Prima zi din etapa a șaptea de la Chefi fără limite a început în forță, cu trei probe de foc pentru niște avantaje interesante și extrem de importante pentru toți.
„Urmează etapa a șaptea, cred că realizați cât de departe ați ajuns. Sunt tare mândră de voi toți. Dragi chefi, să știți că și de voi sunt foarte mândră. Am ajuns în Mani, una dintre cele mai mari regiuni istorice din Grecia. Urmează să plecați în recunoaștere”, a fost vestea cu care Irina Fodor a început prima zi din etapa a șaptea, în ediția 19 din etapa șapte a emisiunii Chefi fără limite, difuzată pe 4 aprilie 2022.
Singura care nu participă la probe este Carmen Dîrvariu, fiindcă aceasta este nevoită să fie „fată în casă” și să se ocupe de mâncare, curățenie și tot ce mai e nevoie, ca urmare a faptului că este „oaia neagră” salvată de Joker.
Ce s-a întâmplat în episodul 19 din 4 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani
Nu a durat mult și atât chefii cât și concurenții au aflat ce surprize aduce prima zi petrecută în Mani:
- Proba 1-Ulei de măsline: La această probă aveți nevoie de un singur concurent isteț, cu memorie bună și papile gustative fine. Dacă veți câștiga, chef-ul echipei va obține un avantaj secret.
- Proba 2-Prepeliță: La această probă va trebui să trimiteți doi concurenți norocoși. Dacă veți câștiga o să beneficiați de un ajutor de nădejde la proba de gătit din partea unui chef local.
- Proba 3-Sare de mare: Pentru proba asta aveți nevoie de un însoțitor determinat, sociabil, descurcăreț, dar și strângător. Câștigătorul are voie să dea freeze celorlalte două echipe de trei ori în timpul probei. Timpul de freeze va fi de două minute și toți membrii celor două echipe trebuie să rămână exact în pozițiile în care sunt.
Așa cum era de așteptat, surpriza a fost mare, căci nimeni nu se aștepta la asemenea provocări și, desigur, la asemenea mize. Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au decis ce concurenți trimit la ce probe.
Chefii și cei trei concurenți aleși au pornit spre proba în care au primit provocarea de-a culege sare. Astfel, Cătălin Scărlătescu și Becky, Florin Dumitrescu și doamna colonel, dar și Sorin Bontea și Francisc Șandor au pus mâna pe coșuri și pe linguri și s-au apucat de treabă. Nu a fost deloc ușor, dar fiecare a încercat să se miște cât mai repede cu putință.
Cătălin Scărlătescu și Becky, la Chefi fără limite
La un moment dat, liderul echipei albastre a fost atât de încântat de cristalele de sare descoperite încât nu s-a putut abține și a savurat din plin. Nu a durat mult și s-a deshidratat, așa că a început să se simtă rău. Totuși, de dragul victoriei, Florin Dumitrescu nu s-a lăsat, ci a continuat să umple coșurile cu sare până la terminarea timpului alocat probei.
Sorin Bontea a încercat să trișeze punând în butoaiele cu sare câteva pietre grele, dar Florin Dumitrescu a observat imediat și a ripostat. S-a lăsat cu un schimb acid de replici, apoi toți au pornit către judecător. Pe drum, Bontea a profitat de neatenția colegilor săi și a mai încercat să arunce din sarea din butoaie.
Apoi a urmat partea a doua a probei, în care fiecare chef și concurentul său au primit plicuri cu sare, pe care trebuie să le dea la schimb pentru măsline.
Între timp, Iman, Tanya și Valentina au mers la proba uleiul de măsline, și ea desfășurată tot pe două etape. Prima misiune este aceea de-a degusta tipuri diferite de ulei pentru a decide care este uleiul de Mani. La etapa a doua, concurenții trebuie să descopere ce ingrediente secrete conține uleiul gustat. Din cele douăsprezece prezentate, doar trei sunt corecte. Nici aici lucrurile nu au fost ușoare, dar concurenții au încercat să obțină cât mai multe puncte.
La proba numită „Prepeliță”, Ken și Istvan, Arkanian și Primărița și Nobo cu Laura au fost puși să caute ouă de prepeliță într-o livadă, pentru a face o omletă cât mai mare. Totuși, condiția a fost ca niciun ou să nu fie fecundat, așa că cei șase concurenți intrați la această probă au fost nevoiți să se ajute de lumina unor lanterne pentru a verifica fiecare ou de prepeliță găsit.
În timp ce Carmen Dîrvariu a decis să se apuce de gătit și de spălat vase, în timp ce chefii și concurenții lor au încercat să dea sare la schimb pentru măsline. S-au rugat, s-au enervat și au făcut tot ce au putut pentru a umple butoaiele.
