O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.
Marti, 27.07.2010, 00:00Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.
Luni, 26.07.2010, 00:00Mircea Badea despre Agentia Nationala a Medicamentului care a decis: de la sfarsitul lui 2010, Algocalminul se va da doar pe reteta.
Vineri, 23.07.2010, 10:57Cel mai bine vandut medicament in Romania, un analgezic nu va mai fi disponibil, in cateva luni, in farmaciile din tara, decat cu reteta. Acesta insa nu va fi singurul medicament care va fi supus acestui regim. Toate pastilele care contin metamizol vor...
Miercuri, 21.07.2010, 13:37Caisele au inceput de ceva vreme sa-si faca aparitia prin piete si nu vreau sa pierd ocazia sa le savurez in cat mai multe combinatii. Pentru mine sunt o sursa dulce de sanatate.
Marti, 20.07.2010, 00:00Daca este un lucru la care noi femeile nu renuntam niciodata, este cautarea siluetei perfecte. Si de multe ori, asta inseamna sa facem ceva cu celulita, nu. Sunt multe tratamente si aparate pe piata, care ne promit rezultate spectaculoase. Secretul...
Luni, 19.07.2010, 08:28Preparatele rapide pe baza de legume proaspete nu trebuie sa fie plictisitoare, ci speciale, chiar prin banalul lor. Nu doar ca sunt sanatoase insa cu putina atentie pot deveni si gustoase, chiar si pentru cei care nu iubesc prea mult legumele. Ardeii grasi sotati in supa de legume sau de pui, cu usturoi, reprezinta o astfel de reteta.
Luni, 19.07.2010, 00:00Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...
Sambata, 17.07.2010, 20:33Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...
Sambata, 17.07.2010, 20:32Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...
Sambata, 17.07.2010, 20:31Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...
Sambata, 17.07.2010, 20:30Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...
Sambata, 17.07.2010, 20:26Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...
Vineri, 16.07.2010, 22:28Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...
Vineri, 16.07.2010, 22:27Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...
Vineri, 16.07.2010, 22:23Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...
Vineri, 16.07.2010, 01:46Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...
Vineri, 16.07.2010, 01:43Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...
Vineri, 16.07.2010, 00:40O reteta cu un aport nutritional important de vitamine A, K si C, dar si de mangan si de acid folic. Si mai important: o reteta rapida, care nu necesita o desfasurare de forte.
Vineri, 16.07.2010, 00:00Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...
Joi, 15.07.2010, 16:45Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...
Joi, 15.07.2010, 15:57Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...
Joi, 15.07.2010, 13:28Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...
Joi, 15.07.2010, 13:27Vladutz gateste: "Salata caprese" mozarella rosii busuioc ulei de masline usturoi baghete Echipa Neatza va ureaza pofta buna!
Joi, 15.07.2010, 09:50O reteta de placinta cu dovleac din colectia "Povestile Bucatariei Romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si reeditata de Jurnalul National. Vineri, 16 iulie, ai primul volum, "Dobrogea si Campia Romana", impreuna cu ziarul, la pretul de 14,9 lei.
Joi, 15.07.2010, 00:00In calendarul popular, Sfantul Ilie este patronul verii, stapan peste toate ploile si furtunile, dar, in acelasi timp, facator de mari minuni. In fiecare an, la 20 iulie, cand este celebrat, oamenii se asteapta ca cerul sa se deschida, iar ploile sa cuprinda pamantul. Fiecare va primi insa cu masura, dupa cat de priceput a fost sa respecte legile din batrani.
Joi, 15.07.2010, 00:00Joi dimineata, Vladut a ales sa gateasca o salata usoara si racoritoare, potrivita pentru anotimpul cald.
Joi, 15.07.2010, 00:00Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...
Miercuri, 14.07.2010, 21:07Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....
Miercuri, 14.07.2010, 21:06Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...
Miercuri, 14.07.2010, 21:05Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...
Miercuri, 14.07.2010, 21:02Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...
Miercuri, 14.07.2010, 21:01Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:58Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...
Miercuri, 14.07.2010, 20:56Daniela Crudu a ajuns asistenta lui Vladut in bucataria matinalului. Vecina a fost pusa la curatat cartofi!
Miercuri, 14.07.2010, 08:30Miercuri dimineata, Vladut a ales sa gateasca o reteta speciala de ficatei, care se servesc cu garnitura din piure de cartofi.
Miercuri, 14.07.2010, 00:00Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...
Marti, 13.07.2010, 20:25Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...
Marti, 13.07.2010, 20:22Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...
Marti, 13.07.2010, 18:28Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...
Marti, 13.07.2010, 18:27Pinchos Cortez con patatas bravas (Frigarui Cortez cu cartofi aurii speciali)
Marti, 13.07.2010, 18:17Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...
Marti, 13.07.2010, 17:58Se presara cu piper si sare mai multe fileuri de biban, apoi se ung cu ulei de masline. Se dau prin razatoare mai multi cartofi pentru a obtine felii subtiri de cartofi, care se asaza apoi deasupra fileurilor. Se ung apoi cartofii cu ulei de masline si...
Marti, 13.07.2010, 17:56Vladutz gateste: "Aripioare de picnic" aripioare de pui sare piper cardamon boia sos soia zeama de lamaie varza dulce ceapa ardei gras rosii marar ulei de masline Aripioarele se condimenteaza cu o zi inainte si se lasa la rece, apoi se...
Marti, 13.07.2010, 10:32Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...
Marti, 13.07.2010, 02:34