Antena Căutare

Chefi fără limite, 28 februarie 2022. Echipele au ajuns în Lesbos. Florin Dumitrescu, tensionat de cele auzite: "Mă sperie"

În a patra ediție de Chefi fără limite din 28 februarie 2022, echipele au schimbat destinația și din Chios au ajuns în Lesbos, în zi de sărbătoare la greci, sărbătoarea profetului Ilie. Chefii și concurenții se bucură de culoare, muzică, animație și mult, mult soare, ideal pentru încă o etapă de vis, în care pot demonstra că nu au limite!

colaj de fotografii cu irina fodor și echipele de la Chefi fara limite, ale chefilor  Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu în Lesbos Galerie
În a patra ediție de Chefi fără limite din 28 februarie 2022, echipele au schimbat destinația și din Chios au ajuns în Lesbos, în zi de sărbătoare la greci, sărbătoarea profetului Ilie. | Antena 1/ Chefi fără limite

“Chefi fără limite invadează Lesbos, pe ei nenică, pe ei! Să le gătim! Insula asta vreau să o cuceresc!”, spune cu entuziasm Cătălin Scărlătescu.

În plină zi de sărbătoare grecii se roagă pentru cer senin și multă căldură pentru a avea spor în toate zilele și pentru a-și cultiva energia fără de care nu ar putea realizat totul, lucru de care au nevoie și concurenții în acest concurs dinamic, savuros și plin de provocări menite să dărâme bariere.

Concurenții de la Chefi fără limite au ajuns în Lesbos. A doua etapă din 28 februarie vine cu provocări noi și ingrediente interesante

Concurenților li se face un mic tablou al locuitorilor insulei pentru a înțelege puțin din cultura lor, detalii pe care le pot folosi cu dibăcie în preparatele pe care urmează să le facă: “Grecii fac asta de sute de ani! Au experiență în culoare, pun muzică, fac procesiuni cu cai, se roagă și după chefuiesc și mănâncă grecește. Este capitala băuturii tradiționale a Greciei”, povestește Irina Fodor.

“Această băutură impune și un meniu de rețete culinare cu totul speciale”, spune Irina, în timp ce pe Florin Dumitrescu par că îl trec apele: “Mă speeerie”.

“Pe lângă meniurile pe care le vedeți aici la mine pe masă, puteți observa și niște ingrediente. Nu o să vă dau prea multe detalii despre mezze acum pentru că veți avea mai multe de descoperit în cursul zilei de astăzi”, le mai spune Irina Fodor. “Mezzele sunt, de fapt, niște gustărele de pe aici”, spune Sorin Bontea.

Citește și: Eliminare Chefi fără limite, 23 februarie 2022. Lucian Pupăzan părăsește concursul, chef Sorin Bontea câștigă Jokerul

Care sunt probele din prima zi a etapei a doua de la Chefi fără limite. Lesbos îi pune la treabă!

În prima zi a etapei a doua, echipele și chefii vor face cunoștință cu ingredientele locului, subiectul următoarelor misiuni. Între timp, echipele primesc meniurile cu probe și află ce au de făcut.

PROBA 1: Pentru această probă încercați ca măcar unul dintre concurenții pe care îi alegeți să fie puternic fizic, dar trebuie să spun că le vor folosi foarte tare cunoștințele despre biologia marină. Câștigătorii vor avea diseară avantajul unei rețete complete.

Citește și: Chefi fără limite, în spatele camerelor! Aventura din Grecia a adus peripeții și pentru echipa de filmare! Imagini din culise

PROBA 2: La această misiune pe concurenți îi va ajuta capacitatea lor de măsura greutăți dintr-o privire. Echipa care câștigă va beneficia de 10 minute în plus la gătit.

PROBA 3: Veți participa la această probă împreună cu un concurent care vă poate ajuta la căratul greutăților. Avantajul constă în ajutorul la plating.

Echipa în care se afla și cheful a avut de luat și un cal. Aceștia au întâmpinat și siutații amuzante: "Cred că nu i-a priit mărul. Ne-a lovit mirosul", spune chef Florin Dumitrescu.

Citește și: Cine e și cu ce se ocupă Rebecca Bumputu (Becky) de la emisiunea Chefi fără limite, de la Antena 1

17 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x