Vladutz gateste "Escalop cu ciuperci" Carnea se bate subtire se condimenteaza,se pudreaza cu faina si se rumeneste in ulei. Apoi se adauga vinul ciupercile taiate in felii,sepotriveste de sare si piper si se lasa la foc mic completand treptat cu apa...
Luni, 12.04.2010, 09:54Daca nu ati avut vreme sa mergeti la tara, a venit satul la dumneavoastra! Producatori de peste tot au gatit astazi in mijlocul Bucurestiului, de la sarmale, pana la placinte. Toate au fost stropite cu palinca sau cu vin.
Sambata, 10.04.2010, 00:00Mirabela Dauer a povestit la Acces Direct ce a facut de Paste.
Miercuri, 07.04.2010, 14:30Mircea Badea recunoaste ca e un mancau, dar critica obiceiurile alimentere ale romanilor.
Miercuri, 07.04.2010, 11:11Vladut a gatit snitel rebel. Ingrediente: file de porc faina oua pesmet. Garnitura: varza 1 buc ceapa 1 buc spetzle 500 gr ardei gras rosu 1 buc ardei gras verde 1 buc enibahar piper boia de ardei iute Mod de preparare: Fileul de porc...
Miercuri, 07.04.2010, 10:26Excesele culinare dauneaza grav sanatatii! A patit-o o femeie din Galati, care a ajuns la spital dupa ce a gatit toata carnea de miel din frigider. Sa nu credeti ca a facut vreo indigestie. A reusit, in schimb sa isi enerveze sotul pentru ca, in loc sa...
Marti, 06.04.2010, 16:25Mircea Badea a comentat stirile referitoare la excesele pe care le-au facut romanii de Paste.
Marti, 06.04.2010, 12:18Daca silueta dumneavoastra a suferit mici schimbari in urma acestor zile de sarbatoare, e cazul sa luati masuri. Si cum zilele acestea nu prea o sa fie vreme de alergat in parc, nu ne ramane decat sa mergem la sala de fitness sau la bazinul de inot. Si...
Marti, 06.04.2010, 07:29Excesele culinare dauneaza grav sanatatii! A patit-o o femeie din Galati, care a ajuns la spital dupa ce a gatit toata carnea de miel din frigider, intr-o singura zi.
Marti, 06.04.2010, 00:00Dupa ce au mancat toate bunatatile traditionale, turistii veniti la Baile Felix incearca din rasputeri sa scape de surplusul de greutate acumulat in minivacanta. Cea mai la indemana solutie pentru ei pare sa fie o baie in apa termala. Pot opta,...
Luni, 05.04.2010, 16:25Gorobete - tuica
Luni, 05.04.2010, 14:08Prima zi de Paste inseamna mese intinse, mancare si bautura din plin. Si, evident, saloane de spitale aglomerate. Medicii au avut mult de furca la urgente cu cei care au uitat sa se mai ridice de la masa. Sute de oameni au chemat ambulanta pentru ca au...
Luni, 05.04.2010, 13:16Freddy Camacho a explicat care sunt traditiile pascale din Mexic.
Luni, 05.04.2010, 09:33In prima zi de Paste au sfarait gratarele! Romanii au pus toate pregatirile in portbagaje si, dupa Inviere, au iesit la iarba verde. E deja o traditie, ce sa mai, ca de Paste sa se deschida sezonul la gratare. Iar anul acesta a fost cum nu se poate mai...
Luni, 05.04.2010, 07:12Se coace numai o data pe an. Iar secretul ei se transmite de la mama la fiica. Sarbatoarea de maine n-ar mai fi la fel, fara Pasca. Se maninca miine dimineatsa, pe stomacul gol, dupa ce a fost sfintita la Biserica.
Sambata, 03.04.2010, 19:31S-a lasat linistea in gospodarii, dupa o zi intreaga de pregatiri, pentru marea sarbatoare a Invierii Domnului. Femeile au lucrat toata ziua pentru ca mesele sa fie pline. Mai trebuie sa treaca ceva vreme insa pana cand familia sa se bucure de...
