Antena Căutare

Articole despre vin alb

Ardelenilor le place vinul alb

Ardelenilor le place vinul alb

Aşadar nu există festin culinar de Paşte fără ouă roşii şi nici fără un pahar de vin! Dacă la unele feluri se potriveşte doar cel alb sec, la altele, vinul rose - perfect pentru femei. Însă, în această, în inima Ardealului, cel mai...

Vineri, 26.04.2019, 16:28
Rețetă vin fiert. Cum să prepari cel mai bun vin fiert

Rețetă vin fiert. Cum să prepari cel mai bun vin fiert

Reteta vin fiert. Vinul fiert este bautura ideala a anotipului rece, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Iata cum se prepara cel mai bun vin fiert.

Luni, 24.12.2018, 15:56
Risotto a la chef

Risotto a la chef

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Joi, 02.02.2017, 08:37
Rețeta lui Vlădutz: Pui cu sos de parmezan și mămăliguță ”cimbrată”

Rețeta lui Vlădutz: Pui cu sos de parmezan și mămăliguță ”cimbrată”

Vlădutz, de la ”Neatza” cu Răzvan și Dani, îți recomandă să gătești astăzi pui cu sos de parmezan, un preparat delicios, ce se gătește rapid.

Marti, 12.11.2013, 08:25
Escalop cu sos de vin alb

Escalop cu sos de vin alb

Vladut gateste: "Escalop cu sos de vin alb"

Vineri, 15.03.2013, 08:16
Consumul de vin din Romania se ridica la 9 milioane de litri anual

Consumul de vin din Romania se ridica la 9 milioane de litri anual

Nicio masa copioasa fara un vin bun. Mai ales daca vorbim de Sarbatori, unde bucatele sunt cu totul si cu totul speciale. Iar specialistii le-au pregatit romanilor cateva recomadari. Vinul rosu merge cu o friptura de vita, in timp ce vinul alb, dulce,...

Duminica, 25.11.2012, 19:30
FOTO! "Atentie" de Pasti pentru sustinatorii USL: Vin alb "Invingatorii 2012"

FOTO! "Atentie" de Pasti pentru sustinatorii USL: Vin alb "Invingatorii 2012"

Sustinatorii USL a fost rasplatiti pe plan local cu o sticla de vin alb si un cozonac, cu ocazia sarbatorilor pascale.

Marti, 17.04.2012, 00:00
VIDEO! Afla care sunt beneficiile vinului!

VIDEO! Afla care sunt beneficiile vinului!

Ruxandra Luca, reporterul de la Neatza, ne invata cum trebuie sa alegem un vin bun, dar si ce efecte benefice contine aceasta licoare.

Joi, 22.09.2011, 00:00
Reteta de cina: piept de pui cu prosciutto si salvie in sos de vin

Reteta de cina: piept de pui cu prosciutto si salvie in sos de vin

Reteta pe care v-o propunem acum este una potrivita pentru o masa de seara: piept de pui infasurat in felii de prosciutto, alaturi de salvie sotata. Pofta buna!

Vineri, 26.08.2011, 00:00
Reteta zilei: salau cu struguri

Reteta zilei: salau cu struguri

Daca gatim salaul intreg, va arata mult mai substantial pe farfurie. Puteti folosi salau mic, cunoscut si sub denumirea de salau “de nisip".

Marti, 16.08.2011, 00:00
Reteta de post a zilei: piure rustic de telina

Reteta de post a zilei: piure rustic de telina

Bogat in fibre, acest fel de mancare de sezon merge de minune cu o friptura la cuptor, precum si cu carnati.

Miercuri, 10.08.2011, 00:00
O sticla de vin de 123.000 de dolari

O sticla de vin de 123.000 de dolari

O sticla de vin alb Chateau d'Yuuem de 200 de ani a stabilit un nou record mondial. Aceasta a devenit cea mai scumpa sticla de vin vanduta in comert, cel care a achizitionat-o platind 123.000 de dolari. O suma exorbitanta pentru unii, care pentru fanii...

