Ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș. Rețeta lui chef Chef Radu Darie la Super Neatza, 7 iulie 2022
În ediția din 7 iulie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a gătit un meniu complet de preparate culinare, una dintre acestea fiind rețeta de ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Iulie 2022, 15:51 | Actualizat: Marti, 22 Noiembrie 2022, 08:41În bucătăria matinalului Super Neatza, bucătarii de serviciu se întrec în idei culinare, una mai interesantă decât alta, spre deliciul matinalilor, dar și pentru a folosi drept inspirație bucătarilor de acasă, din fața ecranelor. În ediția din 7 iulie 2022 a emisiunii, chef Radu Darie, bucătarul de serviciu a gătit o mulțime de rețete culinare de la gustări simple, la aperitive interesante, deserturi delicioase, dar și un fel principal constân într-o rețetă de ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș.
Este o rețetă simplă care ne aduce aminte de copilărie. Ficățeii frăgeziți în lapte și răsfățați într-un sos de roșii cu puțină ceapă și usturoi, erau delicioși savurați cu mămăliguță, așa cum îi preparau mămicile sau bunicile odinioară. Radu Darie nu a preparat de data aceasta mămăliguță, dar a preparat o garnitură delicioasă și foarte hrănitoare de cușcuș.
Pe aceeași temăUrmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi ficățeii de pui în această combinație, pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Pe aceeași temăFicăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș - Ingrediente
- 1 kg ficăței de pui
- 1 litru de lapte
- 2-3 linguri de ulei
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 250 ml suc de roșii
- sare și piper
- 400 gr cușcuș
- 1200 ml supă de legume
Rețetă de ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș - Mod de preparare
În primul rând se curăță ficățeii de pielițe și se scufundă într-un bol cu lapte. laptele ajută la eliminarea toxinelor, la coagularea sângelui dar și la frăgezirea ficățeilor. Se lasă ficățeii în lapte cel puțin 30 de minute. Apoi se scurg bine ficățeii de pui și se tamponează cu prosoape de hârtie.
Într-o tigaie încăpătoare se pune uleiul la încins. Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă în tigaie. Se amestec ă puțin pentru a nu se arde, apoi se adaugă ficățeii de pui. Ficățeii de pui se rumenesc rapid la foc de intensitate mai mare, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă și amestecându-i ușor cu ceapa și usturoiul din tigaie. Duă ce sunt bine rumeniți se adaugă sucul de roșii și se reduce intensitatea focului. Dacă necesită, se mai adaugă și puțină apă fierbinte.
Ficățeii de pui în sos de roșii se asezonează cu sare și piper, după gust. Opțional, se pot adăuga și condimentele preferate.
Pentru prepararea cușcușului se pune supa de legume la încălzit și se lasă până la punctul de fierbere. Cușcușul se pune într-un bol încăpător și se adaugă supa de legume fierbinte peste el. Se acoperă bolul cu un capac și se lasă cușcușul la hidratat până când absoarbe toată supa.
Pe aceeași temăFicățeii de pui și garnitura de cușcuș se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime.
Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Radu Darie, despre modul de preparare al rețetei de ficăței de pui în sos de roșii cu garnitură de cușcuș, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat în cadrul matinalului Super Neatza în ediția din 07 iulie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.