"Blonda lui Iri" si-a descoperit talente nebanuite in bucatarie. Mariana Rosca recunoaste ca ii place sa faca lucruri traznite cand vine vorba de gatit, dar spune ca lui Irinel Columbeanu i-ar pregati ceva mai traditional - rulada de vita cu bacon.
Marti, 31.08.2010, 00:00Obsedata de lucrurile care i-ar putea face rau, Angelina Jolie a decis sa se faca vegetariana. Si a reusit. Grija pentru sanatate s-a transformat insa in obsesie si era cat pe ce sa o ucida. Si asta pentru ca regimul vegetarian pe care il respecta cu...
Luni, 30.08.2010, 16:44Un copil din Statele Unite este alergic la... mancare. La orice fel de mancare. Baietelul sufera de o boala foarte rara. Iar pentru a se hrani este obligat sa bea, in fiecare zi, un lichid special preparat pentru el.
Sambata, 28.08.2010, 00:00Nu si-a putut stapani poftele si asta i-a adus sfarstiul. Un barbat care fusese supus unei operatii de micsorare a stomacului a murit dupa ce a mancat un pepene intreg. Stomacul i-a explodat si infectia s-a raspandit in tot organismul. Nici cele mai...
Joi, 26.08.2010, 19:34Mircea Badea despre Sebastian Vladescu care care i-a atras atentia unei ziariste acreditate la Guvern: "este de vazut daca dumneavoastra sunteti platita in mod corect pe drepturi de autor sau dacă modalitatea in care dumneavoastra sunteti platita...
Joi, 26.08.2010, 10:21Se taie in felii subtiri un dovlecel, apoi acestea se asaza la baza farfuriei pe careva fi servit preparatul, una langa alta. Se maruntesc apoi mai multe frunze de salata, care se pun apoi peste feliile de dovlecel. Se prepara apoi un dressing...
Vineri, 13.08.2010, 17:44Dupa ce a pierdut in ultimii ani doua sarcini, Daniela Gyorfi pare hotarata sa faca tot posibilul ca sa reuseasca sa isi vada visul cu ochii.
Vineri, 13.08.2010, 00:00Amino-acizii din oua se transforma in fibra si masa musculara, fiind cel mai recomandat produs cand vine vorba de proteine. In plus, acestea contin si alte 13 vitamine benefice organismului uman.
Vineri, 13.08.2010, 00:00Jurnalul National iti aduce 7 carti , 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende!
Vineri, 13.08.2010, 00:00Preparare: se pune apa la fiert intr-un vas, dupa care se adauga conopida si se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp se fileteaza o dorada, cu atentie, si se pun fileurile la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, mai intai pe partea cu pielea....
Joi, 12.08.2010, 17:52Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...
Marti, 10.08.2010, 16:27Pentru calatorul roman (si strain) e deja o cutuma sa puna semnul "=" (egal) intre Bucovina si tainica viata monahala (pe care mirenii se straduiesc sa o inteleaga, privind uneori prea insistent prin valul straveziu care o protejeaza de secole). Bucataria bucovineana monahala are, si ea, savori pe care pelerinul infometat se simte tentat sa le descifreze, daca nu dupa prima lingura (cea a potolirii foamei), atunci dupa a doua (cea a implinirii satiului).
Marti, 10.08.2010, 00:00Preparare: se pune ulei de masline la incins in tigaie, apoi se adauga o ceapa rosie tocata marunt si doi-trei catei de usturoi. Intre timp se taie in bucati mari mai multe ciuperci, care se adauga apoi in tigaia de pe foc. Se toaca marunt apoi cateva...
Luni, 09.08.2010, 18:26Preparare: se taie o ceapa rosie medie in rondele apoi s epune la sotat intr-o oala unsa cu ulei de masline. Se adauga 50 de grame de orez si 100 de grame de linte uscata, dupa care se toarna in oala doi litri de zeama de legume. Se acoepra oala si se...
Luni, 09.08.2010, 16:56Nu trebuie sa fim bolnavi si sa ne fie recomandat de catre doctori sa nu mai mancam sarat ca sa fim constienti si sa nu abuzam de acest adaos care da gust mancarii. E mai simplu: putem inlocui sarea cu alte ingrediente, unele chiar mult mai sanatoase.
Duminica, 08.08.2010, 00:00Medicii avertizeaza - mancarea de la fast-food provoaca alergii, care pot duce chiar si la soc anafilactic. In ultimii ani, a crescut numarul dependentilor de junk-food, la fel si cel al alergiilor.
Vineri, 06.08.2010, 19:27Bimboland este podiumul pe care Miss Bimbo defileaza in fiecare zi, 24 de ore din 24. Miss Bimbo reprezinta fete din toata lumea, care au in comun pasiunea pentru moda. Si tu poti fii Miss Bimbo!
Vineri, 06.08.2010, 00:00Pentru a trece mai usor peste toate inconvenientele create de caldura insuportabila, trebuie sa ne hidratam si sa ne hranim corespunzator.
Vineri, 06.08.2010, 00:00Dulciurile sunt interzise in diete. Iata care sunt cele mai sanatoase dulciuri!