Sambata, 03.04.2010, 19:27A mai ramas doar putin timp pana la Sarbatorile de Paste. Si bineinteles ca si divele noastre s-au pregatit asa cum trebuie. Unele au tinut post, unele au cumparat deja cadouri, iar altele vor pleca in tari exotice.
Vineri, 02.04.2010, 20:36Localul unde venea Gica Petrescu in ultimii ani de viata.
Vineri, 02.04.2010, 18:21Pentru ca numai maine nu-i poimaine si vine Pastele, am o intrebare: cine nu-si doreste sa ramana suplu infruptandu-se din bunatatile traditionale, dar fara a renunta la paine si dulciuri? Veti spune probabil ca asa ceva este irealizabil. Nimic mai...
Vineri, 02.04.2010, 17:01Tot romanul stie ca nu e Paste fara drob, friptura de miel, cozonaci si prajituri. In ziua de azi insa gospodinele nu mai au timp sa prepare in casa tot ceea ce vor pune pe masa de Paste, asa ca pe rafturile magazinelor se gasesc toate cele necesare.
Vineri, 02.04.2010, 13:32E ziua cumparaturilor de Paste. Cei mai multi dintre voi pun pariu ca n-au avut inca timp sa ajunga la magazin. Ei, foarte bine. Cred ca va va fi de folos materialul urmator. Vrem sa va demonstram ca puteti avea chiar si de Paste o masa bogata, dar...
Vineri, 02.04.2010, 13:04Pentru ca numai maine nu-i poimaine si vine Pastele, am o intrebare: cine nu-si doreste sa ramana suplu infruptandu-se din bunatatile traditionale, dar fara a renunta la paine si dulciuri?
Vineri, 02.04.2010, 00:00Daca ati ales sa petreceti pastele la o pensiune din zona Bran-Moeciu, sa stiti ca va asteapta un mare festin acolo. In bucatariile de acolo se munceste cu spor, pentru ca turistii sa aiba parte de bucate alese.
Vineri, 02.04.2010, 00:00Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, in penitenciare, se vor organiza manifestari religioase, culturale si educative, iar detinutii vor beneficia, duminica, de meniu imbunatatit si vor putea primi pachete cu alimente de la rude.
Joi, 01.04.2010, 00:00Carmen Serban i-a cantat o melodie Danielei Crudu, pe care o sfatuieste sa se lase de gatit.
Miercuri, 31.03.2010, 09:21Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a venit la Neatza si a vorbit despre mancare, alimentatie si diete
Miercuri, 31.03.2010, 08:43Marian Duta, insotit de Vladut, i-a facut o surprinza lui Carmen Serban, trezind-o pe vedeta din somn.
Miercuri, 31.03.2010, 08:32Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a venit la Neatza si a vorbit despre mancare, alimentatie si diete.
Miercuri, 31.03.2010, 00:00Carnati afumati, jambon, paine pufoasa de casa si palinca de gutui. Daca nu v-ati hotarat ce puneti pe masa de Paste, targurile de produse traditionale pot fi o solutie.
Sambata, 27.03.2010, 16:51Vladutz gateste: Salata de peste cu tofu Se taie ouale in cubulete se adauga pestel marunit ceapa si usturoiul, rosiile si tofu se taie cubulete si se asezoneaza totul cu maioneza vegetala, se decoreaza cu verdeturi si se serveste cu lipie si...
Joi, 25.03.2010, 09:51Coada foarte mare la peste de Vinerea mare
Joi, 25.03.2010, 08:21Vladutz gateste astazi fasole de post cu tofu
Miercuri, 24.03.2010, 10:09Cina cea de Taina, ultima masa a lui Iisus Hristos alaturi de apostolii sai prezentata in Noul Testament, a devenit, de-a lungul secolelor, tot mai copioasa, cu farfurii din ce in ce mai mari si cu feluri de mancare din ce in ce mai variate si abundente, au constatat cercetatorii americani
Marti, 23.03.2010, 00:00Vladutz gateste astazi: Salata cu mazare Tofu se taie in cubulete. Se amesteca cu sosul de maioneza din soia si mazarea scursa.Se aseaza pe platou si se orneaza cu marar. Ingrediente: 400g Tofu in saramura cu marar Inedit 250g mazare din...
