Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...
Joi, 15.07.2010, 15:57Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...
Joi, 15.07.2010, 13:28Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...
Joi, 15.07.2010, 13:27Joi dimineata, Vladut a ales sa gateasca o salata usoara si racoritoare, potrivita pentru anotimpul cald.
Joi, 15.07.2010, 00:00Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...
Miercuri, 14.07.2010, 21:07Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....
Miercuri, 14.07.2010, 21:06Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...
Miercuri, 14.07.2010, 21:05Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...
Miercuri, 14.07.2010, 21:02Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...
Miercuri, 14.07.2010, 21:01Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:58Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:56Povestile culinare ale regretatului Radu Anton Roman sunt reeditate de Jurnalul National, intr-o colectie de exceptie, destinata zonelor istorice ale Romaniei. Vineri, 16 iulie, primul volum din aceasta noua colectie va fi dedicata bucatelor alese din Dobrogea si Campia Romana. Ziarul si cartea vor costa 14,9 lei.
Miercuri, 14.07.2010, 00:00Miercuri dimineata, Vladut a ales sa gateasca o reteta speciala de ficatei, care se servesc cu garnitura din piure de cartofi.
Miercuri, 14.07.2010, 00:00Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...
Marti, 13.07.2010, 20:25Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...
Marti, 13.07.2010, 20:22Stelian Jurca estimeaza ca mananca mult mai putin acum decat inainte de interventia chirurgicala, si-a pus la punct un stil de viata si un regim de mancare adecvat.
Marti, 13.07.2010, 18:47Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...
Marti, 13.07.2010, 18:28Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...
Marti, 13.07.2010, 18:27Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)
Marti, 13.07.2010, 18:17Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...
Marti, 13.07.2010, 17:58Se presara cu piper si sare mai multe fileuri de biban, apoi se ung cu ulei de masline. Se dau prin razatoare mai multi cartofi pentru a obtine felii subtiri de cartofi, care se asaza apoi deasupra fileurilor. Se ung apoi cartofii cu ulei de masline si...
Marti, 13.07.2010, 17:56Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...
Marti, 13.07.2010, 02:34Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...
Marti, 13.07.2010, 02:32Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...
Luni, 12.07.2010, 17:56Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...
Luni, 12.07.2010, 17:52Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...
Luni, 12.07.2010, 17:46Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...
Luni, 12.07.2010, 16:47Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...
Luni, 12.07.2010, 16:45Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...
Luni, 12.07.2010, 16:44Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...
Luni, 12.07.2010, 16:35Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...
Luni, 12.07.2010, 16:33Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....
Luni, 12.07.2010, 16:30Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...
Luni, 12.07.2010, 16:26Lipsa banilor ii impinge pe tot mai multi romani sa fure. Cosmeticele si alimentele sunt cele mai la indemana hotilor din magazine, iar media de varsta a crescut simtitor. Potrivit reprezentantilor hipermarketurilor, cei care fura cel mai des alimente sunt batranii. Desi stiu ca vor fi prinsi, oamenii spun ca fura...de foame.
Luni, 12.07.2010, 00:00Cu internetul la indemana, cu Facebook-ul deschis constant si cu pofta de mancare si dorinta de a experimenta din punct de vedere gastronomic, sute de mii de romani acceseaza blogurile culinare din Romania, al caror numar, neoficial, se apropie de borna 2000.
Sambata, 10.07.2010, 00:00Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.
Vineri, 09.07.2010, 00:00Diminueaza-ti foamea cu ajutorul sucurilor: sucul de la o lamaie, amestecat cu un pahar de apa, este ideal inainte de masa. Iti diminueaza senzatia de foame si nu vei mai avea tendinta sa mananci peste masura.
Joi, 08.07.2010, 00:00De fiecare data cand iesi in oras, stii ca, inevitabil, drumul tau se va intersecta cu vreun McDonald's sau KFC, locul preferat al copilului tau. Cum forta nu este o solutie, aplica cateva din ideile noastre pentru a-l convinge pe cel mic sa stea departe de mancarea nesanatoasa.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Vladutz gateste: Branzeturi rasfatate
Marti, 06.07.2010, 09:56Good Food Romania prezinta in numarul sau din iulie/august, cel dedicat vacantelor, un inedit top al celor mai spectaculoase calatorii in interes gastronomic. Din Europa.
Marti, 06.07.2010, 00:00Materian Duta a realizat un material special la un restaurant din Mamaia, acolo unde atmosfera este in totalitate romaneasca.
Luni, 05.07.2010, 08:49Participantii la concursul anual mondial de mancat hotdog fac ultimele pregatiri pentru marea competitie de duminica, ce se va desfasura la New York.
Sambata, 03.07.2010, 00:00Intentiile bune ale lui Jamie Oliver nu s-au concretizat nici pana acum si se pare ca vor ramane mai mult sperante desarte. Daca o mana de copii si-au schimbat regimul alimentar, restul refuza cu incapatanare sa faca acest lucru.
Vineri, 02.07.2010, 00:00Datorita voua, la Dorohoi, acolo unde a venit parca sfarsitul lumii, peste 3.000 de mii de oameni vor avea parte de ajutor. Observatorul, Antena 3 si Fundatia „Mereu Aproape" au lansat campania umanitara: „APA TRECE, ROMANIA RAMANE". Camioane cu...
Joi, 01.07.2010, 19:30Doi bucatari renumiti au pregatit aproapre 300 de feluri de deset, similare celor despre care se crede ca s-au servit la un banchet dn 1575
Joi, 01.07.2010, 08:03Vladutz a gatit o musaca de legume.
Joi, 01.07.2010, 00:00