Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | LUNI, MARŢI | ora 20.00

„La mulți ani” brioșelor din întreaga lume! Care este cea mai bună rețetă de cupcakes, gata în câteva 30 de minute

Pentru cei care nu știau, pe 18 octombrie întreaga planetă sărbătorește Ziua Brioșei cu Ciocolată, acest desert ce vine în tot felul de forme și culori și care este atât de bun! Ca să sărbătorim cum se cuvine, noi am decis să pregătim o super rețetă, simplă și rapidă!

Pentru cei care nu știau, pe 18 octombrie întreaga planetă sărbătorește Ziua Brioșei cu Ciocolată, acest desert ce vine în tot felul de forme și culori și care este atât de bun! Ca să sărbătorim cum se cuvine, noi am decis să pregătim o super rețetă, simplă și rapidă!

Brioșele sunt acele mici delicii culinare pe care le putem considera ca fiind mini prăjituri, învelite frumos în hârtie colorată sau folie de aluminiu. Istoria brioșelor începe undeva prin anul 1796, când prăjitura a fost menționată într-o carte americană de bucate („American Cookery” de autoarea Amelia Simmons).

18 octombrie - Ziua internațională a brioșelor cu ciocolată!

Înainte să apară celebrele tăvi speciale pentru brioșe, bucătarii le pregăteau în vase individuale (vă puteți imagina că nu era o sarcină tocmai ușoară). Prăjitura a început totuși să apară ulterior în tot mai multe cărți de bucate și a devenit astfel tot mai celebră.

Rețeta de bază, cu făină, puă, zahăr și unt a fost ulterior îmbunătățită și oameni din întreaga lume au început să prepare brioșele americane, datorită ingredientelor simple și a modului ușor de preparare. Sau poate doar fiindcă sunt extraordinar de bune?!

Cum să sărbătorim altfel decât savurând o porție de brioșe? Noi am ales rețeta cu vanilie!

Iată în materialul video de mai jos cum poți să prepari cele mai bune brioșe cu aromă de vanilie:

Ai nevoie de:  • 150 grame făină
  • Un pliculeț de praf de copt
  • Un praf de bicarbonat
  • 150 grame unt
  • 130 grame zahăr
  • O esență de vanilie (o lingură și jumătate)
  • 5 ouă


Amestecăm primele trei ingrediente, le trecem printr-o sită (pentru a le face cât mai pufoase). Într-un alt bol frecăm untul cu zahărul și cu esența de vanilie (e indicat să folosești un mixer) până se omogenizează totul și devine un amestec pufos.

Adăugăm 143 grame ouă (sau cinci ouă) și mixăm bine. Apoi adăugăm treptat amestecul de făină și amestecăm bine de tot (sau mixăm), până ce obținem o textură omogenă, dar pufoasă! Se pune amestecul în forme de copt, în care am pus hârtii speciale de brioșe.

Băgăm totul la cuptorul preîncălzit (17 minute la 160 de grade și 3 minute la 180 de grade temperatură). Desigur, testul cu scobitoarea este extrem de utill. Și brioșele sunt acum gata de a fi decorate sau direct savurate!

Poftă bună!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube