Antena Căutare

Articole despre reteta

Cheese cake cu lime

Cheese cake cu lime

Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...

Marti, 13.07.2010, 02:34
Piept de pui cu ierburi

Piept de pui cu ierburi

Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...

Marti, 13.07.2010, 02:32
Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Inventata intr-un orasel din partea de vest a Marii Britanii, branza Cheddar este astazi una dintre cele mai cunoscute pe plan mondial. Numele sau denota si o anumita parte a procesului de productie - cheddaring, acesta fiind foarte popular de-a lungul secolelor si imitat in intreaga lume, dar versiunea originala vine din Somerset.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Paine prajita cu ierburi si rosii

Paine prajita cu ierburi si rosii

Fie le alegi la piata sau le cumperi de la supermarket, rosiile proaspete sunt vedetele verii pentru ca acum este sezonul lor si vei putea profita din plin de aroma lor intensa.

Marti, 13.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit aripioare de picnic cu varza

VIDEO! Vladut a pregatit aripioare de picnic cu varza

Marti dimineata, la Neatza cu Razvan si Dani, Vladut a aratat cum sa pregatesti aripioare de pui cu varza pentru un picnic gustos.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Cocktail fructat

Cocktail fructat

Daca vrei un punch racoros de vara, fructat si acidulat, incearca una din retele Martei Stewart si nu vei fi dezamagit.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Tartar de scoici si caviar

Tartar de scoici si caviar

Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...

Luni, 12.07.2010, 17:56
Paste cu macrou marinat

Paste cu macrou marinat

Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...

Luni, 12.07.2010, 17:52
Lup de mare cu mamaliguta

Lup de mare cu mamaliguta

Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...

Luni, 12.07.2010, 17:46
Somon cu quinoa si legume

Somon cu quinoa si legume

Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...

Luni, 12.07.2010, 16:47
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Salau gratinat

Salau gratinat

Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...

Luni, 12.07.2010, 16:44
Pui cu somon in sos de creveti

Pui cu somon in sos de creveti

Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...

Luni, 12.07.2010, 16:35
Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...

Luni, 12.07.2010, 16:33
Risotto cu sofran

Risotto cu sofran

Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....

Luni, 12.07.2010, 16:30
Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...

Luni, 12.07.2010, 16:26
VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

Intors de la mare mai bronzat sicu chef de gatit, Vladut a preparat luni dimineata, in studioul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, o placinta de inspiratie......dobrogeana, in cinstea perioadei petrecuta pe litoral.

Luni, 12.07.2010, 00:00
Reteta: tarta de caise cu zahar brun si blat cu scortisoara

Reteta: tarta de caise cu zahar brun si blat cu scortisoara

Cum caisele au inceput de curand sa-si faca aparitia prin piete, o reteta de tarta cu caise nu doar ca este delicioasa, dar este si nutritiva.

Luni, 12.07.2010, 00:00
Salata de pui

Salata de pui

Ingrediente: piept de pui, ardei gras, salata, ulei, conopida, rosii cherry, devlecel, menta, otet, patrunjel, ghimbir, telina,varza radicchio, sare si piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In...

Sambata, 10.07.2010, 12:42
Tagliatelle cu creveti si zucchini

Tagliatelle cu creveti si zucchini

Ingrediente: faina, sofran, ulei de masline, ou, creveti, usturoi, peperoncini, vin, zuchini, parmezan, busuioc, lamaie, sare si piper. Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran...

Sambata, 10.07.2010, 12:35
Urzici cu spanac si ou

Urzici cu spanac si ou

Ingrediente: spanac, urzici, ceapa, unt, ou, marar, sare si piper. Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga...

Sambata, 10.07.2010, 12:18
File de salau cu sos de mustar

File de salau cu sos de mustar

Ingrediente: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi oparit, cartofi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de...

Sambata, 10.07.2010, 12:15
Creveti cu cerneala de sepie

Creveti cu cerneala de sepie

Ingrediente: creveti, sepie, orez, legume, supa de pui, parmezan, ulei de masline, sare, piper Preparare: Intai se prepara risotto-ul, se pune piper, se adauga cerneala de sepie si se amesteca. Apoi, crevetii se fac in ulei de masline, cimbru, sare si...

