Cu prune dulci, de toamnă și o combinație de aluaturi simple și ușoare, putem prepara cea mai delicioasă prăjitură de toamnă cu prune! Familia ne va mulțumi pentru așa desert delicios.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Prăjitură de toamnă cu prune:
- Aluat fraged:
- 125 g unt
- 125 g zahăr
- 300 g făină
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- un praf sare
- Blat de pandișpan:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 10 linguri unt topit
- 10 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1 kg prune
- zahăr pudră
Rețeta Prăjitură de toamnă cu prune - Mod de preparare
Pentru a pregăti aluat fraged, se amestecă toate ingredientele solide si se face o adâncitură la mijlocul lor unde se va adăiuga untul rece, tăiat în cuburi și oul. Se frământă rapid un aluat vârtos, care se întinde în tava(30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Tava se dă la rece până se pregătește aluatul pentru pandișpan.
Pentru a prepara pandișpan, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă, presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi se adaugă untul topit, făina amestecată cu praful de copt, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. Bezeaua de albușuri se încorporează ușor în compoziția de gălbenușuri și totul se întinde peste aluatul fraged din tavă. Pe toată suprafața pandișpanului se înfig jumătăți de prune, cu partea interioară în sus.
Se dă tava la cuptor și se coace minunata prăjitură de toamnă cu prune pentru 40 de minute, la 175 de grade.
Se servește pudrată cu zahăr.
Ideea de a combina aluat fraged cu pandișpan, este pentru a opri migrarea prunelor către baza tăvii.
Să vă fie de folos!
Pui Margherita, cu sos pesto, roșii și mozzarella! Un deliciu gata în mai puțin de 20 de minute!... Cele mai bune trei rețete de zacuscă pe care n-ar trebui să le ratăm!...