Rețeta ardeilor umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Cum să iasă savuroși
În această perioadă, creștinii ortodocși țin postul Paștelui. Aceștia se pregătesc de învierea Domnului atât cu sufletul, cât și cu trupul. Gospodinele pot pregăti bucate delicioase chiar și în post.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 05 Aprilie 2024, 13:18 | Actualizat: Vineri, 05 Aprilie 2024, 13:18Postul Paștelui este ținut mult mai ușor, dată fiind gama variantă de legume și alimente disponibile. Gospodinele au dat întotdeauna dovadă de multă imaginație pentru mesele în familie.
Pe aceeași temăRețeta ardeilor umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Cum să iasă savuroși
Acum ele pot profita de rețeta de ardei umpluți de post de la Mănăstirea Prislop. Este o rețetă foarte populară în aceste zile și deosebit de delicioasă. Potrivit unei surse, ingredientele se pot găsi în casa oricui.
Pe aceeași temăIngrediente
- 5 ardei grași
- 1 ardei verde
- 2 roșii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 5 sau 6 ciuperci Champignon
- 100 de grame de orez
- 350 ml de suc de roșii
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 6 linguri de ulei.
Pe aceeași temăMod de preparare
Se spală ardeii și li se îndepărtează cotorul. Atenție însă, trebuie curățată și păstrată partea superioară, pentru a o folosi pe post ce capac. După care se spală și celelalte legume.
Se toacă ceapa, ardeiul verde și ciupercile în cubulețe mici, iar morcovul se dă pe răzătoare. După care se călește ceapa în ulei și se adaugă morcovul și ardeiul. Se lasă la foc timp de 1 minut. După care se pot adăuga ciupercile, o linguriță de boia de ardei și un praf de sare.
Pe aceeași temăPasul următor constă în adăugarea roșiilor tăiate bucățele și a orezului. Se mai poate adăuga sare și piper, în funcție de preferințele invitaților la masă. Se lasă totul la călit cât timp orezul absoarbe lichidul lăsat de legume.
În tot acest timp se taie verdeața mărunt. Se păstrează un sfert din amestecul de verdeață, iar restul se adaugă peste orez.
Pe aceeași temăCompoziția rezultată se folosește la umplerea ardeilor grași, care se acoperă la final cu acel ”capac” păstrat. Pentru a-i acoperi se pot folosi și felii de roșii.
Ardeii se așază într-o oală suficient de înaltă, iar peste ei se adaugă sosul de roșii și apă, atât cât este suficient să-i acopere. Se mai adaugă sare, după gust, după care se lasă la cuptor până fierb suficient.
Înainte de a fi serviți se presară peste ei verdeața rămasă.
Pe aceeași temăAceasta este rețeta folosită de măicuțele de la Mănăstirea Prislop pentru ardei umpluți de post. Preparatul respectiv este unul îndrăgit de români, indiferent dacă se folosește carne sau ciuperci.