Pentru că miza concursului este tot mai mare, avantajele obținute în aceste misiuni sunt tot mai importante. Competiția continuă ca de fiecare dată cu probe ce includ ingrediente și activități specifice zonei în care se află.
Dimineața nu a fost una deloc ușoară pentru concurenți deoarece au revenit la dormitul în bărci, iar vremea destul de capricioasă le-a dat bătăi de cap. A plouat torențial, iar apa a pătruns în interior. Aceștia au fost treziți atât de sunetul puternic al stropilor de ploaie care se loveau de pereții bărcii, dar și de apa care și-a făcut loc în camerele lor.
A picurat foarte mult atât în bucătărie cât și în dormitor, iar concurenții s-au trezit în condiții destul de neplăcute. Abia acum au înțeles că experiența Chef fără limite chiar te pune în situații de viață în care, poate, până acum nu ai mai fost și ești nevoit să îți depășești limitele!
Însă, condițiile deloc favorabile le-a provocat acestora disconfort, iar somnul nu a fost deloc bun, motiv pentru care a avut loc o schimbare. Chefii au sosit la primele ore ale dimineții cu vești bune: nu vor mai dormi pe barcă! Din cauza condițiilor meteorologice, aceștia sunt mutați la hotel.
Ce s-a întâmplat în episodul 17 din 29 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu
Orgoliile își vor spune cuvântul, iar viața se reduce la strictul necesar. Gătitul va deveni o rutină, dar în condiții spartane, în locuri neconvenționale, vor găti după tehnicile locului, cu ustensilele specifice greu de confecționat, după rețete locale, cu ingrediente de acolo. Mai mult, vor fi jurizați de oamenii locului, greu de influențat, iar regulamentul show-ului nu e deloc simplu!
În această ediție meniurile au venit aduse de ospătari, din nou în cutiile uriașe, așa cum s-au obișnuit pentru a doua zi din fiecare stage. Acolo au descoperit probele de astăzi.
- Proba ARTA UNTULUI: Întrebați-vă concurenții cine are abilități de sculptor sau de olar și pe acela luați-l cu voi. Cel care va câștiga această probă va putea să ia un concurent dintr-o altă echipă să îi fie ajutor pentru parcursul probei de diseară
- Proba BRUNCH: Deja știți ce aveți de făcut! Localnicii vă așteaptă pentru experiența brunch-ului unui restaurant de lux, marca Chefi fără limite. Cheful echipei câștigătoare va putea gusta pe tot parcursul probei atât preparatul echipei sale, cât și pe cele ale celorlalte echipe.
- Proba JOKER: Chefii trebuie să gătească scorpie de mare. Preparatul va fi jurizat de cheful local Aristotelis.
Cum s-au împărțit echipele și ce au de făcut la fiecare probă. Arta untului i-a provocat pe chefi
Din echipa mov, la proba arta untului s-a oferit Tanya Povenskaya, alături de chef Cătălin Scărlătescu. La proba brunch-ului au fost trimiși Daniel Iulian Tudor (Ken) și Becky.
De la echipa verde, la proba arta untului s-a oferit Francisc Șandor, care va merge alături de chef Sorin Bontea, pentru a doua probă, adică brunch-ul Laura Eremia și Valentina Cornescu sunt cele care au fost trimise de chef.
De la echipa albastră, la proba arta untului chef Florin Dumitrescu l-a ales pe Vlad Nastea (Arkanian), iar la proba brunch-ului au fost trimise Carmen Dîrvariu și Primărița.
Untul de Corfu este recunoscut în toată lumea și în bucătăriile de specialitate pentru puritatea și gustul său unic. La restaurantele de lux untul de calitate superioară este reprezentat la mesele de înaltă clasă sub forma unor sculpturi artistice ingenioase.
Concurenții au fost puși să sculpteze în unt după modelul unui artist sculptor în unt. Aceștia trebuie să facă o sculptură artistică din untul pe care îl au la dispoziție.
Cine a câștigat probele de avantaj în episodul 17 din 29 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Corfu
La proba arta untului, acolo unde concurenților și chefilor li s-a dat o jumătate de oră la dispoziție pentru a sculpta în unt. Cel mai bine s-a descurcat echipa albastră: Vlad Nastea (Arkanian) și chef Florin Dumitrescu
- Avantaj: Echipa albastră va putea să ia un concurent dintr-o altă echipă să îi fie de ajutor pentru parcursul probei de diseară.
