Preparare: se pune la incins ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat marunt, apoi putin patrunjel tocat marunt si o lingurita de pasta de ardei iute. Se adauga apoi crevetii si se lasa un minut sa sa prajeasca. Intre timp, se taie in...
Vineri, 13.08.2010, 11:55
Reteta de pui la grill este relativ simpla si indragita de multe persoane: carnea iese frageda si frumos rumenita, mai mult, puteti improviza si modifica modul de preparare. Adi Hadean va propune o varianta cu ierburi aromate si suc de greipfruit.
Vineri, 13.08.2010, 00:00
Desi multi oameni evita sa foloseasca in acelasi preparat si branza si fructele, aceasta combinatie nu este nu doar potrivita din punct de vedere nutritiv, dar gusturile unei branze mai tari se pot impleti excelent cu aromele suave ale fructelor si legumelor.
Vineri, 13.08.2010, 00:00
Preparare: prima oara se fierb morcovii, in apa clocotita, cu sare. Fileul de peste se condimenteaza cu sare si cu piper si se pune la prajit in unt topit in tigaie, pe ambele parti, pana cand se rumeneste uniform. Se adauga apoi rosiile cherry, langa...
Joi, 12.08.2010, 17:53
Preparare: se pune apa la fiert intr-un vas, dupa care se adauga conopida si se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp se fileteaza o dorada, cu atentie, si se pun fileurile la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, mai intai pe partea cu pielea....
Joi, 12.08.2010, 17:52
Preparare: prima oara se pun cartofii la fiert, dupa ce au fost taiati in cubulete. Fileul de somon se asezoneaza cu sare si cu piper si se pune pe gratarul incins, 3-4 minute pe fiecare parte. Separat se face sosul: intr-un bol se amesteca 50 de...
Joi, 12.08.2010, 16:16
French toast este un mic dejun decadent, pentru zilele de rasfat, care se serveste in America de Nord si in unele tari din Europa, dar care in ultimul timp, devine din ce in ce mai popular in intreaga lume.
Joi, 12.08.2010, 00:00
Poate nu te-ai gandi ca banala reteta de omleta ar avea in spate o istorie interesanta. Ei bine, ea a fost inventata inca din timpuri antice, mai exact, in Orientul Apropiat. Pe atunci se consuma sub forma de oua batute cu ierburi aromate, rumenite bine, iar apoi taiate fasii.
Miercuri, 11.08.2010, 00:00
Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...
Marti, 10.08.2010, 16:27
Frittata reprezinta o specialitate pe baza de oua, foarte asemanatoare cu o omleta, insa imbogatita substantial cu ajutorul mai multor ingrediente din categoria legumelor sau produselor din carne.
Marti, 10.08.2010, 00:00
Preparare: se pune ulei de masline la incins in tigaie, apoi se adauga o ceapa rosie tocata marunt si doi-trei catei de usturoi. Intre timp se taie in bucati mari mai multe ciuperci, care se adauga apoi in tigaia de pe foc. Se toaca marunt apoi cateva...
Luni, 09.08.2010, 18:26
Preparare: se taie o ceapa rosie medie in rondele apoi s epune la sotat intr-o oala unsa cu ulei de masline. Se adauga 50 de grame de orez si 100 de grame de linte uscata, dupa care se toarna in oala doi litri de zeama de legume. Se acoepra oala si se...
Luni, 09.08.2010, 16:56
Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.
Luni, 09.08.2010, 00:00
Daca se intampla sa va ramana carne de curcan, de la diferite ocazii, gatiti o salata nutritiva, plina de vitamina A si C, acid folic si de proteine.
Luni, 09.08.2010, 00:00
O reteta relativ usor de realizat, in 25 de minute, care combina arome arome complexe si delicioase, plina de vitaminele D, K si B12.
