De ce nu trebuie să lași tacâmurile orizontal pe farfurie, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică
Un chelner a dezvăluit ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, atunci când servești masa la restaurant. Poți transmite un mesaj la care nu te-ai fi gândit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Iulie 2022, 11:27 | Actualizat: Marti, 19 Iulie 2022, 17:57Există un cod al bunelor maniere ce se aplică atunci când servim masa în oraș, de la modul în care trebuie așezate tacâmurile și până la gesturile pe care trebuie sau nu să le facem atunci când ne aflăm în public.
Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, ca în imaginea de mai sus. Poți transmite chelnerilor un mesaj fără să vrei.
Un chelner a explicat ce înseamnă dacă și cuțitul și furculița orizontal pe farfurie
Codului bunelor maniere la masă este cunoscut de mulți dintre cei care lucrează în industria restaurantelor, indiferent de țară. Există reguli speciale ce se referă la modul în care tacâmurile și poziția lor pot transmite un anumit mesaj.
Pe aceeași temăAstfel, dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, ca în imaginea de mai sus, atunci transmiți chelnerului faptul că ți-a plăcut foarte mult felul de mâncare pe care l-ai servit. Totuși, poate nu ești de părere că mâncarea a fost excelentă. Iată așadar de ce poate nu ți-ai dori să transmiți un astfel de mesaj celor de la restaurant.
Acesta nu este singurul mesaj pe care îl poți transmite folosindu-te de tacâmuri.
Astfel, dacă lași furculița pe muchia stângă a farfuriei și cuțitul pe muchia dreaptă, atunci arăți faptul că nu ai terminat de mâncat, ci doar ai luat o pauză. Mai mult decât atât, tot chelnerii au dezvăluit că, dacă așezi cuțitul și furculița în formă de cruce, atunci acest lucru indică din partea clientului faptul că își dorește să primească următorul fel de mâncare comandat, arată cei de la cliseetiquette.com.
De asemenea, chelnerii îi sfătuiesc pe clienți să nu mai „ajute” la strânsul farfuriilor de pe masă. Nu e nevoie să stivuiască farfuriile și tacâmurile într-un colț și nici să dea vesela chelnerilor. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă, pentru a putea lua cu ei cât mai multe vase. Dacă te uiți atent, unii aduc chiar și mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenție și modul ingenios de-a pune farfuriile pe brațe. Așadar, în încercarea de a-l ajuta, dându-i tu farfuriile în mână, ai putea mai degrabă să îl încurci.
Poți încerca să folosești aceste „trucuri” pe care le-ai aflat data viitoare când alegi să servești masa la un restaurant.