La proba brunch-ului, acolo unde concurenții au gătit o masă specială localnicilor, au impresionat Daniel Iulian Tudor (Ken) și Becky de la echipa mov.
- Avantaj: Cheful echipei mov va putea gusta pe tot parcursul probei atât preparatul echipei sale, cât și pe cele ale celorlalte echipe.
Chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu s-au dezlănțuit la proba Joker-ului. Ce au avut de gătit
În a doua ediție din etapa a șasea, chefii află ce presupune câștigarea Jokerului, o probă inedită și grea îi pune la încercare, iar anunțul Irinei Fodor îi lasă cu gura căscată: “E spectaculos!!”. Rețetele cu iz mediteraneean nu sunt deloc simple, iar chef Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu și chef Sorin Bontea sunt pregătiți să lupte cu toate “armele” pe masă.
Ei au de susținut în ediția din 29 martie 2022 de la Chefi fără limite o luptă cu o miză extrem de importantă, Jokerul.
Ei vor fi jurizați de cheful local, chef Aristotelis și în funcție de cât de impresionat este, așa va oferi și Jokerul. Confruntarea culinară a zilei pare să le pună ceva probleme chefilor, care nu s-au orientat foarte bine în bucătărie, inițial, dar apoi și-au intrat în ritm fenomenal.
"Trei, Doamne, și toți trei, sunt chiar aici lângă mine! Dragii mei, vremea nu prea ține cu noi, dar nu e rău deloc, căci gătim între o tavernă foarte apreciată pe insulă. Suntem la al șaselea Joker, eu nu reușesc să țin socoteala, dar știu pe cineva care o ține, de obicei", spune Irina Fodor.
"Dragii mei, astăzi nu avem nici găini, nici gâște, nu avem nici homari, avem captura zilei. După cum știți, de obicei ne inspirăm din meniul fiecărei tavernei și facem felul nostru un preparat. Am ales din meniu captura zilei.
Se pare că astăzi s-a capturat multă scorpie de mare. Deci avem scorpie de mare pe care puteți să o faceți fiecare așa cum doriți, dar să știți că Aristotelis, după cum am spus, este un chef foarte bine cotat, aici în Corfu", anaunță Irina Fodor.
Chefii au fost foarte încântați de preparat. Peștele este extrem de gustos, iar ei abia așteaptă să înceapă treaba, însă sunt foarte atenți ca totul să iasă bine.
Cine a câștigat imunitatea de echipă în episodul 17 din 29 martie 2022, în cel de-al cincilea stage Chefi fără limite, desfășurat la Meteora
De data aceasta, pentru a obține imunitatea de grup, cele trei echipe trebuie să pregătească un dish inspirat din ingredientele pe care le-au descoperit în prima zi din cel de-al șaselea stage din emisiunea Chefi fără limite, în Corfu.
Florin Dumitrescu, pentru că a câștigat la proba untului, acesta a ales-o pe Laura Eremia de la echipa verde, pentru a da o mână de ajutor echipei sale pe parcursul probei de gătit.
Citește și: Chefi fără limite, episodul 15 din 23 martie 2022. Un concurent a fost eliminat. Ce chef a câștigat Jokerul
La proba brunch-ului, acolo unde concurenții au gătit o masă specială localnicilor, au impresionat Daniel Iulian Tudor (Ken) și Becky de la echipa mov. Astfel, chef Cătălin Scărlătescu a gustat din fiecare preparat.
Proba nu a fost una deloc ușoară pentru concurenți, au avut parte de multe blocaje, iar pentru echipele care au rămas fără un concurent a fost totuși dificil. Chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea s-au certat din cazua avantajelor: "Ia pleacă de aici!", i-a spus Laurei, care trebuia să gătească, dar cheful echipei verzi o ținea de vorbă.
"Știți că nu sunt genul să sabotez", spune Laura Eremia.
Timpul s-a surs, jurații au primit preparatele și apoi farfuriile au fost sparte rând pe rând. Echipa verde, condusă de chef Sorin Bontea, a obținut imunitatea de grup.
Citește și: Chefi fără limite, 23 martie 2022. Cine a câștigat imunitatea de echipă. Ce echipă riscă o eliminare
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.