Rețeta Gabrielei Cristea de ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure: „Este un deliciu care se face ușor”
Gabriela Cristea și-a dezvăluit rețeta de Ruladă de bezea cu cremă mascarpone si fructe de padure. Prezentatoarea TV a preciat că este un deliciu care se face ușor și super rapid.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 16:51 | Actualizat: Marti, 26 Noiembrie 2024, 17:03”Vreau să facem ceva cu totul și cu totul deosebit. Ruladă cu cremă de mascarpone și fructe de pădure. Mi-au rămas de la gogoși trei albușuri și am zis ce să fac cu ele. Am calculat pentru cele trei albușuri pe care le am eu cantitățile”, a anunțat Gabriela Cristea pe rețelele sociale.
Rulada de BEZEA cu cremă mascarpone si fructe de padure. rețeta Gabrielei Cristea
Prezentatoarea de la Mireasa: Capriciile Iubirii s-a filmat în timp ce a pregătit rulada și a explicat ce ingredient a folosit, precum și pașii pe care i-a urmat.
Pe aceeași temăIngrediente pentru Rulada de BEZEA cu cremă mascarpone si fructe de padure. rețeta Gabrielei Cristea
Pentru prepararea foii de bezea Gabriela Cristea a folosit următoarele ingrediente:
- -trei albușuri;
- -80 g zahăr tos;
- -60 g zahăr pudră;
- -o linguriță oțet;
- -un praf de sare;
- -fulgi de migdale;
- -18 g amidon.
Pentru prepararea cremei Gabriela Cristea a folosit:
- -250 g mascarpone;
- -200 g frișcă;
- -o esență vanilie;
- -două linguri zahăr pudră;
- -mure, zmeură și afine.
Mod de preparare- Rulada de BEZEA cu cremă mascarpone si fructe de padure
Gabriela Cristea a început preparatul prin punerea laolaltă într-un bol a ingredientelor pentru foaia de bezea.
„În bolul mixerului punem albușurile de ou și praful de sare și începem să batem albușurile până când devin spumă. Apoi adăugăm oțetul, iar treptat și zahărul tos și batem până când se topește tot zahărul. Așa arată bezeaua mea și voi pune acum zahărul pudră și amidonul peste. Încorporez de data asta cu o spatulă, nu foarte mult, să nu se lase bezeaua. Vom turna foaia de ruladă în tavă.
Punem și sub foaie foarte puțină cremă, pentru a ține. Aceasta este cea mai grea operațiune dintre toate, pentru că trebuie să întindem bezeaua într-un strat cât mai uniform. Deasupra presărăm niște fulgi de migdale. Arată foarte bine ca decor. Dacă nu aveți, să știți că nu e o tragedie. Fulgii aceștia se vor prăji și vor da o notă de crocant. Am pus deja să se încingă cuptorul la 180 de grade, cu ventilație și băgăm la cuptor pentru vreo 25 de minute.
Între timp spălăm fructele de pădure. Eu am ales zmeură cu mure și afine. Le spălăm, apoi trebuie să stea la scurs pentru a nu avea apă deloc. Fructe puneți cam câte considerați de cuviință. Mie îmi place să pun câteva fructe, așa că n-o să mă zgârcesc. Dar știți cum e, după posibilități”, a explicat Gabriela Cristea.
După 25 de minute de stat la cuptor, foaia de bezea a fost scoasă.
„Presărăm o foaie cu zahăr pudră peste tot ca să nu se lipească foaia de bezea, punem una peste alta, iar cea mai mare operațiune este să desfacem foaia de copt de pe bezea, mai ales că stratul a fost destul de subțire”, a explicat prezentatoarea de la Antena Stars.
Gabriela Cristea a făcut apoi crema pentru ruladă.
„Punem în bolul de bătut 250 g de mascarpone și 200 g de frișcă. Avem și o esență de vanilie și mai pun și două linguri zdravene de zahăr pudră.Amestecăm totul și crema e gata. Întindem crema cât mai uniform cu răbdare. Am spălat fructele și încep să le pun cât mai uniform, să fie fructe peste tot, iar acum începem să rulăm cât mai strâns, ca să iasă o ruladă bună. Ce frumoasă este! La sfârșit, după ce am rulat bine, punem într-o tavă. La final mai punem și zahăr pudră și cam asta este. Ar putea fi o rețetă foarte bună pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Nu e greu de făcut și este extraordinar de bună.”, a conchis Gabriela Cristea, arătând preparatul la cameră.