Delicioasă, răcoroasă și ușor acrișoară, este ideală pentru un weekend de vară, această Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură!
Rețeta Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură - Ingrediente
Aluat fraged pentru o tavă de 23/36 cm:
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 125 g unt( 82% grăsime)
- 125 g iaurt cremos sau smântână
- un praf de sare
- 350-400 g făină
- esență de vanilie
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- Crema de brânză:
- 750 g brânză proaspătă de vaci
- 125 g smântână
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- coaja rasă de lămâie
- 30 g zahăr vanilat
- 2-3 linguri griș
- 1/2 linguriță sare
- 250 g zmeură
Rețeta Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură - Preparare
Pentru a pregăti aluat fraged, mai întâi amestecăm oul cu sarea și zahărul. Adăugăm pe rând: iaurtul, bicarbonatul, untul rece dat pe răzătoare, sau tăiat în cuburi mici, esența și zahărul vanilat și încorporăm rapid făina.
Acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 20-30 de minute.
Pentru a pregăti crema de brânză, amestecăm brânza cu smântâna, adăugăm ouăle bătute cu sare și zahăr, coaja de lămâie și grișul.
Tapetăm taca cu unt, sau cu hârtie de copt, întindem aluatul fraged la bază, iar deasupra lui crema de brânză.
Înfigem zmeura din loc în loc și coacem prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Lăsăm delicioasa prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură să se tempereze și o servim decorată cu zmeură.
Rețetă simplă de dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și măsline... Delicii de vară: Roșii umplute cu cremă de brânzeturi...