Nicolai Tand, noul bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține fructe de mare, șofran, ciuperci, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Risotto în trei culori".
Marti, 03.11.2020, 08:23Iata o solutie sa devii mai bogat! Cultivi sofran si faci peste 70 de mii de euro pe an. Un spaniol a adus in Romania "aurul rosu". Asa i se mai spune celui mai scump condiment din lume. Pamantul de la noi ii prieste, iar un spaniol si-a extins...
Marti, 20.10.2020, 19:35Poliţiştii din Londra caută doi hoţi care au furat 10 kilograme de şofran, în valoare de 50.000 de lire sterline (61.825 de dolari), dintr-un depozit din estul capitalei britanice, relatează CNBC.
Luni, 22.06.2020, 10:44De necrezut! Țara noastră cultivă una dintre cele mai prețioase plante și o exportăm în Europa! Aurul roșu al gastronomiei crește pe câmpurile din Gorj și este vândut în Europa la 14.000 euro/kilogram.
Duminica, 16.12.2018, 22:03O grădină din Bihor a fost transformată în mină de aur. Proprietara a cultivat şofran, cel mai scump condiment din lume. Un gram costă mai mult decât echivalentul lui în aur, tocmai de aceea i se mai spune şi "aurul roşu".
Marti, 09.10.2018, 19:38După ce, în ediția trecută, chef Scarlatescu a rămas mut de uimire în fata concurenţilor din echipa lui, care nu ştiau cum arata ţelina, a venit rândul lui Bontea. Marlena a confundat condimentele.
Luni, 11.06.2018, 21:03Vedetă în farfuriile acestei seri va fi peștele, pentru că tema confruntării de azi îi provoacă pe bucătari să găsească cel mai delicios mod de a găti un preparat nelipsit din meniul oricărui restaurant.
Luni, 11.06.2018, 20:57Nelipsite de pe mesele bogaţilor, caviarul, trufele, vita japoneză şi jambonul spaniol au fost introduse în topul celor mai scumpe alimente din lume. Le recomandă calităţile deosebite, dar şi costurile ridicate. În top este şi un condiment...
Joi, 01.03.2018, 19:36Înveți încă de mic cum arată diferitele legume sau fructe, dar noi îți oferim o provocare de zile mari! Crezi că ai putea să le recunoști și dacă le-ai vedea în natură?
Luni, 27.11.2017, 14:13A dat Belgia pe România şi a devenit antreprenor de succes la noi în ţară. Un belgian cultivă într-o comună bănăţeană cel mai scump condiment din lume. Se numeşte şofran sau aur roşu, iar un kilogram poate să coste peste 30.000 de euro,...
Vineri, 10.11.2017, 20:00Demențial acest desert cu pere fierte în vin roșu, servite cu înghețată de vanilie, șofran și portocală confiată, dulceață de cireșe amare și mure, iar alături un nectar de vin roșu Kosher. Ingrediente...
Marti, 10.10.2017, 20:07Ingrediente 8 buc Saint-Jacques 500 g cartofi violeti 500 gr varză roșie 1 kg mălai 1 ceapă roșie 1 L smântână dulce 1 L lapte 2 L supă de pui neutru 1 L apa 300 g unt...
Marti, 14.02.2017, 09:04I-a învăţat un spaniol care a venit în comuna lor, a cumpărat pământ şi a sădit 50.000 de plante. Speră ca în următorii ani să aibă producţie frumoasă. Mai ales că un kilogram de şofran pur costă mai bine de 8.000 de euro. O...
Sambata, 22.10.2016, 19:33I se spune aurul roşu. Este cel mai scump condiment şi fără el bucătăriile lumii nu ar mai fi la fel de apreciate. Vorbim de şofran, o plantă ce dă un gust special şi culoare bucatelor, dar care are şi proprietăţi medicinale.
Sambata, 07.11.2015, 08:42Șofranul este cel mai scump și căutat condiment la nivel mondial, cunoscut și sub denumirea 'aurul roșu'. Este folosit în cele mai exclusiviste restaurante ale planetei și în cele mai gustoase preparate din bucătăriile tradiționale din diferite zone de pe glob.
Vineri, 19.06.2015, 08:08Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.
Vineri, 10.10.2014, 11:49Grupul lui Dan Bogatu a castigat proba pe echipe in cadrul episodului 5 din Top Chef, prezentand juriului "file de nisetru, pe pat de risotto cu sampanie si ratatouille inobilat cu sos de butterlemon si sofran". Iata reteta lor.
Marti, 04.12.2012, 13:30Cremoasa si cu multa branza, aceasta reteta este una delicioasa. Timp de preparare: 1 ora si 35 de minute. Pofta buna!
Marti, 03.04.2012, 00:00Sofranul este un condiment care are capacitatea de a reduce senzatia de foame si de a imbunatati functionarea metabolismului, relateaza Yahoo Shine.
Luni, 27.02.2012, 00:00Daca preferati mancarea usor picanta, incercati acest curcan fript, suculent, cu sofran, umplutura de couscous si carne.
Miercuri, 21.12.2011, 00:00Sofranul este un semn de rafinament, dar si un simbol al cunoasterii si al inventivitatii nu numai in bucatarie.
Duminica, 13.11.2011, 00:00Daca preferati mancarea usor picanta, incercati acest curcan fript, suculent, cu sofran, umplutura de couscous si carnaciori harissa. In ciuda aromelor orientale, se potriveste perfect in meniul de sarbatoare.
Luni, 24.10.2011, 00:00Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tufts din Massachusetts, Statele Unite, sofranul are anumite proprietati care impiedica depunerile de grasime in organism.
Luni, 22.08.2011, 00:00Aromele explozive din bucataria marocana se regasesc si in aceasta minunata reteta, care imbina armonios condimente diverse, printre care si sofranul, specific bucatariei orientale. O reteta inedita, dulce, picanta si consistenta.
Marti, 16.08.2011, 00:00Calitatile terapeutice ale sofranului erau cunoscute din Antichitate, ceea ce explica utilizarea lui in tratamentul multor boli. De exemplu, daca este adaugat in mancare, cat se ia intre doua degete, are efect tonic asupra aparatului respirator si inimii. Sofranul este un puternic antitumoral.
Marti, 05.07.2011, 00:00O alternativa interesanta la salata de fructe sunt cele usor marinate, ce isi pastreaza prospetimea, insa capata o aroma noua.
Miercuri, 13.04.2011, 00:00Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....
Luni, 12.07.2010, 16:30Sofranul, un condiment frecvent utilizat in bucataria spaniola si in cea indiana, ar putea fi folosit pentru mentinerea acuitatii vizuale si pentru prevenirea orbirii cauzate de degenerare maculara provocata de imbatranire.
Luni, 07.06.2010, 00:00