Rețetă de desert cu piersici pentru vară. Ce beneficii are acest preparat rapid și răcoritor
Temperaturile din termometre invită la un desert rapid și răcoros. Cele care au la bază fructe sunt ideale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 16:45 | Actualizat: Miercuri, 19 Iunie 2024, 16:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Această combinație de arome și texturi este ideală pentru o gustare în zilele toride de vară. Desertul cu piersici este pe placul tuturor.
Pe aceeași temăRețetă de desert cu piersici pentru vară
Simplu și răcoritor, acest desert te poate ajuta să învingi căldura năucitoare de afară. Ingredientele sunt puține, iar timpul de preparare este de aproximativ o oră, potrivit unei surse.
Pe aceeași temăIngrediente pentru desertul cu piersici
- 5 piersici proaspete și suculente
- 50 de grame de zahăr
- 1 cană de făină
- 50 de grame de unt rece tăiat cubulețe
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- jumătate de lingură de oțet de mere
- înghețată (opțional)
- frișcă (opțional)
Pe aceeași temăMod de preparare
Pentru început se spală bine piersicile și se taie în felii subțiri, după care se adaugă înt-run vas peste care se pune zahărul. Se amestecă ușor până ce se acoperă fiecare felie cu zahăr, după care se lasă totul timp de 15 sau 20 de minute, până ce se înmoaie feliile de piersică și încep să elibereze sucul natural.
Într-un alt bol se adaugă făina, untul rece tăiat cubulețe și scorțișoara. Se freacă întreaga compoziție cu degetele până ce amestecul devine sfărâmicios.
Între timp se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pe aceeași temăSe așază feliile de piersici într-un singur strat uniform într-o tavă de copt unsă în prealabil sau acoperită cu hârtie de copt. Peste se presară amestecul de aluat frământat înainte, acoperind piersicile uniform.
Se lasă tava la cuptop timp de aproximativ 25 - 30 de minute, până când aluatul devine crocant și are o culoare aurie.
Înainte de a tăia porțiile, se lasă la răcit. Acest desert se poate servi simplu sau cu înghețată - combinația perfectă în zilele de vară.
Pe aceeași temăBeneficiile desertului cu piersici pentru vară
În timpul verii, fructele sunt cele mai căutate în piețe și supermarketuri. Dacă nu se mănâncă imediat, acest desert poate fi o alternativă delicioasă, mai ales când fructele se coc prea mult.
De asemenea, este un desert ușor de preparat și deosebit de revigorant. Gustul dulce și aromat al fructelor dându-ți un puseu de energie. Iar în combinație cu înghețata, vine ca o adiere plăcută pe căldură.
Pe aceeași temăTotodată, este un desert versatil care poate surprinde plăcut orice pofticios. Pe lângă înghețată, se poate servi cu frișcă sau topping de vanilie.
Simplu și rapid, poate fi soluția perfectă pentru a dat un gust deosebit verii.