Antena Căutare

Articole despre reteta

Creveti cu anghinare si curmale

Creveti cu anghinare si curmale

Joi, 15.07.2010, 13:19
Vladutz gateste: "Salata caprese"

Vladutz gateste: "Salata caprese"

Vladutz gateste: "Salata caprese" mozarella rosii busuioc ulei de masline usturoi baghete Echipa Neatza va ureaza pofta buna!

Joi, 15.07.2010, 09:50
Reteta: Placinta cu dovleac a la Radu Anton Roman

Reteta: Placinta cu dovleac a la Radu Anton Roman

O reteta de placinta cu dovleac din colectia "Povestile Bucatariei Romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si reeditata de Jurnalul National. Vineri, 16 iulie, ai primul volum, "Dobrogea si Campia Romana", impreuna cu ziarul, la pretul de 14,9 lei.

Joi, 15.07.2010, 00:00
Iulie - ploi si bucate de vara

Iulie - ploi si bucate de vara

In calendarul popular, Sfantul Ilie este patronul verii, stapan peste toate ploile si furtunile, dar, in acelasi timp, facator de mari minuni. In fiecare an, la 20 iulie, cand este celebrat, oamenii se asteapta ca cerul sa se deschida, iar ploile sa cuprinda pamantul. Fiecare va primi insa cu masura, dupa cat de priceput a fost sa respecte legile din batrani.

Joi, 15.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a gatit salata caprese

VIDEO! Vladut a gatit salata caprese

Joi dimineata, Vladut a ales sa gateasca o salata usoara si racoritoare, potrivita pentru anotimpul cald.

Joi, 15.07.2010, 00:00
Sufleu de vitel

Sufleu de vitel

Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...

Miercuri, 14.07.2010, 21:07
Piept de rata umplut

Piept de rata umplut

Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....

Miercuri, 14.07.2010, 21:06
Mascarpone cu fructe si legume

Mascarpone cu fructe si legume

Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...

Miercuri, 14.07.2010, 21:05
Creveti cu sos de portocale

Creveti cu sos de portocale

Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...

Miercuri, 14.07.2010, 21:02
Salata de hering afumat cu portocale

Salata de hering afumat cu portocale

Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...

Miercuri, 14.07.2010, 21:01
Muschi de vita cu grapefruit

Muschi de vita cu grapefruit

Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:58
Muschi de vita in foietaj

Muschi de vita in foietaj

Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:56
Daniela Crudu pusa la curatat cartofi

Daniela Crudu pusa la curatat cartofi

Daniela Crudu a ajuns asistenta lui Vladut in bucataria matinalului. Vecina a fost pusa la curatat cartofi!

Miercuri, 14.07.2010, 08:30
VIDEO! Vladut a gatit ficatei fermecati

VIDEO! Vladut a gatit ficatei fermecati

Miercuri dimineata, Vladut a ales sa gateasca o reteta speciala de ficatei, care se servesc cu garnitura din piure de cartofi.

Miercuri, 14.07.2010, 00:00
Midii gratinate

Midii gratinate

Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...

Marti, 13.07.2010, 20:25
Medalion de somon cu orez

Medalion de somon cu orez

Marti, 13.07.2010, 20:24
Cotlet de miel cu crusta de hrean

Cotlet de miel cu crusta de hrean

Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...

Marti, 13.07.2010, 20:22
Cataif

Cataif

Marti, 13.07.2010, 18:31
Tartar de ton rosu

Tartar de ton rosu

Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...

Marti, 13.07.2010, 18:28
Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...

Marti, 13.07.2010, 18:27
Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas

Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)

Marti, 13.07.2010, 18:17
Preparat spaniol si tartar de somon

Preparat spaniol si tartar de somon

Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...

Marti, 13.07.2010, 17:58
Biban in crusta de cartofi cu sos mediteranean

Biban in crusta de cartofi cu sos mediteranean

Se presara cu piper si sare mai multe fileuri de biban, apoi se ung cu ulei de masline. Se dau prin razatoare mai multi cartofi pentru a obtine felii subtiri de cartofi, care se asaza apoi deasupra fileurilor. Se ung apoi cartofii cu ulei de masline si...

Marti, 13.07.2010, 17:56
Aripioare de picnic

Aripioare de picnic

Vladutz gateste: "Aripioare de picnic" aripioare de pui sare piper cardamon boia sos soia zeama de lamaie varza dulce ceapa ardei gras rosii marar ulei de masline Aripioarele se condimenteaza cu o zi inainte si se lasa la rece, apoi se...

Marti, 13.07.2010, 10:32
Pulpe de pui cu bere

Pulpe de pui cu bere

Marti, 13.07.2010, 02:36
Cheese cake cu lime

Cheese cake cu lime

Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...

Marti, 13.07.2010, 02:34
Piept de pui cu ierburi

Piept de pui cu ierburi

Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...

