Antena Căutare

Articole despre preparare

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie

Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie

Prajitul in tigaie este cel mai popular mod de a pregati fileul de peste in restaurante pentru ca dureaza foarte putin pana ce clientul isi primeste comanda. In plus, aceasta modalitate de preparare aduce si un contrast de texturi, deoarece pielea devine crocanta, in timp ce carnea ramane frageda.

Duminica, 22.05.2011, 00:00
Ce alegem: pate de casa sau cumparat?

Ce alegem: pate de casa sau cumparat?

Ficatul este un aliment dificil; o parte din copii il mananca cu placere, insa cea mai mare parte il refuza, strambandu-se si invocand ba consistenta lui inecacioasa, ba ca ar fi amar la gust. Insa ficatul de pui nu-l putem exclude din alimentatia copilului, din mai multe motive: in primul rand, el reprezinta o importanta sursa de fier.

Duminica, 22.05.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Aluat pentru pizza si focaccia

VIDEO! Reteta: Aluat pentru pizza si focaccia

Chef Cezar si invitatul sau din cadrul emisiunii Euforia Cuisine, bucatarul Iulian al restaurantului Palladium, pregatesc o reteta foarte utila pentru toti iubitorii de pizza si focaccia: aluatul de baza al acestor retete.

Miercuri, 11.05.2011, 00:00
Reguli de baza atunci cand cumparam si folosim oua

Reguli de baza atunci cand cumparam si folosim oua

De Paste ouale au un rol foarte important la orice masa ortodoxa. Asadar, cum ne pregatim de Paste si, deci, de cumparat multe oua, iata cateva reguli de baza care ne pot ajuta sa alegem cele mai bune si proaspete oua si totodata sa le si preparam in cele mai bune conditii!

Vineri, 22.04.2011, 00:00
Maslinele si uleiul de masline - hrana perfecta

Maslinele si uleiul de masline - hrana perfecta

Maslinele pot fi consumate simplu, neprelucrate termic, ca aperitiv, adaos in salate, sau ca ingredient principal, la micul dejun, pranz sau la cina.

Miercuri, 20.04.2011, 00:00
Reteta: Paella, preparatul simbol al Valenciei

Reteta: Paella, preparatul simbol al Valenciei

Paella este mai mult decat un preparat simbol al bucatariei Valenciei, este o invitatie la petrecere. O alchimie de diverse ingrediente, lasate sa se joace deasupra unui foc din lemn de portocal.

Duminica, 10.04.2011, 00:00
Cum alegi carnea tocata potrivita

Cum alegi carnea tocata potrivita

Carnea tocata este, in multe retete, intersanjabila. Insa, pe de o parte, felurile gatite cu o carne macra pot ajunge prea uscate si fade, deoarece grasimea este cea care da suculenta si gust.

Marti, 05.04.2011, 00:00
Savarina lui Vladutz

Savarina lui Vladutz

Vladutz la Neatza ne spune cea mai tare reteta de savarina

Luni, 14.02.2011, 08:44
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ingrediente: 150 ml apa plata, 400 gr zahar alb, 1 plic de zahar vanilat RUF, 100 gr unt topit si racit, 250 gr lapte praf (neindulcit),50 gr cacao SCHMIDT, 1 esenta vanilei RUF(sau 1 esenta rom RUF), nuci maruntite (sau arahide nesarate, migdale,...

Joi, 16.12.2010, 12:35
Muraturile, delicii la borcan

Muraturile, delicii la borcan

Toamna, camarile sunt umplute cu diverse conserve, intre care muraturi din legume si fructe, pe toate gusturile. Merita efortul, pentru ca, daca stii ce-ai pus in borcan, stii... ce mananci!

Luni, 20.09.2010, 00:00
Echipa nationala de facut tuica

Echipa nationala de facut tuica

Echipa nationala de facut tuica ne spun daca o data cu intrarea Romaniei in comunitate pastreaza regulile de preparare a tuicii

Marti, 14.09.2010, 08:39
Materian Duta si tuica

Materian Duta si tuica

Materian Duta invata cum se face tuica in mod traditional

Marti, 14.09.2010, 08:11
VIDEO! Alimentele prajite sunt extrem de nocive

VIDEO! Alimentele prajite sunt extrem de nocive

Nutritionistii nu recomanda alimentele prajite, pentru ca sunt extrem de nocive, indiferent cat de gustoase ar fi.

Vineri, 23.07.2010, 00:00
Cum sa mancam sanatos

Cum sa mancam sanatos

Apreciem cu totii bucatele facute ca la mama acasa. Sunt foarte gustoase, iar ca sa iasa asa totul conteaza: si retetele, dar si metodele de preparare. Nu facute la cuptorul cu microunde sau mustind de grasime. Aflam mai multe despre cele mai sanatoase...

Luni, 22.02.2010, 09:14
x