Joi, 05.08.2010, 00:00Acum 2,3 milioane de ani omul a inceput sa manance carne. Si de-atunci a inceput sa gandeasca mai mult, diferentiindu-se si mai mult de animalele din jurul sau.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00David Beckham si cel mai cunoscut celebrity chef mondial al momentului, Gordon Ramsay, isi vor deschide in curand un pub in Los Angeles, care se va numi "The Queen Vic", dupa numele sotiei fotbalistului, Victoria.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00Temperaturile ridicate din timpul verii ne imprima un comportament alimentar specific: consumam mai multa apa, sucuri, fructe si salate.
Marti, 03.08.2010, 00:00Mare grija la ce mancati, daca sunteti in vacanta pe litoral. Zeci de turisti au ajuns la spital din cauza toxiinfectiilor alimentare, dupa ce au consumat hamsii sau shaworma.
Sambata, 31.07.2010, 08:41Opt copii si un adult au ajuns la spital dupa ce au mancat la pensiunea in care erau cazati.
Vineri, 30.07.2010, 00:00Gatesc pentru ca-mi place sa-i vad pe altii zambind. Incerc mereu retete si combinatii noi pentru ca-mi place sa ma surprind zambind. Zambiti in timp ce gatiti, cei ce vor gusta din mancarea voastra vor simti asta!
Vineri, 30.07.2010, 00:00Este Regina muzicii pop, a dietelor si exercitilor epuizante la sala. Dar Madonna a devenit atat de obsedata de stilul ei de viata, incat incearca sa si-l impuna oriunde.
Joi, 29.07.2010, 00:00Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".
Joi, 29.07.2010, 00:00Gigi Becali mananca sanatos si face sport in fiecare zi.
Miercuri, 28.07.2010, 20:27Niku Jaga este un fel de mancare japonez, asemanator cu tocana de cartofi de la noi. Ideea este ca acest tip de mancare merge pe principiul clasic japonez: cu cat e mai sanatos, cu atat e mai gustos.
Luni, 26.07.2010, 00:00Este cunoscut faptul ca fiecare natiune are cultura sa proprie, implicit din punct de vedere culinar. Noi avem sarmalele, italienii pastele, japonezii sushi, iar coreenii, soarecii. Da, exact, coreenii mananca soareci ca pe o delicatesa, iar asta nu e tot!
Luni, 26.07.2010, 00:00In fiecare zi se trage un semnal de alarma, atunci cand vine vorba de produsele din comert. Meniuri copioase de la fast-food, alaturi de un suc racoritor, un milkshake delicios sau o bere cu aroma de lamaie. Stiti cat de mult va pot dauna aceste escapade?
Vineri, 23.07.2010, 00:00Nutritionistii nu recomanda alimentele prajite, pentru ca sunt extrem de nocive, indiferent cat de gustoase ar fi.
Vineri, 23.07.2010, 00:00Auzim din ce in ce mai des ca daca am manca mai putin si mai sanatos ne-ar fi mult mai bine. Am avea mai putine probleme de sanatate si de ce nu, silueta mult ravnita. Dar cum ne putem invata sa mancam doar cat ne trebuie? Specialistii spun ca nu e...
Marti, 20.07.2010, 08:08Decat sa tii diete costisitoare si mai ales pline de restrictii, specialistii recomanda sa mananci putin si des, astfel tinandu-ti poftele sub control.
Marti, 20.07.2010, 00:00In zilele noastre lumea este agasata de numeroasele capricii culinare. Ce mancam azi: gatim ceva sanatos sau dam fuga la fast-food? In functie de ceea ce alegem sa mancam dam un credit mai mic sau mai mare anumitor producatori.
Luni, 19.07.2010, 00:00Preparatele rapide pe baza de legume proaspete nu trebuie sa fie plictisitoare, ci speciale, chiar prin banalul lor. Nu doar ca sunt sanatoase insa cu putina atentie pot deveni si gustoase, chiar si pentru cei care nu iubesc prea mult legumele. Ardeii grasi sotati in supa de legume sau de pui, cu usturoi, reprezinta o astfel de reteta.
Luni, 19.07.2010, 00:00Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...
Sambata, 17.07.2010, 20:33Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...
Sambata, 17.07.2010, 20:32Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...
Sambata, 17.07.2010, 20:31Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...
Sambata, 17.07.2010, 20:30Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...
Sambata, 17.07.2010, 20:26Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...
Vineri, 16.07.2010, 22:28Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...
Vineri, 16.07.2010, 01:46Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...
Vineri, 16.07.2010, 00:40O petrecere este reusita daca ai prieteni buni alaturi de tine, dar si o mancare si o bautura excelente. Si pentru a fi sigur ca toate felurile de mancare se potrivesc de minune intre ele, poti alege ceva tematic. Va fi si o ocazie buna de a experimenta din bucataria altei tari si a o cunoaste mai bine. Vom incepe cu Spania si cateva dintre cele mai reprezentative retete ale sale.
Vineri, 16.07.2010, 00:00Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...
Joi, 15.07.2010, 16:45