Marti, 13.07.2010, 02:32
Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Cum a cucerit lumea branza Cheddar

Inventata intr-un orasel din partea de vest a Marii Britanii, branza Cheddar este astazi una dintre cele mai cunoscute pe plan mondial. Numele sau denota si o anumita parte a procesului de productie - cheddaring, acesta fiind foarte popular de-a lungul secolelor si imitat in intreaga lume, dar versiunea originala vine din Somerset.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Paine prajita cu ierburi si rosii

Paine prajita cu ierburi si rosii

Fie le alegi la piata sau le cumperi de la supermarket, rosiile proaspete sunt vedetele verii pentru ca acum este sezonul lor si vei putea profita din plin de aroma lor intensa.

Marti, 13.07.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a pregatit aripioare de picnic cu varza

VIDEO! Vladut a pregatit aripioare de picnic cu varza

Marti dimineata, la Neatza cu Razvan si Dani, Vladut a aratat cum sa pregatesti aripioare de pui cu varza pentru un picnic gustos.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Cocktail fructat

Cocktail fructat

Daca vrei un punch racoros de vara, fructat si acidulat, incearca una din retele Martei Stewart si nu vei fi dezamagit.

Marti, 13.07.2010, 00:00
Tartar de scoici si caviar

Tartar de scoici si caviar

Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...

Luni, 12.07.2010, 17:56
Paste cu macrou marinat

Paste cu macrou marinat

Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...

Luni, 12.07.2010, 17:52
Lup de mare cu mamaliguta

Lup de mare cu mamaliguta

Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...

Luni, 12.07.2010, 17:46
Somon cu quinoa si legume

Somon cu quinoa si legume

Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...

Luni, 12.07.2010, 16:47
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Salau gratinat

Salau gratinat

Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...

Luni, 12.07.2010, 16:44
Pui cu somon in sos de creveti

Pui cu somon in sos de creveti

Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...

Luni, 12.07.2010, 16:35
Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...

Luni, 12.07.2010, 16:33
Risotto cu sofran

Risotto cu sofran

Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....

Luni, 12.07.2010, 16:30
Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...

Luni, 12.07.2010, 16:26
VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

VIDEO! Placinta dobrogeana pregatita de Vladut

Intors de la mare mai bronzat sicu chef de gatit, Vladut a preparat luni dimineata, in studioul emisiunii Neatza cu Razvan si Dani, o placinta de inspiratie......dobrogeana, in cinstea perioadei petrecuta pe litoral.

Luni, 12.07.2010, 00:00
Reteta: tarta de caise cu zahar brun si blat cu scortisoara

Reteta: tarta de caise cu zahar brun si blat cu scortisoara

Cum caisele au inceput de curand sa-si faca aparitia prin piete, o reteta de tarta cu caise nu doar ca este delicioasa, dar este si nutritiva.

Luni, 12.07.2010, 00:00
Salata de pui

Salata de pui

Ingrediente: piept de pui, ardei gras, salata, ulei, conopida, rosii cherry, devlecel, menta, otet, patrunjel, ghimbir, telina,varza radicchio, sare si piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In...

Sambata, 10.07.2010, 12:42
Tagliatelle cu creveti si zucchini

Tagliatelle cu creveti si zucchini

Ingrediente: faina, sofran, ulei de masline, ou, creveti, usturoi, peperoncini, vin, zuchini, parmezan, busuioc, lamaie, sare si piper. Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran...

Sambata, 10.07.2010, 12:35
Urzici cu spanac si ou

Urzici cu spanac si ou

Ingrediente: spanac, urzici, ceapa, unt, ou, marar, sare si piper. Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga...

Sambata, 10.07.2010, 12:18
File de salau cu sos de mustar

File de salau cu sos de mustar

Ingrediente: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi oparit, cartofi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de...

Sambata, 10.07.2010, 12:15
Creveti cu cerneala de sepie

Creveti cu cerneala de sepie

Ingrediente: creveti, sepie, orez, legume, supa de pui, parmezan, ulei de masline, sare, piper Preparare: Intai se prepara risotto-ul, se pune piper, se adauga cerneala de sepie si se amesteca. Apoi, crevetii se fac in ulei de masline, cimbru, sare si...

Sambata, 10.07.2010, 10:29
Merluciu cu mango

Merluciu cu mango

Ingrediente: merluciu, mango, portocale, lamaie, ceapa, crema de branza, pasta de ardei, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp...

Sambata, 10.07.2010, 10:27
Pui ca la Casa Romaneasca

Pui ca la Casa Romaneasca

Ingrediente: pui, ardei, lamaie, ardei gras, ceapa, ulei, ciuperci, lamaie, usturoi, ardei iute, vin, sare, piper Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie,...

Sambata, 10.07.2010, 10:25
x