Miercuri, 27.07.2011, 14:07
VIDEO! Vezi cat costa cel mai scump vin din lume!

VIDEO! Vezi cat costa cel mai scump vin din lume!

Pasiunea colectionarilor pentru vinurile vechi nu intrece limite. O sticla de Chateau d’Yquem a fost vanduta pentru nu mai putin de 75 000 de lire sterline. Vinul dateaza din perioada razboaielor napoleoniene si e produs intr-o podgorie din Gironde, Franta

Miercuri, 27.07.2011, 00:00
Dulceata de caise si capsuni cu vin alb in stil italian

Dulceata de caise si capsuni cu vin alb in stil italian

Vladut gateste: "Dulceata de caise si capsuni cu vin alb in stil italian"

Marti, 28.06.2011, 08:14
VIDEO! Reteta: Spaghetti cu fructe de mare

VIDEO! Reteta: Spaghetti cu fructe de mare

Bucatarul Florian de la complexul Diana, Belciugatele gateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta italiana de spaghetti cu fructe de mare.

Miercuri, 04.05.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Penne cu fructe de mare

VIDEO! Reteta: Penne cu fructe de mare

Sammy Babou pregateste alaturi de Nicolai o reteta simpla si rapida de paste cu fructe de mare.

Joi, 28.04.2011, 00:00
Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Reteta de Paste: Pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin

Ienuparul nu este un condiment traditional pentru miel, dar i se potriveste foarte bine si da un aer neconventional acestei fripturi.

Vineri, 22.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Somon cu ghimbir, otet balsamic si legume

VIDEO! Reteta: Somon cu ghimbir, otet balsamic si legume

Somonul este un peste sanatos si hranitor, bogat in omega 3, ce poate fi preparat atat la gratar, doar cu sare si piper, cat si intr-un sos asiatic. Aceasta reteta este una exotica, ce imbina dulceata zaharului brun cu aroma otetului balsamic.

Marti, 19.04.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: muschi de porc cu hribi

VIDEO! Reteta: muschi de porc cu hribi

Nicolai si Vasile Leu au pregatit la Euforia TV o reteta pe baza de carne de porc si ciuperci.

Miercuri, 16.03.2011, 00:00
VIDEO! Reteta: Rulouri de merluciu cu costita

VIDEO! Reteta: Rulouri de merluciu cu costita

Chef Cezar pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia TV o reteta mai speciala de merluciu, cu sos de vin alb.

Marti, 08.03.2011, 00:00
VIDEO! Reteta zilei: crap pescaresc la cuptor

VIDEO! Reteta zilei: crap pescaresc la cuptor

Nicolai si invitatul sau, Stelian, au pregatit la Euforia TV o reteta clasica romaneasca pe baza de peste: crap pescaresc la cuptor, cu multe legume si vin alb.

Marti, 22.02.2011, 00:00
Piept de pui cu smantana si ciuperci

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Ingrediente: 160g piept de pui 60g ciuperci din conserva 80g smantana dulce 50g unt 1 pahar de vin alb 3 linguri de sos Winchester sare si piper Mod de preparare: - untul se pune in tigaie fara ca aceasta sa fie incinsa in prealabil -...

Miercuri, 21.07.2010, 15:26
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...

Sambata, 17.07.2010, 20:33
Lup de mare cu mamaliguta

Lup de mare cu mamaliguta

Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...

Luni, 12.07.2010, 17:46
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Risotto cu sofran

Risotto cu sofran

Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....

Luni, 12.07.2010, 16:30
Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...

Luni, 12.07.2010, 16:26
Tagliatelle cu creveti si zucchini

Tagliatelle cu creveti si zucchini

Ingrediente: faina, sofran, ulei de masline, ou, creveti, usturoi, peperoncini, vin, zuchini, parmezan, busuioc, lamaie, sare si piper. Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran...

Sambata, 10.07.2010, 12:35
x