Antena Căutare

Articole despre mancare

Tochitura de somn si pastruga

Tochitura de somn si pastruga

Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...

Joi, 15.07.2010, 15:57
Calcan cu ceapa si ardei iute

Calcan cu ceapa si ardei iute

Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...

Joi, 15.07.2010, 13:28
Saramura de crap

Saramura de crap

Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...

Joi, 15.07.2010, 13:27
Creveti cu anghinare si curmale

Creveti cu anghinare si curmale

Joi, 15.07.2010, 13:19
VIDEO! Vladut a gatit salata caprese

VIDEO! Vladut a gatit salata caprese

Joi dimineata, Vladut a ales sa gateasca o salata usoara si racoritoare, potrivita pentru anotimpul cald.

Joi, 15.07.2010, 00:00
Sufleu de vitel

Sufleu de vitel

Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...

Miercuri, 14.07.2010, 21:07
Piept de rata umplut

Piept de rata umplut

Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....

Miercuri, 14.07.2010, 21:06
Mascarpone cu fructe si legume

Mascarpone cu fructe si legume

Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...

Miercuri, 14.07.2010, 21:05
Creveti cu sos de portocale

Creveti cu sos de portocale

Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...

Miercuri, 14.07.2010, 21:02
Salata de hering afumat cu portocale

Salata de hering afumat cu portocale

Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...

Miercuri, 14.07.2010, 21:01
Muschi de vita cu grapefruit

Muschi de vita cu grapefruit

Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:58
Muschi de vita in foietaj

Muschi de vita in foietaj

Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:56
Reteta: Tocana olteneasca a la Radu Anton Roman

Reteta: Tocana olteneasca a la Radu Anton Roman

Povestile culinare ale regretatului Radu Anton Roman sunt reeditate de Jurnalul National, intr-o colectie de exceptie, destinata zonelor istorice ale Romaniei. Vineri, 16 iulie, primul volum din aceasta noua colectie va fi dedicata bucatelor alese din Dobrogea si Campia Romana. Ziarul si cartea vor costa 14,9 lei.

Miercuri, 14.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a gatit ficatei fermecati

VIDEO! Vladut a gatit ficatei fermecati

Miercuri dimineata, Vladut a ales sa gateasca o reteta speciala de ficatei, care se servesc cu garnitura din piure de cartofi.

Miercuri, 14.07.2010, 00:00
Midii gratinate

Midii gratinate

Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...

Marti, 13.07.2010, 20:25
Medalion de somon cu orez

Medalion de somon cu orez

Marti, 13.07.2010, 20:24
Cotlet de miel cu crusta de hrean

Cotlet de miel cu crusta de hrean

Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...

Marti, 13.07.2010, 20:22
Stelian Jurca nu mai "viseaza" cotlete de porc si copanele de pui

Stelian Jurca nu mai "viseaza" cotlete de porc si copanele de pui

Stelian Jurca estimeaza ca mananca mult mai putin acum decat inainte de interventia chirurgicala, si-a pus la punct un stil de viata si un regim de mancare adecvat.

Marti, 13.07.2010, 18:47
Cataif

Cataif

Marti, 13.07.2010, 18:31
Tartar de ton rosu

Tartar de ton rosu

Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...

Marti, 13.07.2010, 18:28
Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...

Marti, 13.07.2010, 18:27
Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)

Marti, 13.07.2010, 18:17
Preparat spaniol si tartar de somon

Preparat spaniol si tartar de somon

Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...

Marti, 13.07.2010, 17:58
Biban in crusta de cartofi cu sos mediteranean

Biban in crusta de cartofi cu sos mediteranean

Se presara cu piper si sare mai multe fileuri de biban, apoi se ung cu ulei de masline. Se dau prin razatoare mai multi cartofi pentru a obtine felii subtiri de cartofi, care se asaza apoi deasupra fileurilor. Se ung apoi cartofii cu ulei de masline si...

Marti, 13.07.2010, 17:56
Pulpe de pui cu bere

Pulpe de pui cu bere

Marti, 13.07.2010, 02:36
Cheese cake cu lime

Cheese cake cu lime

Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...

Marti, 13.07.2010, 02:34
Piept de pui cu ierburi

Piept de pui cu ierburi

Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...

Marti, 13.07.2010, 02:32
Tartar de scoici si caviar

Tartar de scoici si caviar

Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...

Luni, 12.07.2010, 17:56
Paste cu macrou marinat

Paste cu macrou marinat

Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...

Luni, 12.07.2010, 17:52
Lup de mare cu mamaliguta

Lup de mare cu mamaliguta

Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...

Luni, 12.07.2010, 17:46
Somon cu quinoa si legume

Somon cu quinoa si legume

Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...

