Filip Costisor, un puști foarte simpatic în vârstă de 5 ani, a făcut spectacol în platoul ”Chefi la cuțite”, pregătind cu multă dezinvoltură o rețetă de brioșe cu fructe și ciocolată.
Foarte atent la fiecare detaliu, din modul de preparare și foarte încrezător în reușita desertului său, simpaticul băiețel a povestit în timp ce a gătit și cât de priceput este și în alte domenii în afara celui culinar.
Iată ce ingrediente a folosit pentru rețeta de brioșe cu iaurt și zmeură:
- 3 ouă
- 125 gr unt topit
- 175 g zahăr
- 225 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat
- 3 linguri de iaurt
- fulgi de ciocolata
- 150 gr zmeură
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru rețeta de brioșe cu iaurt și zmeură
Se topește untul la bain marie, apoi se lasă la temperat.
În bolul unui mixer se pun ouăle și untul topit și se presară puțină sare peste acestea. Se mixează până se omogenizează compoziția, apoi se adaugă zahărul. Din nou se mixează până la topirea zahărului.
Se adaugă iaurtul în care s-a stins bicarbonatul, se mixează din nou compoziția, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt.
În compoziția pentru brioșe, rezultată, se adaugă și câțiva fulgi de ciocolată și zmeură.
Citește și: Rețetă delicioasă de brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret ce dă întreaga savoare
Se așază hârtiuțe speciale în formele de brioșe și se pune compoziția de mai sus în ele, până se acoperă 3/4 din capacitatea lor.
Se coc brioșele cu iaurt și zmeură pentru 25-30 de minute în cuptorul încălzit deja la 180 de grade.
Ies foarte frumoase atât la exterior cât și la interior, iar dacă un puști de doar 5 ani poate prepara așa minunăție de brioșe cu iaurt și zmeură, apreciate la maxim de Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea, nu ne rămâne decât să le încercăm și noi.
Nu uitați că îndrăgita emisiune culinară „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!