Arancini cu verdeață și ragu. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 2 iunie 2022
În ediția din 2 iunie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit pentru mic dejun o rețetă de ouă scoțiene, iar pentru masa de prânz o rețetă de arancini cu verdeață și ragu.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Iunie 2022, 13:37 | Actualizat: Marti, 23 Mai 2023, 10:22Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand este o sursă inepuizabilă de idei culinare pe care le putem pune și noi în practică, în propriile bucătării. În ediția din 2 iunie 2022, de la Super Neatza, Nicolai i-a răsfățat pe matinali cu mai multe rețete culinare printre care și rețetă de arancini cu verdeață și ragu.
Este o rețetă interesantă datorită combinației de ingrediente folosite ce au oferit o armonie de gusturi și culori plăcute. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și voi așa rețetă interesantă și gustoasă.
Pe aceeași temăArancini cu verdeață și ragu - Ingrediente
- Pentru baza de orez:
- 250 gr orez
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper
- 1-2 foi de dafin
- 2 legături de ceapă verde
- Pentru sos ragu:
- 250 gr carne tocată, vită + porc
- 2-3 linguri de ulei
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare și piper
- oregano și cimbrișor
- foi de dafin
- 200 gr roșii decojite în sos de roșii
- ierburi de Provence
- 150 gr brânză sărată
- verdeață
- În plus:
- ulei pentru prăjit
- făină
- 2-3 ouă
- pesmet
Rețetă de arancini cu verdeață și ragu - Mod de preparare
Pentru a pregăti baza din orez pentru arancini, se pune orezul la fiert în apă conform proporției clasice 3:1. Se adaugă foile de dafin, sare și piper și puțin ulei de măsline. Se amestecă la început de fierbere și se lasă orezul să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute.
Cepa verde se spală se toacă și se mărunțește cu ajutorul blenderului. Se adaugă peste orez după răcirea acestuia și se amestecă bine. Vom obține o culoare verde a bazei de orez pentru arancini.
Cun se prepară sosul ragu
Pentru sosul ragu, se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei. Se curăță morcovul, se dă pe răzătoare și se adaugă în tigaia cu ingrediente. Se amestecă bine pentru a se degaja toate gusturile.
Se adaugă cele două tipuri de carne tocată și condimentele și se lasă la fiert până sunt toate bine pătrunse. Se amestecă continuu pentru a se prepara uniform toate ingredientele, apoi se adaugă pasta de roșii și se lasă sosul ragu să fiarbă până când scade consistent.Apoi se lasă la răpcit și se adaugă brânză sărată răzuită, ca bază de legătură între ingrediente. Se mai adaugă verdeață tocată și se amestecă bine totul.
Pe aceeași temăCum se formează arancini cu verdeață și ragu
Se ia câte două linguri din orezul cu ceapă verde și se aplatizează în mână.
Se pune la mijloc câte o lingură din sosul ragu și se adună orezul de jur împrejurul acestuia și se modelează arancini ca niște chiftele.
Chiftelele astfel onbținute se trec prin făină, prin ouă amestecate cu sare și piper și prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei bine încis.
Se scot pe prosoape de hârtie, absorbante, apoi se pot servi alături de o salată, un sos, sau o garnitură de cartofi.
Pe aceeași temăPentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi importante pentru reușita preparării rețetei de arancini cu verdeață și ragu, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 02 mai 2022, nu ezitați să accesați materialul video de mai sus.