Adăposturile civile sunt un subiect fierbinte la ora actuală. Iată în ce oraș au fost transformate în cămări.
Marti, 18.11.2025, 17:57
Murăturile fac parte din tradiția culinară românească, însă pentru cei care țin dietă sau au restricții medicale, sarea poate deveni un obstacol. Vestea bună este că există rețete de murături fără sare, la fel de gustoase și aromate, care pot fi integrate cu succes într-un stil de viață echilibrat.
Luni, 27.10.2025, 10:01
Murăturile picante sunt perfecte alături de preparate din carne de porc sau altele bogate în grăsime. Ardeiul iute este de obicei cel care le face picante, dar mai există și alte variante de a transforma gustul tradițional într-unul mai complex și mai rafinat.
Vineri, 24.10.2025, 10:01
Murăturile sunt nelipsite din bucătăria românească. Când li se adaugă miere în saramură, se transformă într-un preparat surprinzător, cu un gust dulce-acrișor inconfundabil. Este o rețetă unică, care îmbină tradiția cu rafinamentul, aducând pe masă murături aromate, perfecte pentru toamnă și iarnă.
Miercuri, 22.10.2025, 10:05
Gogoșarii în oțet sunt printre cele mai iubite murături ale toamnei, iar varianta fără fierbere este preferată pentru simplitatea și rapiditatea ei. Cu doar câteva ingrediente și trucuri, rețeta poate fi preparată cu ușurință acasă, iar gogoșarii se păstrează crocant și aromat până la primăvară.
Marti, 21.10.2025, 10:01
Nimic nu aduce mai bine gustul copilăriei decât varza murată pusă la butoi pentru iarnă, după rețeta clasică a bunicii. Acrișoară, aromată și crocantă, ea păstrează în fiecare frunză parfumul toamnei și grija cu care gospodinele pregăteau cămara pentru zilele reci.
Joi, 16.10.2025, 10:05
Kimchi este un aliment tradițional coreean, considerat unul dintre cele mai complexe produse culinare ale acestei țări. Este o mâncare fermentată pe bază de legume, cel mai frecvent varză napa, dar și ridichi, castraveți sau alte legume, condimentate cu o pastă picantă și aromată.
Marti, 10.06.2025, 10:05
Rețeta ca la „mama acasă” pentru murături asortate în oțet. Iată cum să te bucuri de un gust autentic și savuros!
Luni, 14.10.2024, 16:22
Cum sezonul murăturilor este în toi, îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă de saramură în care poți adăuga orice legume sau fructe îți dorești.
Luni, 14.10.2024, 11:55
O tânără i-a pus în dificultate pe medici când a ajuns la spital desfigurată, după ce a mâncat o pizza. Iată ce s-a întâmplat.
Joi, 08.08.2024, 15:49
Murăturile sunt prezente pe masa românilor încă de când începe sezonul rece. Ele sunt nelipsite fie că vorbim despre o masă de duminică cu prietenii la grătar, fie că vorbim despre un prânz acasă.
Marti, 13.10.2020, 13:33
Cei mai mulţi dintre noi au învăţat de la şcoală că toamna este anotimpul „belşugului în farfurie"! Se coc merele, perele, gutuile, strugurii şi o mulţime de legume. Să fim sincer, mirosul de vinete coapte sau zacuscă este un fel de...
Vineri, 13.09.2019, 13:48
Dacă nu v-aţi făcut încă provizii pentru toamnă, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă recomandă să profitaţi din plin de bogăţia acestui sezon şi să preparaţi gogoşari, gogonele şi vinete.
Luni, 06.10.2014, 08:19
Mai mulţi cofetari americani au muncit 40 de ore pentru a realiza un prânz festiv complet cu legume coapte, curcan la cuptor şi murături, toate dulci. Felurile de mâncare sunt realizate din pandişan şi creme delicioase.
Luni, 23.12.2013, 16:36
Au fost odată ca-n poveşti . . . murăturile. De peste aproape 4000 de ani, femeile obişnuiesc să pună legume şi zarzavaturi la conservat. Un obicei stravechi ce aduce pe masa adevărate comori pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe
Marti, 03.12.2013, 12:18