Ciorba fierbinte, o adevărată delicatesă pentru români, mai ales în sezonul rece.
Luni, 18.01.2021, 10:41Concurenții de la Asia Express trebuie să mănânce ouă putrezite și fermentate, dar și capete de rață, doar așa vor putea ajunge la următoarea provocare.
Luni, 13.04.2020, 18:56Degustarea delicateselor culinare filipineze este o misiune ce nu ar putea să lipsească din Asia Express, ultima etapă din Filipine. Așa se face că concurenții sunt puși să deguste balut, adică un ou fertilizat cu embrion în el.
Marti, 31.03.2020, 22:00Masa festivă de Crăciun a venit ceva mai târziu, dar a fost foarte bine primită de animalele de la un parc zoologic de lângă New York. Este vorba de două cămile şi câţiva bizoni, care au primit ca hrană. brazi de Crăciun.
Duminica, 12.01.2020, 09:35Carnea de porc se transformă, încet, dar sigur, într-o delicatesă! Din cauza pestei porcine africane preţurile au crescut cu până la 25% doar în ultimele trei luni, potrivit datelor strânse de reporterii Observator din magazine.
Sambata, 20.07.2019, 09:16Fragede, aromate şi suculente, coastele de porc sunt delicatese în meniurile restaurantelor. Deşi românii le foloseau iniţial pentru mesele mai sărăcăcioase, acum sunt preparate după reţete internaţionale. Măiestria chefilor a mers atât de...
Vineri, 14.12.2018, 19:39Jamonul este o delicatesă întâlnită pe masa de Crăciun. Preparatul este o specialitate spaniolă de șuncă uscată.
Marti, 11.12.2018, 12:49Călătoria noastră culinară se opreşte, din nou, în Moldova. Am luat-o la pas pe drumurile ce duc spre fostele moşii boiereşti de la Miclăuşeni, lângă Iaşi, pentru a descoperi reţete vechi din bucătăria moldovenească.
Duminica, 18.11.2018, 19:22Pregătite la final de septembrie, fructele uscate sunt delicatese de care strămoşii noştri se bucurau toată iarna. Cei mai mulţi români au uitat, însă, reţetele tradiţionale. Nu şi o tânără de 25 de ani, care a transformat casa bunicii...
Duminica, 30.09.2018, 19:21În urma mai multor cercetări, s-a constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian consideră că acest tip de somon este îmbibat cu otrăvuri.
Marti, 13.03.2018, 10:22Nicole Kidman a dezvăluit care este elixirul tinereţii! Vedeta, în vârstă de 50 de ani, urmează o dietă nu tocmai apetisantă. Actriţa de la Hollywood este pasionată de insecte, pe care le include în meniul zilnic. Unora li se poate părea...
Marti, 30.01.2018, 16:39Vasile Hotca a venit la „Chefi la cuțite” cu un nou preperat. Concurentul a creat un burger cu pește.
Luni, 27.03.2017, 22:12Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine păstrăv afumat, mascarpone, smochine, castane, mere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Trufanda de râu".
Miercuri, 16.11.2016, 08:35Claponii, supranumiţi şi ”caviarul ariculturii”, sunt cocoşii castraţi, cu scopul de a obţine o carne mult mai fragedă, fără testosteron.
Marti, 13.09.2016, 12:02Dacă vreţi să degustaţi cea mai fină ciocolată din lume trebuie să faceţi economii. Şi asta pentru că nu oricine îşi permite următoarea delicatesă. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot creşte glicemia.
Sambata, 27.08.2016, 07:50Dacă în România somonul este considerat o delicatesă din cauza preţului destul de piperat, acest peşte este extrem de toxic, conform specialiştilor
Marti, 29.03.2016, 08:42Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune astăzi o reţetă dulce din ciocolată, cremă, ouă, făină, unt și alte ingrediente, intitulată - ”Jamaica”.
