Prima zi în Serres a început în forță cu trei probe în care chefii și concurenții s-au întrecut pentru a obține mult râvnitele avantaje, ce pot influența deznodământul probei de gătit pentru imunitate.
Și de data aceasta, fiecare a încercaat să dea tot ce are mai bun pentru a pune mâna pe cât mai multe avantaje. Cătălin Scărlătescu a câștigat dreptul de-a gusta din preparatul de la proba de gătit, spre deosebire de colegii săi. Sorin Bontea nu are vreun bonus, în timp ce Florin Dumitrescu nu numai că poate decide ingredientele adversarilor, dar se bucură și de ajutpr la gătit din partea unui chef local. Totuși, Irina Fodor a mai pus la bătaie o amuletă, de data aceasta fiind vorba despre una supremă!
Irina Fodor a pus la bătaie o amuletă supremă în prima zi petrecută în Serres, la Chefi fără limite
„Dragii mei, a fost o zi intensă, zic eu. Sper că v-ați mai îmbogățit bagajul de cunoștințe cu experiențele de astăzi de la probe. Sunteți obișnuiți ca la această probă câștigătorul să poată să aleagă un concurent care să devină imun pentru toată etapa”, a fost vestea complet neașteptată dată de Irina Fodor.
„Să nu-mi spui că dai imunitatea mare acum!”, a reacționat Sorin Bontea.
„Pentru ce ne luptăm noi acum mă sperie mai tare decât orice. Pe lângă această imunitate a unui om este schimbul de concurenți între echipe”, a mărturisit Florin Dumitrescu.
„Înaintăm în concurs, dragii mei. Lucrurile sunt din ce în ce mai serioase. Dar proba de gătit, rețeta chefului local, astea nu se schimbă”, a zis Irina Fodor, invitând pe chef-ul local să anunțe ce mâncare urmează să gătească la această probă. Surpriza a fost mare atunci când s-a anunțat că cele trei echipe au misiunea de-a găti o rețetă de musaca folosind carne de bivol, o delicatesă locală extrem de apreciată.
„Nu toate vor fi cu carne tocată de bivol, dragii mei. Ar fi fost prea simplu. Una dintre echipe a obținut avantajul de-a alege ce gătesc ceilalți. Astăzi vom găti trei feluri de musaca, una cu vinete, una cu cartofi și una vegetariană. Florin hotărăște cine și ce gătește”, a subliniat Irina Fodor.
Ce a urmat? Află totul urmărind clipul video de mai sus din ediția 10 a show-ului Chefi fără limite de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Chefi fără limite, 14 martie 2022. Cine a câștigat probele și ce avantaje au obținut echipele în prima zi din Serres... Chefi fără limite, 14 martie 2022. Florin Dumitrescu a fost contrariat. Ce a putut să-i facă Chef Stela din Serres (Grec...