Luni, 12.07.2010, 16:47
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Salau gratinat

Salau gratinat

Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...

Luni, 12.07.2010, 16:44
Pui cu somon in sos de creveti

Pui cu somon in sos de creveti

Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...

Luni, 12.07.2010, 16:35
Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...

Luni, 12.07.2010, 16:33
Risotto cu sofran

Risotto cu sofran

Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....

Luni, 12.07.2010, 16:30
Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...

Luni, 12.07.2010, 16:26
Lipsa banilor ii determina pe batrani sa fure din magazine

Lipsa banilor ii determina pe batrani sa fure din magazine

Lipsa banilor ii impinge pe tot mai multi romani sa fure. Cosmeticele si alimentele sunt cele mai la indemana hotilor din magazine, iar media de varsta a crescut simtitor. Potrivit reprezentantilor hipermarketurilor, cei care fura cel mai des alimente sunt batranii. Desi stiu ca vor fi prinsi, oamenii spun ca fura...de foame.

Luni, 12.07.2010, 00:00
Ce preparat alegi din meniul oferit de blogurile culinare romanesti?

Ce preparat alegi din meniul oferit de blogurile culinare romanesti?

Cu internetul la indemana, cu Facebook-ul deschis constant si cu pofta de mancare si dorinta de a experimenta din punct de vedere gastronomic, sute de mii de romani acceseaza blogurile culinare din Romania, al caror numar, neoficial, se apropie de borna 2000.

Sambata, 10.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.

Vineri, 09.07.2010, 00:00
Reguli pentru reusita unei diete de slabire

Reguli pentru reusita unei diete de slabire

Diminueaza-ti foamea cu ajutorul sucurilor: sucul de la o lamaie, amestecat cu un pahar de apa, este ideal inainte de masa. Iti diminueaza senzatia de foame si nu vei mai avea tendinta sa mananci peste masura.

Joi, 08.07.2010, 00:00
Cum sa-ti tii copilul departe de fast-food

Cum sa-ti tii copilul departe de fast-food

De fiecare data cand iesi in oras, stii ca, inevitabil, drumul tau se va intersecta cu vreun McDonald's sau KFC, locul preferat al copilului tau. Cum forta nu este o solutie, aplica cateva din ideile noastre pentru a-l convinge pe cel mic sa stea departe de mancarea nesanatoasa.

Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Branzeturi rasfatate

Branzeturi rasfatate

Vladutz gateste: Branzeturi rasfatate

Marti, 06.07.2010, 09:56
Topul calatoriilor gastronomice din 2010

Topul calatoriilor gastronomice din 2010

Good Food Romania prezinta in numarul sau din iulie/august, cel dedicat vacantelor, un inedit top al celor mai spectaculoase calatorii in interes gastronomic. Din Europa.

Marti, 06.07.2010, 00:00
Statiune de fite, mancare romaneasca!

Statiune de fite, mancare romaneasca!

Materian Duta a realizat un material special la un restaurant din Mamaia, acolo unde atmosfera este in totalitate romaneasca.

Luni, 05.07.2010, 08:49
Cine devine campion in 2010 la mancat hot-dogs?

Cine devine campion in 2010 la mancat hot-dogs?

Participantii la concursul anual mondial de mancat hotdog fac ultimele pregatiri pentru marea competitie de duminica, ce se va desfasura la New York.

Sambata, 03.07.2010, 00:00
Copiii sunt pe punctul de a castiga "razboiul" cu Jamie Oliver

Copiii sunt pe punctul de a castiga "razboiul" cu Jamie Oliver

Intentiile bune ale lui Jamie Oliver nu s-au concretizat nici pana acum si se pare ca vor ramane mai mult sperante desarte. Daca o mana de copii si-au schimbat regimul alimentar, restul refuza cu incapatanare sa faca acest lucru.

Vineri, 02.07.2010, 00:00
Apa trece, Romania ramane

Apa trece, Romania ramane

Datorita voua, la Dorohoi, acolo unde a venit parca sfarsitul lumii, peste 3.000 de mii de oameni vor avea parte de ajutor. Observatorul, Antena 3 si Fundatia „Mereu Aproape" au lansat campania umanitara: „APA TRECE, ROMANIA RAMANE". Camioane cu...

Joi, 01.07.2010, 19:30
Un festin de zile mari

Un festin de zile mari

Doi bucatari renumiti au pregatit aproapre 300 de feluri de deset, similare celor despre care se crede ca s-au servit la un banchet dn 1575

Joi, 01.07.2010, 08:03
VIDEO! Vladut gateste "Musaca din legume"

VIDEO! Vladut gateste "Musaca din legume"

Vladutz a gatit o musaca de legume.

Joi, 01.07.2010, 00:00
x