De cele mai multe ori, cuptorul cu microunde este folosit pentru a încălzi rapid mâncarea sau pentru a pregăti floricele. În realitate, acest aparat ascunde mult mai multe funcții și poate deveni un adevărat ajutor de bucătărie dacă știi cum să-l folosești corect.
Luni, 06.10.2025, 09:01
Strugurii sunt o delicatesă naturală, o gustare dulce și sănătoasă, potrivită atât pentru mesele simple, cât și pentru deserturi elaborate. Totuși, pentru a te bucura pe deplin de savoarea și prospețimea lor, este esențial să știi cum să-i alegi corect. De la aspectul ciorchinelui până la textura boabelor, fiecare detaliu contează. Iată cum se păstrează strugurii pentru a fi proaspeți cât mai mult timp.
Sambata, 04.10.2025, 09:05
Mustul este sucul proaspăt obținut prin zdrobirea strugurilor, esența pură a fructelor care marchează începutul procesului de vinificație. Acesta păstrează toate zaharurile naturale din struguri, fiind dulce și intens aromat, cu o consistență ușor vâscoasă.
Vineri, 03.10.2025, 09:05
Cuptorul este, probabil, piesa centrală a bucătăriei. Încălzește resturile, coace prăjituri, rumenește fripturi și transformă fiecare masă într-un festin. Dar, chiar dacă pare să le poată face pe toate, există o serie de obiecte care nu ar trebui niciodată introduse în cuptor.
Joi, 21.08.2025, 10:01
De multe ori, atunci când faci curățenie în bucătărie, te concentrezi asupra suprafețelor vizibile și evidente, precum blatul, frigiderul sau aragazul. Totuși, sunt multe locuri pe care le treci cu vederea, dar care adăpostesc praf, grăsime sau bacterii. Curățarea lor nu doar că îmbunătățește aspectul bucătăriei, dar ajută și la prevenirea acumulării de murdărie și la menținerea unui mediu sănătos.
Luni, 16.06.2025, 15:51
Data viitoare când mănânci o portocală zemoasă sau storci una pentru o rețetă, nu arunca coaja. Coaja reprezintă aproximativ 20% din fruct și conține uleiuri esențiale, are proprietăți antibacteriene și un parfum natural minunat.
Duminica, 01.06.2025, 09:30
Indiferent dacă le coci, le gătești pe grătar sau le prăjești, vinetele sunt legume delicioase. Sunt vedetele a nenumărate feluri de mâncare clasice, inclusiv parmezan de vinete a la parmigiana și ratatouille. Pentru a te bucura de gustul lor unic trebuie să știi să le alegi și mai ales să le păstrezi pentru a evita să se strice.
Miercuri, 28.05.2025, 16:21
Nicu Bocancea, master florist internațional și coordonator de evenimente, explică la Neatza cu Răzvan și Dani la ce trebuie să fim atenți atunci când organizăm o masă festivă.
Doctor Carmen Giuglea, medic primar chirurgie estetică, a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani cum să ne simțim bine în pielea noastră.
Jurnal de vacanță. Sfaturi practice despre un concendiu reușit alături de copii
Miercuri, 24.04.2019, 12:30
Ruxandra Luca a venit la Prietenii de la 11 și a prezentat câteva sfaturi practice benefice în perioada de negație a unui copil.
Invitatii au plecat, zilele libere s-au cam terminat, tu ai apucat sa dormi, cat de cat, si te trezesti inca mahmur si rupt de oboseala in mijlocul unei case care arata ca o zona calamitata. Nu dispera! Nu te apuca de nimic pana nu-ti bei cafeaua tare in tihna, timp in care iti poti face un plan “de bataie”. Iti dam si noi o mana de ajutor cu cateva idei si o reteta anti-mahmureala.
Marti, 01.01.2013, 18:03