Antena

Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli. Ce scop au de fapt

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că sintagma „săli de detenție” a fost folosită în mod eronat în spațiul public. Iată ce vor oficialii să implementeze de fapt!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 13 Iunie 2024, 16:42 | Actualizat: Joi, 13 Iunie 2024, 18:33
Galerie de imagini
Ministerul Educației lămurește ce sunt „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă în școli.
Shutterstock.com

Ministerul Educației a lămurit astăzi, 13 iunie 2024, la ce se referă „sălile de detenție” pe care oficialii vor să le introducă, specificând faptul că sintagma a fost folosită în mod eronat în spațiul public și că aceasta „nu se regăsește în document”.

Pe aceeași temă

Iată de ce românii au crezut că în școli vor fi introduse săli de detenție, dar și ce vor oficialii să implementeze de fapt!

Ministerul Educației dorește să introducă „săli de detenție în școli”

„Având în vedere folosirea eronată, în spațiul public, a sintagmei „sală de detenție”, cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, vă comunicăm că sintagma respectivă nu se regăsește în cuprinsul documentului și este o asociere cu un concept care, în proiectul propus de Ministerul Educației, are alt scop.

Pentru o informare corectă redăm conținutul integral al articolului din documentul supus consultării publice:

Art. 14 (2) În cazul elevilor care în timpul orei de curs manifestă comportamente care aduc prejudicii activității de predare-învățare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca aceștia să desfășoare activitate în școală, în timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, într-o sală din unitatea de învățământ stabilită pentru desfășurarea, de regulă, a unor activități de tipul: lectură suplimentară, completarea de fișe de lucru etc. În acest caz va fi informat, în scris, părintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin excepție, elevii cu cerințe educaționale speciale sunt preluați pentru a desfășura activitate cu personal specializat.

Reiterăm faptul că proiectul de Statut al elevului și cel al Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar sunt în etapa de consultare publică” este informarmea făcută în mod public pe pagina de Facebook a Ministerului Educației din România, după ce oamenii au răspândit că vor apărea săli de detenție în școlile de la noi din țară.

Pe aceeași temă

Vestea cea nouă se regăsește în proiectul de Statut al Elevului 2024, care a fost pus în consultare publică de Ministerul Educației în ziua de miercuri, 12 iunie 2024.

Pentru un moment nu este încă foarte clar dacă elevii vor primi absență atunci ajung în sălile special amenajate, dacă acest proiect va trece de la stadiu de proiect la realitate.

Recomandari A1

Potrivit Antena 3 CNN, propunerea de introducere a unei măsuri de detenție a fost lansată încă din luna aprilie a anului trecut de sindicatele angajaților din Învățământ.

De asemenea, tot în acea perioadă, chiar cu o lună înainte de marea grevă a profesorilor, reprezentanții FSE „Spiru Haret” aveau în vedere și reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, amenzi pentru părinți, dar și ca nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau Bacalaureat.

Pe aceeași temă

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Whatsapp LinkedIn
ministerul educației săli de detenție școli scop elevi profesori
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai afectate de potop
Videoclipul zilei
Citește și
De ce vor avea nevoie elevii neapărat din toamnă. Părinții trebuie să fie atenți la această cerință
A absolvit cu media aproape 9, însă nu a avut loc la liceu. Cum a ajuns în această situație
Au fost afișate rezultatele de la simularea examenelor de Evaluare Națională. Ce note s-au luat la...
Pedepse dure pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă. Anunțul făcut de Ministerul...
Video recomandate
Video
Citește și