Fiecare ştie că, pentru a fi sănătoşi şi plini de energie, e bine să mănânce zilnic multe fructe şi legume! Doar că primăvara şi vara e mult mai uşor.
Marti, 20.01.2015, 20:09În timp ce unii îngraşă porcul în ajun, alţii l-au tăiat şi l-au mâncat deja. La festivalul "Pomana Porcului" din Harghita a fost prăpăd printre localnici.
Duminica, 07.12.2014, 19:13Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească. Faimoasă pentru cărțile ei de reţete a devenit o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor în secolul XX.
Vineri, 12.09.2014, 14:39Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească.
Vineri, 12.09.2014, 14:08Au trecut de prima probă din Marea Finală, iar acum au ultima şansa de a demonstra că sunt cei mai buni. Cei 12 finalişti mai au un de făcut un singur pas!
Luni, 02.06.2014, 21:37Asistentele lui Dan Capatos au un fizic de invidiat, dar nu se dau "lovite" atunci când pe masă sunt puse tot felul de preparate cu multe calorii
Marti, 27.05.2014, 23:08Gwyneth Paltrow se refugiază în muncă după divorţul de Chris Martin, solistul trupei Coldplay.
Sambata, 24.05.2014, 08:53Gwyneth Paltrow se refugiază în muncă după divorţul de Chris Martin, solistul trupei Coldplay
Sambata, 24.05.2014, 08:21E Săptămâna Patimilor. în bucătărie pentru gospodine. Şi nu numai femeile trebuie să-şi suflece mâinile. Chiar şi regele internaţional al rromilor, Dorin Cioabă şi-a pus şorţul. Iar astăzi o va face din nou.
Vineri, 18.04.2014, 08:28E Săptămâna Patimilor. în bucătărie pentru gospodine. Şi nu numai femeile trebuie să-şi suflece mâinile. Chiar şi regele internaţional al rromilor, Dorin Cioabă şi-a pus şorţul. Iar astăzi o va face din nou. Se
Vineri, 18.04.2014, 07:48Maeştrii gastronomiei româneşti s-au încins în focul competiţiei.S-au întrecut în prepararea porcului. Şi, se ştie. românu-i român. Iar când vine vorba de porc, şi stelele Michelin pălesc.
Duminica, 09.02.2014, 10:39Maeştrii gastronomiei româneşti s-au încins în focul competiţiei.S-au întrecut în prepararea porcului. Şi, se ştie. românu-i român. Iar când vine vorba de porc, şi stelele Michelin pălesc.
Duminica, 09.02.2014, 09:06In Maramures, dupa ce oamenii au fost la biserica si au colindat, s-au asezat la masa in familie. Chef Nicolai ne-a primit in frumoasa lui casa, unde a prezentat bucatele pe care le-a pregatit pentru sarbatoarea Craciunului.
Joi, 26.12.2013, 13:51A curs vinul fiert în ulcele, iar sărmăluţele au fiert în ceaun, ca pe vremea bunicii. Totul preparat după reţete tradiţionale şi cu arome maramureşene. Pastrama de porc, tocăniţa, cârnaţii şi mămăliguţa au făcut deliciul...
Sambata, 21.12.2013, 19:31Brioşe cu banane şi ciocolată, biscuiţi cu ghimbir şi sarmale cu nuci. Sunt doar câteva din delicatesele gătite în Bucătăria Regală de la Palatul Elisabeta
Joi, 12.12.2013, 19:38Brioşe cu banane şi ciocolată, biscuiţi cu ghimbir şi sarmale cu nuci. Sunt doar câteva din delicatesele gătite în Bucătăria Regală de la Palatul Elisabeta.
Joi, 12.12.2013, 19:29Oricine poate sa gateasca bucate sofisticate, atat timp cat are instructorul potrivit. Au aflat asta chiar pe pielea lor sase angajati ai Intact Media Group sub indrumarea directa a lui Chef Joseph Hadad.
Vineri, 02.08.2013, 10:03De sfintii Petru si Pavel cei mai rasfatati au fost gurmanzii. Cel putin in Capitala. S-au putut infrupta din berbecuti la protap si alte bucate traditionale pregatite de bucatari neaosi.
Duminica, 30.06.2013, 08:46E momentul sa ne luam revansa pentru tributul platit pe vremuri la portile sultanilor. Sa ne alegem macar acum cu ceva. Mai ales ca bucatele turcesti sunt foarte gustoase. Parcul Herastrau din Capitala s-a transformat in paradisul gurmanzilor.
