Cheful care va câștiga proba va obține avantajul adus de un Joker. În joc, aceștia vor vedea că jokerul se va dovedi foarte util, mai exact, cine îl câștigă poate salva un concurent de la eliminare: “Jokerul ăla este, practic, biletul pentru unul din concurenții - să sperăm ai mei, dacă câștig eu proba - să meargă mai departe. Practic nu are ce să-i facă nimeni, nu are cum să se atingă de el”, spune Cătălin Scărlătescu.
Proba cocoșului are o miză uriașă: Jokerul va salva un concurent de la eliminare. Chefii au scos armele din teacă și luptă cu tot ce au la Chefi fără limite: “Am tupeu nemărginit!”
Irina Fodor le-a prezentat chefilor proba într-un mod creativ: “În mitologia greacă există o legendă despre un anumit soldat care a dormit în timp ce era de gardă, pus de pază de însuși Ares. Ce credeți că făcea? Era cu Afrodita! Ares se închisese în cameră, peste noapte cu Afrodita. Dimineața a venit soțul Afroditei și evident s-a lăsat cu scandal fără limite. Ares furios, l-a transformat pe soldatul somnoros într-o pasăre și de atunci în fiecare dimineață vestește răsăritul soarelui: cocoșul. În această tavernă una dintre specialități este cocoșul”, povestește Irina Fodor.
Astfel, în spatele mici povestioare se află și secretul probei de astăzi! Chefii au de pregătit un preparat, iar vedeta din farfurie trebuie să fie cocoșul. Ianis, cheful local pe care l-am cunoscut în prima ediție din 21 februarie 2022, va gusta preparate chefilor: “Ceva în care creativitatea voastră să se manifeste liber și fără limite. Proba durează 60 de minute”, spune Irina Fodor.
Chiar dacă sună cât se poate de simplu, nu este, pentru că la gătit cocoșul cam pune probleme chefilor: “Cocoșul are o textură ațoasă, așa, e mai tare. Când îmi fierbe mie cocoșul?”, se întreabă chef Sorin Bontea. “Băi, ne-a căzut fața! E riscant”, spune chef Florin Dumitrescu.
“E treabă seriaosă aici!”, spune Florin Dumitrescu. Cu toate forțele adunate, dar și tacticile care să-i aducă cât mai aprope de câștig, chef Sorin Bontea "se ajuta" câte puțin de la colegii săi. Ba a luat un polonic cu apă fierbinte din oala lui Cătălin Scărlăescu și și-a pus în oala sa, ba mai "ciupea" câte un ingredient: "Am tupeu nemărginit!”.
18 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.