Cine a câștigat probele de avantaj în episodul 19 din 4 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani
Cele trei probe pregătite de Irina Fodor în prima zi din cea de-a șaptea etapă de la Chefi fără limite, desfășurată la Mani, a adus numeroase surprize și situații dificile. În ediția 19 din 4 aprilie 2022, fiecare din cele trei echipe a încercat să dea tot ce are mai bun pentru a câștiga cât mai multe avantaje.
La proba „prepeliță”, cel mai bine s-au descurcat Ken și Istvan, fiindcă ei au găsit cel mai mare număr de ouă cu ajutorul cărora au făcut o omletă uriașă.
La proba uleiului de măsline, Valentina a fost cea care a reușit să câștige avantajul „secret” și bucuria ei a fost una uriașă.
Când au terminat și ultima etapă din proba dedicată sării de mare, chefii și concurenții s-au întâlnit cu Irina Fodor, pentru a afla cine a câștigat avantajele avantaj în episodul 19 din 4 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite.
Surpriza a fost mare atunci când bidoanele cu măsline s-au cântărit și avantajul a mers la echipa verde, a lui Sorin Bontea.
Apoi, concurenții s-au retras la cazare, acolo unde au servit masa pregătită de Carmen Dîrvariu. Cu forțe proaspete, cele trei echipe conduse de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au mers în bucătărie, pentru a găti alături de echipele lor la proba pentru imunitatea individuală.
„Cine câștigă astăzi seară poate schimba un concurent cu un altul dintr-o altă echipă”, a fost vestea neașteptată dată de Irina Fodor.
Cine a câștigat imunitatea individuală în episodul 19 din 4 aprilie 2022, în cel de-al șaptelea stage Chefi fără limite, desfășurat la Mani
Chef Vasilis și-a făcut apariția și fiecare dintre cele trei echipe a primit o farfurie cu dish-ul pregătit de acesta, folosind ingredientele descoperite de chefi și de concurenți în prima zi din a șaptea etapă: prepeliță, ouă de prepeliță, măsline și ulei de măsline, sare și nu numai. Practic, la proba de gătit pentru imunitatea individuală, echipele trebuie să pregătească o farfurie cât mai gustoasă, inspirată din mâncarea chef-ului local.
După ce au degustat atent, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au atribuit deja sarcini pentru concurenții din echipele lor. Și fiindcă a câștigat un avantaj, echipa mov va găti chiar alături de chef Vasilis!
Nici nu bine a început proba, că Sorin Bontea a și dat primul „freeze”, blocând celelalte două echipe chiar în momentul aprovizionării. El a putut astfel să își aleagă cele mai bune ingrediente sau farfurii, oferind un ajutor important la start de probă pentru echipa sa.
Așa cum era de așteptat, tensiunile au atins cote uriașe și fiecare chef a încercat să își coordoneze cât mai bine echipa, pentru a obține un preparat cât mai gustos și aspectuos, la proba de gătit pentru imunitatea individuală, în prima zi din al șaptelea stage de la Chefi fără limite.
Surpriza a fost mare atunci când s-a descoperit că avantajul secret al lui Sorin Bontea oblige echipele să facă schimb de bancuri și să continue gătitul rețetei respectivei echipe! În mod evident, acest „detaliu” a complicat și mai tare proba.
Timpul alocat gătitului s-a scurs rapid și farfuriile au fost trimise la degustare. Echipa verde, cea albastră și cea mov au așteptat apoi cu sufletul la gură degustarea ce decide cine câștigă imunitatea individuală, în etapa a șaptea a emisiunii Chefi fără limite.
Apoi, rând pe rând, jurații au venit lângă Irina Fodor și au votat ce preparat le-a plăcut cel mai mult, ținând cont nu doar de gust, ci și de aspect, modul de îmbinare al aromelor și tehnica de gătit. Farfurie după farfurie, fiecare jurat a ales și scorul a fost destul de strâns până la un punct, lucru ce a dus emoțiile la un nivel uriaș.
La final, verdictul a fost clar: cea mai bună farfurie a fost cea pregătită de echipa verde, aceasta fiind și cea care are dreptul să acorde imunitatea individuală. În mod surprinzător sau nu, și de data aceasta Sorin Bontea a ales să-i ofere imunitatea lui Francisc Șandor, pentru a cincea oară!
De asemenea, Sorin Bontea va decide inclusiv un schimb de concurenți, dar în a doua zi din Mani, fiindcă azi a fost prea târziu.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla în a doua zi petrecută la Mani, în etapa a șaptea a emisiunii Chefi fără limite, de la Antena 1.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele, în goana după victorie.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Chefi fără limite, episodul 19 din 4 aprilie 2022. Cine a câștigat imunitatea individuală și s-a salvat de la eliminare... Chefi fără limite, 5 aprilie 2022. Sorin Bontea a făcut schimb de concurenți și toți au fost uimiți. Cine a câștigat ava...