Luni, 22.03.2010, 10:10Se apropie Pastele, iar asta se simte cel mai bine cand treci pe langa brutarii si patiserii. Incepe sa miroasa tot mai tare a cozonaci. Cei autohtoni sunt cei mai cautati de romani. Sapte milioane de cozonoci romanesti vor umple rafturile magazinelor...
Joi, 18.03.2010, 19:26Atentie ce mancati! Bacteriile care ne imbolnavesc sunt peste tot! Mai ales in carnea de pui. Un studiu arata ca trei sferturi din puii sacrificati si procesati in Uniunea Europeana sunt contaminati cu o bacterie care produce diverse infectii la om.
Joi, 18.03.2010, 19:23Se rectifica in sus si preturile de la restaurantul din Palatul parlamentului. Daca va pregatiti sa le plangeti de mila parlamentarilor, aflati ca oricum alesii nostri mananca mai ieftin decat la o cantina studenteasca.
Miercuri, 17.03.2010, 19:32O masa buna merge intodeauna.cu un pahar de vin. Aceasta este deviza sub care Targul International de Vinuri si revista Good Food va asteapta la o masa speciala de Paste.
Sambata, 13.03.2010, 16:47Echipa Neatza s-a pus la micul dejun direct in platou.
Vineri, 12.03.2010, 08:19Ingrediente: Salata din varza proaspata cu tofu si ciuperci 200 g Tofu in saramura Inedit 1 varza mica (1 kg) 1 cana ciuperci din conserva 1 ceapa zeama de lamaie ulei, sare, piper marar Mod de preparare Se taie varza fin. Ciupercile se...
Joi, 11.03.2010, 10:24Razvan a pornit revista presei cu o stire curioasa. Niste hoti au fost prinsi dupa ce au mancat la locul spargerii.
Joi, 11.03.2010, 08:49Ingrediente pentru Salata Mozaic: 500g paste scurte 250g mazare fiarta din conserva 250g porumb din conserva 2-3 felii gogosar rosu in otet 200g Sos de maioneza din soia Inedit Mod de preparare: Pastele se fierb si se scurg, apoi se lasa...
Miercuri, 10.03.2010, 10:16Sa-l inveti pe cel mic sa manance frumos la masa e-o provocare pentru parinti. Dar nu o misiune imposibila. Trebuie rabdare. Si trebuie de asemenea impuse cateva reguli clare. Iar un pic de sustinere din partea educatorilor de la gradinita nu strica...
Vineri, 05.03.2010, 09:44Vladutz gateste astazi: Salata Tabouli Se hidrateaza burgul in apa rece.Legumele si patrunjelul se toaca marunt,se asezoneaza cu zeama de lamaie si ulei de masline si se lasa la rece 20-30min dupa care se serveste Ingrediente: burgul 300 gr...
Joi, 04.03.2010, 10:14Vladutz gateste astazi: Placinta cu tofu si spanac Se prepara aluatul pentru foietaj framantand: uleiul, faina, 1 lingura otet, 1 cana apa calda si un praf de sare. Aluatul astfel obtinut se imparte in trei parti. Fiecare parte se intinde formand...
Miercuri, 03.03.2010, 09:57Vladutz gateste: Parjoale cu tofu Se scoate tofu din caserola si se scurge de saramura. Se fierb cartofii. Dupa fierbere se scurg si se curata de coaja.Ceapa se curata, se toaca marunt si se inabuse cu putina apa. Cartofii se rad pe razatoarea...
Marti, 02.03.2010, 10:06Mircea Badea despre cum o sa definim hamburgerul
Luni, 01.03.2010, 10:56Vladut a gatit legume in mantou crocant. Ingrediente: foi de placinta varza morcovi muguri de soia ardei iute stafide zahar brun sos dulce acrisor otet de mere ceapa usturoi salata verde susan pasta de ardei iute.
Joi, 25.02.2010, 10:33Cat mai e zapada la munte, mergem la schi. In Romania si in Bulgaria. In Poiana Brasov si in Bansko, cele mai cunoscut statiuni din fiecare tara. Vi le aratam in aceasta seara cu bune si cu rele intr-un reportaj special.
Luni, 22.02.2010, 19:39