Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...
Marti, 13.07.2010, 02:34Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...
Marti, 13.07.2010, 02:32Inventata intr-un orasel din partea de vest a Marii Britanii, branza Cheddar este astazi una dintre cele mai cunoscute pe plan mondial. Numele sau denota si o anumita parte a procesului de productie - cheddaring, acesta fiind foarte popular de-a lungul secolelor si imitat in intreaga lume, dar versiunea originala vine din Somerset.
Marti, 13.07.2010, 00:00Fie le alegi la piata sau le cumperi de la supermarket, rosiile proaspete sunt vedetele verii pentru ca acum este sezonul lor si vei putea profita din plin de aroma lor intensa.
Marti, 13.07.2010, 00:00Marti dimineata, la Neatza cu Razvan si Dani, Vladut a aratat cum sa pregatesti aripioare de pui cu varza pentru un picnic gustos.
Marti, 13.07.2010, 00:00Daca vrei un punch racoros de vara, fructat si acidulat, incearca una din retele Martei Stewart si nu vei fi dezamagit.
Marti, 13.07.2010, 00:00Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...
Luni, 12.07.2010, 17:56Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...
Luni, 12.07.2010, 17:52Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...
Luni, 12.07.2010, 17:46Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...
Luni, 12.07.2010, 16:47Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...
Luni, 12.07.2010, 16:45Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...
Luni, 12.07.2010, 16:44Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...
Luni, 12.07.2010, 16:35Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...
Luni, 12.07.2010, 16:33Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....
Luni, 12.07.2010, 16:30Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...
Luni, 12.07.2010, 16:26Intors de la mare mai bronzat sicu chef de gatit, Vladut a preparat luni dimineata, in studioul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, o placinta de inspiratie......dobrogeana, in cinstea perioadei petrecuta pe litoral.
Luni, 12.07.2010, 00:00Cum caisele au inceput de curand sa-si faca aparitia prin piete, o reteta de tarta cu caise nu doar ca este delicioasa, dar este si nutritiva.
Luni, 12.07.2010, 00:00Ingrediente: piept de pui, ardei gras, salata, ulei, conopida, rosii cherry, devlecel, menta, otet, patrunjel, ghimbir, telina,varza radicchio, sare si piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In...
Sambata, 10.07.2010, 12:42Ingrediente: faina, sofran, ulei de masline, ou, creveti, usturoi, peperoncini, vin, zuchini, parmezan, busuioc, lamaie, sare si piper. Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran...
Sambata, 10.07.2010, 12:35Ingrediente: spanac, urzici, ceapa, unt, ou, marar, sare si piper. Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga...
Sambata, 10.07.2010, 12:18Ingrediente: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi oparit, cartofi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de...
Sambata, 10.07.2010, 12:15Ingrediente: creveti, sepie, orez, legume, supa de pui, parmezan, ulei de masline, sare, piper Preparare: Intai se prepara risotto-ul, se pune piper, se adauga cerneala de sepie si se amesteca. Apoi, crevetii se fac in ulei de masline, cimbru, sare si...
Sambata, 10.07.2010, 10:29Ingrediente: merluciu, mango, portocale, lamaie, ceapa, crema de branza, pasta de ardei, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp...
Sambata, 10.07.2010, 10:27Ingrediente: pui, ardei, lamaie, ardei gras, ceapa, ulei, ciuperci, lamaie, usturoi, ardei iute, vin, sare, piper Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie,...
Sambata, 10.07.2010, 10:25Ingrediente: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, toast, supa de vitel, sare, piper Preparare: amigdalele de vitel se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu...
Sambata, 10.07.2010, 10:24Ingrediente:biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana, busuioc. Preparare:orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte,...
Sambata, 10.07.2010, 10:19Ingrediente: piept gasca, rucola, portocala. Preparare:pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare, piper. Se pune uleiul de masline in tigaie si pune la prajit pieptul de gasca. Se adauga scortisoara si cognac, dupa care se caramelizeaza...
Sambata, 10.07.2010, 10:12Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...
Sambata, 10.07.2010, 10:08O reteta clasica internationala: Steak John Ingrediente: bacon, ciuperci, broccoli, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt, mustar. Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci, ceapa, broccoli,...
Sambata, 10.07.2010, 10:05Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.
Vineri, 09.07.2010, 00:00Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de...