Sambata, 18.05.2013, 19:30Dupa post si rugaciune, in prima zi de Paste e vremea ca familia sa se adune in jurul mesei. O masa incarcata cu bucate. Copiii si nepotii vin de prin toate colturile tarii in casa parinteasca
Duminica, 05.05.2013, 19:20Retelele de socializare s-au umplut de fotografii cu bucate de Paste: cozonaci, pasca sau oua rosii. Parca nu e doamna care sa nu-si etaleze, zilele acestea, talentele culinare pe Facebook.
Vineri, 03.05.2013, 20:03Dupa cateva zile in care vremea ne-a dus cu gandul la Craciun, miile de crestini catolici din toata tara s-au pregatit de Paste. Femeile au vopsit deja ouale, le-au incondeiat frumos, au copt cozonacii, dar si bucatele traditionale, cum ar fi mielul in...
Vineri, 29.03.2013, 07:19Cine spune ca dragostea trece prin stomac, mare dreptate are! Zicala e valabila si in cazul Biancai Dragusanu. Diva s-a fotografiat mai nou nu in mall, nici langa vreo piscina ca sa isi etaleze silueta filiforma, ci in-un restaurant plin de bucate...
Luni, 04.02.2013, 17:23Pana la dulciuri sunt mesele imbelsugate. Sorici proaspat, jar si tuica fiarta, cam asa miroase deja Revelionul in judetul Harghita. Cateva zeci de turisti au ales sa petreaca de Anul Nou intr-un cadru traditional. Nu au spus "nu", cand au fost invitati sa participe si ei la taierea porcului. Va avertizam ca urmeaza imagini care va vor face mare pofta de mancare!
Luni, 31.12.2012, 15:30Piturca ii da cu tuica fiarta de Craciun. Asta ca sa-si faca pofta pentru mancarurile traditionale, pentru ca in rest nu-i place alcoolul. De sarbatori, selectionerul nu-si refuza nicio placere. Gusta din toate bucatele.
Marti, 25.12.2012, 16:29Spectacol pe Dunare. Fostele legende ale canotajului mondial au venit la Tulcea ca sa participe la Festivalul International al Barcilor cu Vasle. Astazi este ultima etapa a concursului, in care se va decide campionul din acest an.
Duminica, 02.09.2012, 13:42Gatesc pentru summit-uri, receptii si dineuri la care iau parte cei mai puternici si influenti oameni din lume. Zilele acestea insa, bucatarii presedintilor au propriul summit, in Franta. Socializeaza, fac schimb de retete, dar si de mici barfe despre...
Marti, 24.07.2012, 20:22Paine coapta pe jar si branza in coaja de brad. Cu astfel de specialitati s-au delectat cei care au iesit azi din casa si au vizitat targurile culinare. Producatori din toata tara au venit cu bucate care mai de care mai gustoase si sanatoase. Cei mai...
Sambata, 12.05.2012, 19:26Castelul Corvinilor a prin viata aseara cand au avut loc demonstratii de lupte intre cavaleri si spectacole de muzica si dans, evenimente ce fac parte din Festivalul Primaverii organizat zilele acestea la Hunedoara.
Sambata, 05.05.2012, 00:00Se pare ca premiile Oscar fac ravagii peste tot, nu numai pe scena. Unul dintre cei mai celebri bucatari din lume a dezvaluit meniul pe care il pregateste zilele acestea, pentru marele eveniment. Astfel, invitatii vor putea sa guste din 1.500 de bucate, la petrecerea de dupa decernarea celor mai ravnite trofee din lumea filmului.
Vineri, 17.02.2012, 00:00Vladut gateste: "Aripioare de iarna".
Miercuri, 08.02.2012, 08:29Doar o zi ii mai desparte pe vecinii de peste Prut de Craciun. Asa ca sute de turisti veniti sa petreaca sarbatorile pe rit vechi in statiunile de pe Valea Prahovei viseaza la cadourile de sub brad si. la sarmale. Petrec in stilul lor, dar de mancat,...
Vineri, 06.01.2012, 19:42Ca sunt sarmale sau retete sofisiticate, e clar ca bucatele alese nu pot lipsi de pe masa de Revelion. Fiecare alege ce si, mai ales cat mananca. Noi am aflat de la un bucatar profesionist cum sa mananci bine in noaptea dintre ani, fara sa faci excese.
