- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
După ce Cătălin Scărlătescu a decis să facă un schimb de concurenți și a oferit imunitatea tinerei Rebecca Bumputu (Becky), iată că a venit momentul ca Irina Fodor să anunțe cine a câștigat avantajele.
De asemenea, am putut descoperi și cum s-au descurcat echipele la gătit. Vă reamintim că două dintre ele nu au avut voie să comunice prin vorbe, ci doar prin limbajul semnelor.
Cine a câștigat avantajele în a doua zi petrecută în Serres și cum s-au descurcat echipele la gătit, în etapa a patra de la Chefi fără limite
De data aceasta, în cea de-a doua zi petrecută în Serres, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu s-au întrecut la proba de făcut bougatsa, un aluat de foietaj cu care se fac numeroase bunătăți. Cel mai bine s-a descurcat Daniel Jumuga (Nobo) și liderul echipei verzi, motiv pentru care Bontea a primit șansa de-a decide cu ce va găti fiecare echipă.
Simultan s-a desfășurat și proba de brunch și, dintre toți, cel mai bine s-au descurcat Francisc Șandor și Laura Eremia. Prin victoria lor, aceștia au adus pentru echipa verde și un al doilea avantaj: acela de-a putea comunica normal pe durata probei de gătit, în timp ce adversarii trebuie să folosească doar limbajul semnelor. Surprinzător sau nu, Francisc și-a păstrat „reputația” de-a câștiga fiecare probă la care participă, fiind astfel un veritabil talisman norocos pentru Sorin Bontea.
Apoi, Irina Fodor a anunțat ce trebuie să gătească cele trei echipe conduse de Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, la proba pentru imunitate: bougatsa, celebra plăcintă grecească din Serres.
Citește și: Chefi fără limite, 15 martie 2022. Chefii au făcut show în bucătărie la proba Jokerului. Ce au avut de gătit
„Astăzi e fix ca la nebuni, îți ia și om și nici nu ai voie să vorbești”, a concluzionat Florin Dumitrescu.
Surpriza cea mare abia apoi a venit: fiecare echipă trebuie să gătească trei feluri de bougatsa, iar cel care alege ingredientele este chiar liderul echipei verzi!
Din cele nouă ingrediente, Bontea a ales pentru el carnea de bivoliță, brânza cu spanac și ciocolata. Pentru Dumitrescu, acesta a ales carne de pui, cașcaval afumat și dovleac, iar pentru Scărlătescu a ales ciuperci, creveți și fructe.
Ce s-a mai întâmplat? Află totul urmărind clipul video de mai sus din ediția 11 a show-ului Chefi fără limite de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.