Antena Căutare

Rețete de aperitive pentru mesele festive. Aperitiv cu brânză și spanac

Acest simplu și delicios aperitiv cu brânză și spanac se va încadra perfect pe un platou cu aperitive festive, pline de culoare și savoare.

Aperitiv cu brânză și spanac

Acest simplu și delicios aperitiv cu brânză și spanac se va încadra perfect pe un platou cu aperitive festive, pline de culoare și savoare.

Ce ne trebuie pentru rețeta de Aperitiv cu brânză și spanac.


  • Pentru foaia cu spanac:
  • 4 ouă
  • 40 ml ulei
  • 100 gr smântăna
  • 100 g făină
  • 250 g spanac
  • 5 gr praf de copt
  • 1 +1/2 linguriță de sare
  • ¼ linguriță bicarbonate de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 350 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 250 gr telemea sărata
  • 100 gr smântână
  • puțin mărar tocat
  • Pentru decor:
  • semințe de rodie
Articolul continuă după reclamă

Iată cum preparăm rețeta de Aperitiv cu brânză și spanac.

Pregătim foaia de aluat cu spanac.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Punem un vas cu puțină apă la fiert și adăugăm o linguriță de sare și bicarbonatul. Când apa începe să fiarbă opărim frunzele de spanac pentru 1 minut. Le lăsăm la scurs și la răcit apoi le trecem prin blender împreună cu smântâna. Bicarbonatul are rolul de a intensifica culoarea spanacului și a o păstra și după tratamentul termic.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presarăm puțină sare peste gălbenușuri și le amestecăm bine, apoi adăugăm, pe rând, uleiul, compoziția de spanac și făina cernută cu praful de copt. La final, încorporăm albușurile presărate cu puțină sare și mixate spumă.

Întindem aluatul cu spanac într-o tavă de 24/36 tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Lăsăm foaia de aluat cu spanac să se tempereze, apoi o secționă în patru, pe orizontală.

Pentru crema de brânză, amestecăm brânza proaspătă cu telemeaua dată pe răzătoare și smântâna și, opțional, adăugăm mărar tocat.

Întindem crema de brânză între foile de aluat cu spanac, realizând un delicios și aspectuos aperitiv cu brânză și spanac. Îl dăm la rece pentru 30 de minute, apoi îl putem secționa și decora cu semințe de rodie.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x