Vineri, 11.03.2016, 08:41Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o rețetă inedită din legume: "Delicatesă cu vinete"
Marti, 12.05.2015, 08:22O zi mohorâtă de marți trebuie ”asezonată” cu o rețetă gustoasă, motiv pentru care Vlădutz de la ”Neatza” îți propune să prepari o delicatesă din somon și ton. Este o rețetă ce se gătește rapid și îți va răsfăța papilele.
Marti, 25.03.2014, 08:21In timp ce un student obisnuit primeste la cantina Universitatii cartofi prajiti cu snitel, geniile de la Cambridge vor servi, in curand, la cina, homari!
Marti, 22.10.2013, 12:58Un macelar din capitala Germaniei uimeste pe toata lumea cu magazinul sau, unde vinde, intre altele, carne de zebra, cangur si alte asemenea animale. Carnea nu e destinata oamenilor, ci cainilor. Comerciantul spune ca, pentru patrupede, sortimentele sale exotice sunt adevarate medicamente.
Luni, 05.08.2013, 11:22Pofticiosii vor inghiti in sec sau isi vor face rezervari la restaurant. "Rata Peking" sau rata chinezeasca, caci despre ea vorbim, este una dintre cele mai rafinate retete de arta culinara chinezeasca. In urma cu 150 de ani, era preparata doar pentru placerea regelui. Acum, insa, bucurestenii o pot degusta in cel mai vechi restaurant cu specific chinezesc, din tara. Aceasta specialitate este considerata ca fiind si cea mai scumpa rata din Romania
Marti, 26.02.2013, 15:20De la ciorba taraneasca, am trecut la ciorba de piatra. Nu-i gluma! Dupa o reteta elvetiana, un bucatar nonconformist prepara bors cu bolovani. Mineralele din pietre dau o aroma deosebita mancarii.
Duminica, 10.02.2013, 20:22Un maestru ciocolatier din Franta s-a intrecut pe sine ca sa-si promoveze delicatesele. A creat un copac integral din ciocolata. Nu e vorba de unul in miniatura; "minunatia" are cinci metri inaltime si cantareste 5 tone! Desertul, demn de un show culinar precum Top Chef, a fost expus deja intr-o vitrina "apetisanta" din inima Parisului.
Vineri, 16.11.2012, 15:41Un crab gigantic pescuit in largul coastei Tasmaniei din Australia a fost cumparat cu 3.000 de lire de catre o gradina zoologica din Marea Britanie care l-a salvat astfel de la moarte.
Marti, 01.05.2012, 00:00Un om de afaceri chinez a cumparat un exemplar dintr-o specie rara de pesti aurii cu 38.000 de dolari, relateaza BBC.
Vineri, 06.04.2012, 00:00Nu toata lumea e pasionata de vizitele la muzee, insa daca exponatele sunt dulci, atunci cu siguranta vor trezi interes.
Joi, 22.03.2012, 00:00Iti este pofta de ceva dulce si inedit? Ce-ai zice de niste greieri crocanti, inveliti intr-un strat generos de ciocolata? Nu este vorba de o gluma, ci de o delicatesa destul de popular in Australia.
Duminica, 02.10.2011, 00:00Daca smoothie-urile din fructe naturale sunt tot mai populare in SUA sau tarile europene, peruanii au descoperit ceva mai interesant de baut pentru a avea grija de sanatatea lor: sucul de broaste.
Miercuri, 28.09.2011, 00:00Poftiti la masa! Avem astazi picior de melc. Si nu orice fel de melc, ci unul exotic. Rapana venosa. E considerat o delicatesa in Asia. A ajuns si in apele Marii Negre, insa, mai putin pe mesele romanilor. In timp ce turcii ori bulgarii fac bani...
Miercuri, 08.06.2011, 13:49La ultima vizita la Bucuresti, impreuna cu Adi Mutu, sotia sa Consuelo nu s-a atins de preparatele traditionale romanesti, ci a tinut sa savureze o mancare sofisticata, friptura de vitel nenascut.
Vineri, 25.06.2010, 17:31