Sambata, 07.08.2010, 00:00
Ciabatta (papuc de covor datorita formei sale), este un fel de paine alba italiana facuta din faina de grau si drojdie. Ea are forma alungita, lata si plata si ar trebui sa fie mai lasata in mijloc pentru a aminti de forma unui pantof. Ea a inceput sa devina populara inca din anii 1990, atat in Europa, cat si in SUA si este foarte mult folosita ca paine de sandvis.
Vineri, 06.08.2010, 00:00
Exista o gramada de salate pe baza de pui, insa astazi va propunem una in care pieptul de pui e facut la cuptor, fara a fi atins de nici o picatura de ulei in procesul de preparare. Reteta de astazi este indicata pentru un pranz sau o cina usoara si sanatoasa.
Vineri, 06.08.2010, 00:00
Rozmarinul pentru carnea de miel este ca motorina pentru un motor diesel: il face sa se simta plin de energie si de chef de viata. Azi vei afla cum poti face, in doar 15 minute, cu tot cu pregatire, miel la cuptor, cu rozmarin.
Joi, 05.08.2010, 00:00
Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!
Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.
Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Omletele de dimineata sunt destul de constante ca mod de preparare: pe langa oua aruncam poate niste ceapa, poatecascaval, poate ceva bacon, poate putin patrunjel si cam atat. Din pacate.
Marti, 03.08.2010, 00:00
In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.
Luni, 02.08.2010, 00:00
Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista
Vineri, 30.07.2010, 00:00
Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.
Miercuri, 28.07.2010, 00:00
Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.
Marti, 27.07.2010, 00:00
O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.
Marti, 27.07.2010, 00:00
Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Luni, 26.07.2010, 00:00
Mircea Badea despre Agentia Nationala a Medicamentului care a decis: de la sfarsitul lui 2010, Algocalminul se va da doar pe reteta.
Vineri, 23.07.2010, 10:57
Cel mai bine vandut medicament in Romania, un analgezic nu va mai fi disponibil, in cateva luni, in farmaciile din tara, decat cu reteta. Acesta insa nu va fi singurul medicament care va fi supus acestui regim. Toate pastilele care contin metamizol vor...
Miercuri, 21.07.2010, 13:37
Caisele au inceput de ceva vreme sa-si faca aparitia prin piete si nu vreau sa pierd ocazia sa le savurez in cat mai multe combinatii. Pentru mine sunt o sursa dulce de sanatate.
Marti, 20.07.2010, 00:00
Daca este un lucru la care noi femeile nu renuntam niciodata, este cautarea siluetei perfecte. Si de multe ori, asta inseamna sa facem ceva cu celulita, nu. Sunt multe tratamente si aparate pe piata, care ne promit rezultate spectaculoase. Secretul...
Luni, 19.07.2010, 08:28
Preparatele rapide pe baza de legume proaspete nu trebuie sa fie plictisitoare, ci speciale, chiar prin banalul lor. Nu doar ca sunt sanatoase insa cu putina atentie pot deveni si gustoase, chiar si pentru cei care nu iubesc prea mult legumele. Ardeii grasi sotati in supa de legume sau de pui, cu usturoi, reprezinta o astfel de reteta.
Luni, 19.07.2010, 00:00
Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...
Sambata, 17.07.2010, 20:33
Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...
Sambata, 17.07.2010, 20:32
Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...
Sambata, 17.07.2010, 20:31
Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...
Sambata, 17.07.2010, 20:30
Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...
Sambata, 17.07.2010, 20:26
Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...
Vineri, 16.07.2010, 22:28
Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27
Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23
Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...
Vineri, 16.07.2010, 01:46
Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43
Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...
Vineri, 16.07.2010, 00:40
O reteta cu un aport nutritional important de vitamine A, K si C, dar si de mangan si de acid folic. Si mai important: o reteta rapida, care nu necesita o desfasurare de forte.
Vineri, 16.07.2010, 00:00
Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...
Joi, 15.07.2010, 16:45
Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...
Joi, 15.07.2010, 15:57
Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...
Joi, 15.07.2010, 13:28
Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...
Joi, 15.07.2010, 13:27