Joi, 08.07.2010, 18:08Mod de preparare: Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in...
Joi, 08.07.2010, 17:43Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt vas puneti la fiert doua oua, timp de 8 minute. Curatati un cartof si taiati-l cubulete. Mai aveti nevoie de o ceapa pe care...
Joi, 08.07.2010, 17:20Pizza Margherita Mod de preparare: Blatul de pizza se unge initial cu sos de rosii. Apoi, se presara mozarella si se introduce la cuptor. Este o pizza simpla si usor de preparat. Ingrediente: Blat de pizza Mozzarella Sos de rosii Sare si...
Joi, 08.07.2010, 16:54Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella si gorgonzola. Deoarece acesta este un blat fara sos, se introduce la cuptor doar cu aceste ingrediente. Dupa coacere, pizza se taie si pe...
Joi, 08.07.2010, 16:21Fiecare reteta are o poveste a ei aparte si ce a dus la inventarea ei poate avea imediat tenta de fabulos daca e povestit de cine trebuie. Simona Lazar nu doar prezinta o reteta, ci o invaluie intr-o legenda in care oameni si ciclopi traiesc deopotriva.
Joi, 08.07.2010, 00:00Chiar daca mai sunt putine zile pana la finalul Cupei Mondiale la fotbal din Africa de Sud, mai ai timp sa-ti prepari in casa kebabi exotici, de inspiratie sud-africana.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.
Miercuri, 07.07.2010, 00:00Vladutz gateste: Branzeturi rasfatate
Marti, 06.07.2010, 09:56Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.
Duminica, 04.07.2010, 00:00Vladutz gateste: "Spuma de zmeura" albusuri de ou 10 buc zahar tos 500 gr zmeura 1 kg Se incalzesc albusurile pe foc (in bain-marie) impreuna cu zaharul, se bate amestecul pana se obtine o spuma consistenta, zmeura se piseaza si se scurge de...
Vineri, 02.07.2010, 09:58Vladutz gateste "Musaca din legume". Ingrediente: vinete 1 kg cartofi 500 gr rosii 500 gr dovlecei 1 buc ardei gras 1 kg ceapa 500 gr marar, patrunjel, 2 leg ulei d emasline 100 gr usturoi 2-3 catei suc rosii 200 gr Legumele se taie...
Joi, 01.07.2010, 08:16Gazpacho este supa rece a spaniolilor facuta din rosii si alte legume proaspete tocate marunt. Insa pe timp de vara, poti face o supa racoritoare si mai aromata cu unul dintre cele mai gustoase fructe de sezon: pepenele verde.
Joi, 01.07.2010, 00:00Daca in articolul trecut am prezentat ce alimente sa combini pentru a obtine o salata nutritiva, satioasa si colorata, acum iti vom oferi cateva modalitati prin care sa ii dai ceva mai multa aroma.
Joi, 01.07.2010, 00:00Morcovii sunt o buna sursa de vitamina A, ce te ajuta sa ai o vedere mai buna. De altfel o legenda urbana aparuta in perioada celui de-al doilea razboi mondial spune ca daca mananci cantitati uriase de morcovi, poti ajunge sa vezi in intuneric.
Miercuri, 30.06.2010, 00:00Daca vrei un sandvici rapid si hranitor, insa te-ai plictisit de varianta clasica, alege lipia in loc de felii de paine si variaza ingredientele cu care il umpli. Mazi propune pentru revista Good Food Romania o reteta de rulori cu somon, usor de facut si de mancat.
Luni, 28.06.2010, 00:00Adusa din zona Occitane, sudul Frantei, reteta de fasole cu ciolan distribuita de altfel in fiecare an de ziua Romaniei nu este degeaba o mancare atat de populara. Facuta cu grasime de gasca, muschi de porc, usturoi si vin alb, nu este doar o bomba calorica din care ar trebui mancat cu masura, ci si una dintre cele mai gustoase specialitati ale hanurilor frantuzesti.
Duminica, 27.06.2010, 00:00Ciupercile sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele, ele sunt considerate a fi cel mai bun substitut al carnii. Mai mult, sunt mai usor de digerat de catre organism decat alimentele ce contin proteina animala. Pe timp de vara, poti consuma o ciorba acra de ciperci, hranitoare si cu putine calorii.
Sambata, 26.06.2010, 00:00Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.
Vineri, 25.06.2010, 00:00