Sambata, 10.07.2010, 10:29
Merluciu cu mango

Merluciu cu mango

Ingrediente: merluciu, mango, portocale, lamaie, ceapa, crema de branza, pasta de ardei, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp...

Sambata, 10.07.2010, 10:27
Pui ca la Casa Romaneasca

Pui ca la Casa Romaneasca

Ingrediente: pui, ardei, lamaie, ardei gras, ceapa, ulei, ciuperci, lamaie, usturoi, ardei iute, vin, sare, piper Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie,...

Sambata, 10.07.2010, 10:25
Momite crocante cu creveti

Momite crocante cu creveti

Ingrediente: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, toast, supa de vitel, sare, piper Preparare: amigdalele de vitel se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu...

Sambata, 10.07.2010, 10:24
File din biban de mare cu orez si dovlecel

File din biban de mare cu orez si dovlecel

Ingrediente:biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana, busuioc. Preparare:orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte,...

Sambata, 10.07.2010, 10:19
Piept de gasca cu portocale

Piept de gasca cu portocale

Ingrediente: piept gasca, rucola, portocala. Preparare:pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare, piper. Se pune uleiul de masline in tigaie si pune la prajit pieptul de gasca. Se adauga scortisoara si cognac, dupa care se caramelizeaza...

Sambata, 10.07.2010, 10:12
Pui pitit in lipie

Pui pitit in lipie

Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...

Sambata, 10.07.2010, 10:08
Steak John

Steak John

O reteta clasica internationala: Steak John Ingrediente: bacon, ciuperci, broccoli, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt, mustar. Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci, ceapa, broccoli,...

Sambata, 10.07.2010, 10:05
VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

VIDEO! Vladut a pregatit un sandvis racoritor cu branza

Vladut a preparat pe plaja, la mare, un sandwich racoritor, cu un ingredient special: branza daneza Arla.

Vineri, 09.07.2010, 00:00
Calamari umpluti cu ansoa

Calamari umpluti cu ansoa

Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de...

Joi, 08.07.2010, 18:08
Ospatul vanatorului

Ospatul vanatorului

Mod de preparare: Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in...

Joi, 08.07.2010, 17:43
Crema de broccoli

Crema de broccoli

Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt vas puneti la fiert doua oua, timp de 8 minute. Curatati un cartof si taiati-l cubulete. Mai aveti nevoie de o ceapa pe care...

Joi, 08.07.2010, 17:20
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita Mod de preparare: Blatul de pizza se unge initial cu sos de rosii. Apoi, se presara mozarella si se introduce la cuptor. Este o pizza simpla si usor de preparat. Ingrediente: Blat de pizza Mozzarella Sos de rosii Sare si...

Joi, 08.07.2010, 16:54
Pizza Palladium

Pizza Palladium

Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella si gorgonzola. Deoarece acesta este un blat fara sos, se introduce la cuptor doar cu aceste ingrediente. Dupa coacere, pizza se taie si pe...

Joi, 08.07.2010, 16:21
Pani cunzatu - sandvisul urias al sicilienilor

Pani cunzatu - sandvisul urias al sicilienilor

Fiecare reteta are o poveste a ei aparte si ce a dus la inventarea ei poate avea imediat tenta de fabulos daca e povestit de cine trebuie. Simona Lazar nu doar prezinta o reteta, ci o invaluie intr-o legenda in care oameni si ciclopi traiesc deopotriva.

Joi, 08.07.2010, 00:00
Prepara kebabi sud-africani!

Prepara kebabi sud-africani!

Chiar daca mai sunt putine zile pana la finalul Cupei Mondiale la fotbal din Africa de Sud, mai ai timp sa-ti prepari in casa kebabi exotici, de inspiratie sud-africana.

Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Trei retete - bauturi racoritoare fara calorii

Trei retete - bauturi racoritoare fara calorii

Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.

Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Branzeturi rasfatate

Branzeturi rasfatate

Vladutz gateste: Branzeturi rasfatate

Marti, 06.07.2010, 09:56
Trei retete cu parfum de citrice

Trei retete cu parfum de citrice

Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.

Duminica, 04.07.2010, 00:00
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Vladutz gateste: "Spuma de zmeura" albusuri de ou 10 buc zahar tos 500 gr zmeura 1 kg Se incalzesc albusurile pe foc (in bain-marie) impreuna cu zaharul, se bate amestecul pana se obtine o spuma consistenta, zmeura se piseaza si se scurge de...

Vineri, 02.07.2010, 09:58
Vladutz gateste "Musaca din legume"

Vladutz gateste "Musaca din legume"

Vladutz gateste "Musaca din legume". Ingrediente: vinete 1 kg cartofi 500 gr rosii 500 gr dovlecei 1 buc ardei gras 1 kg ceapa 500 gr marar, patrunjel, 2 leg ulei d emasline 100 gr usturoi 2-3 catei suc rosii 200 gr Legumele se taie...

Joi, 01.07.2010, 08:16
Gazpacho din...pepene verde

Gazpacho din...pepene verde

Gazpacho este supa rece a spaniolilor facuta din rosii si alte legume proaspete tocate marunt. Insa pe timp de vara, poti face o supa racoritoare si mai aromata cu unul dintre cele mai gustoase fructe de sezon: pepenele verde.

Joi, 01.07.2010, 00:00
Cum sa faci salate gustoase si hranitoare (partea a 2-a) - dressingul

Cum sa faci salate gustoase si hranitoare (partea a 2-a) - dressingul

Daca in articolul trecut am prezentat ce alimente sa combini pentru a obtine o salata nutritiva, satioasa si colorata, acum iti vom oferi cateva modalitati prin care sa ii dai ceva mai multa aroma.

Joi, 01.07.2010, 00:00
Morcovul - legenda sa urbana si o reteta de vara

Morcovul - legenda sa urbana si o reteta de vara

Morcovii sunt o buna sursa de vitamina A, ce te ajuta sa ai o vedere mai buna. De altfel o legenda urbana aparuta in perioada celui de-al doilea razboi mondial spune ca daca mananci cantitati uriase de morcovi, poti ajunge sa vezi in intuneric.

Miercuri, 30.06.2010, 00:00
Reteta: Rulouri cu somon si spanac

Reteta: Rulouri cu somon si spanac

Daca vrei un sandvici rapid si hranitor, insa te-ai plictisit de varianta clasica, alege lipia in loc de felii de paine si variaza ingredientele cu care il umpli. Mazi propune pentru revista Good Food Romania o reteta de rulori cu somon, usor de facut si de mancat.

Luni, 28.06.2010, 00:00
Bucataria occitana (sudul Frantei)

Bucataria occitana (sudul Frantei)

Adusa din zona Occitane, sudul Frantei, reteta de fasole cu ciolan distribuita de altfel in fiecare an de ziua Romaniei nu este degeaba o mancare atat de populara. Facuta cu grasime de gasca, muschi de porc, usturoi si vin alb, nu este doar o bomba calorica din care ar trebui mancat cu masura, ci si una dintre cele mai gustoase specialitati ale hanurilor frantuzesti.

Duminica, 27.06.2010, 00:00
Invata sa prepari ciorba de ciuperci!

Invata sa prepari ciorba de ciuperci!

Ciupercile sunt bogate in proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D si zinc. Dintre toate legumele, ele sunt considerate a fi cel mai bun substitut al carnii. Mai mult, sunt mai usor de digerat de catre organism decat alimentele ce contin proteina animala. Pe timp de vara, poti consuma o ciorba acra de ciperci, hranitoare si cu putine calorii.

Sambata, 26.06.2010, 00:00
Ce este ... risotto?

Ce este ... risotto?

Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.

Vineri, 25.06.2010, 00:00
x