Rețeta de ciorbă cu ouă întregi. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține un preparat inedit
Acest preparat merge de minune în zilele reci! Ciorba cu ouă întregi se servește caldă, alături de pâine proaspătă sau ardei iute. Poți adăuga și o lingură de smântână pentru un gust mai cremos și intens.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2025, 16:06 | Actualizat: Miercuri, 08 Ianuarie 2025, 17:03- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nimic nu se compară cu gustul unei ciorbe delicioase în zilele reci de iarnă. Există numeroase rețete pe care poți să le încerci pentru a obține un astfel de preparat, iar printre acestea se numără și ciorba cu ouă întregi. Este ușor de făcut, nu ai nevoie de multe ingrediente și, în plus, este și delicioasă.
Pe aceeași temăDe ce ingrediente ai nevoie pentru ciorba cu ouă întregi
Înainte de a trece la treabă, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele de mai jos:
- 4 ouă întregi
- 1 ceapă medie
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel sau țelină (opțional)
- 1 ardei gras (opțional)
- 3-4 roșii sau 200 ml de suc de roșii
- 2-3 linguri de ulei
- 1,5-2 litri de apă sau supă de legume
- 200 ml borș (sau zeamă de lămâie pentru acrit)
- 1 legătură de leuștean sau pătrunjel proaspăt
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Curăță ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel/țelină. Apoi, taie ceapa mărunt și dă morcovul pe răzătoare. Rădăcina de pătrunjel/țelină poate fi tăiată cubulețe mici sau dată tot pe răzătoare. Dacă adaugi ardei gras, taie-l în cubulețe.
Într-o oală mare încinge uleiul, adaugă ceapa și călește-o până devine translucidă. Pe urmă, adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel/țelina și ardeiul. Continuă să călești timp de trei-patru minute, amestecând des.
Toarnă apă fierbinte peste legume și lasă să fiarbă la foc mediu timp de 15-20 de minute, până când legumele sunt aproape fierte.
Dacă folosești roșii proaspete, decojește-le și toacă-le mărunt. Adaugă-le în oală împreună cu sucul de roșii, după preferințe și mai lasă ciorba să fiarbă încă cinci minute.
Sparge ouăle pe rând, direct în ciorbă, însă cu grijă, pentru a păstra gălbenușul întreg. Lasă-le să fiarbă timp de patru-cinci minute, până când albușul este gătit, dar gălbenușul rămâne moale.
După, adaugă borșul fiert separat sau zeama de lămâie, după gust. Lasă să mai fiarbă timp de două-trei minute.
Potrivește preparatul cu sare și piper. Oprește focul și presară deasupra leușteanul sau pătrunjelul tocat mărunt. Poftă bună!