarii din Europa și America de Nord o consideră o ciupercă exotică și un ingredient care dă un gust inconfundabil mâncărurilor.

Reteta de pizza proteică. Cum poți obține un blat de pizza bogat în proteine, perfect la dietă... Crema tartinabilă Dubai, motiv de spitalizare. Cu ce infecție gravă a ajuns la medic după consumul popularului desert...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Comentarii


Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x