Sambata, 31.12.2011, 19:31Grupul "Am fost s-om fi" a venit la Neatza cu trei cosuri pline de bucate traditionale, ca inainte de intrarea in Postul Craciunului
Luni, 14.11.2011, 08:52Sute de oameni au invatat azi la Deva cum sa traiasca si mai ales sa se hraneasca sanatos. Au primit sfaturi, si-au testat starea sanatatii, iar la final s-au putut infrupta din zeci de specialitati, care de care mai apetisante.
Duminica, 06.11.2011, 00:00Ca ne place mancarea buna si ca suntem gurmanzi nu e o noutate. Ca orasul e plin de surprize la nivel de oferta de gusturi si de preparate, nici asta nu e ceva nou.
Miercuri, 26.10.2011, 00:00O zi in care liderii lumii si cercetatorii cauta solutii pentru a le asigura tuturor oamenilor accesul la hrana. Care este tot mai scumpa de la o zi la alta.
Duminica, 16.10.2011, 10:49Muzica, bucate alese si legume ieftine. Iata reteta weekendului perfect pentru sute de constanteni. Oamenii au profitat de Sarbatoarea Recoltei din comuna Cumpana pentru a se ospata si a-si umple camarile
Sambata, 01.10.2011, 16:33Recolta buna de struguri este mana cereasca pentru producatorii de vin. Butoaie intregi de must au fost facute, sub ochii privitorilor, la un targ de produse traditionale din Capitala. Vizitatorii s-au ingramadit sa guste din dulcea licoare. Mai ales...
Sambata, 17.09.2011, 19:36Vladutz gateste: "Cartofi noi rasfatati". Ingredinte: cartofi noi unt marar bacon ceapa verde usturoi verde piept de pui carnaciori rosii cherry ulei de masline
Miercuri, 18.05.2011, 08:29Spune-mi ce mananci ca sa iti spun de unde esti! Zicala e un pic schimbata, dar e foarte adevarata. Romanii isi fac meniul zilnic in functie de regiunea tarii in care traiesc. De exemplu moldovenii sunt. mamaligarii tarii. Oltenii nu se incurca atunci...
Sambata, 14.05.2011, 19:33Voie buna, bucate alese si haine de pe vremea bunicii. Le puteti gasi pe toate zilele acestea in centrul vechi al sibiului. Acolo, mestesugarii romani si sasi isi arata maiestria.
Duminica, 08.05.2011, 07:29Bucate spectaculoase au incheiat nunta de poveste la receptia oferita de casa regala. Iar cele doua torturi de nunta uriase au satisfacut pana si cele mai exigente gusturi. Ducesa de Cambridge l-a comandat pe cel de-al doilea, din ciocolata, pentru ca...
Sambata, 30.04.2011, 19:09Felurile de mancare servite la Nunta Regala au depasit asteptarile, fiind incunanate de doua torturi uriase.
Sambata, 30.04.2011, 00:00Este normal ca fiecare dintre noi sa puna pe masa bucate traditionale. Dar, daca nu suntem cumpatati, riscam sa ajungem la spital cu o indigestie severa, sau chiar mai rau. Aflam mai multe din rubrica de sanatate.
Duminica, 24.04.2011, 09:45In Maramures, pregatirile sunt in toi. E forfota mare in gospodarii dar si in pensiuni. Se pregatesc bucate alese pentru turistii.
Vineri, 22.04.2011, 13:46S-au incins cuptoarele in toata tara. Pregatirile pentru masa de Paste au inceput inca de dimineata. Gospodinele din Bucovina coc pasca si cozonaci. N-au uitat nici de drobul de miel.
Vineri, 22.04.2011, 13:43Bucatarii ardeleni s-au luat la intrecere cu cei din Ungaria. Fiecare tabara s-a dat in spectacol, la o expozitie culinara din Baile Tusnad! Castigatori au fost. vizitatorii care s-au infruptat din toate bucatele.
Duminica, 27.03.2011, 09:43Gastronomia Ardealului a fost, in istorie, unul dintre marile castiguri ale artei culinare. Ceea ce avem de facut este sa redescoperim acel mix de culturi si ingrediente care au facut-o candva celebra.
Sambata, 26.03.2011, 00:00Anul Nou i-a adus si Nataliei Mateut ceva kilograme in plus. Modelul a dat iama in bucatele alese, iar acum a inceput sa mearga la sala pentru a scapa de sunculitele acumulate
Miercuri, 05.01.2011, 00:00