Antena Căutare

Cum preparăm un delicios și reușit mousse de ciocolată

Pentru atunci când nu aveți prea mult timp, dar totuși vreți să-I impresionați pe cei dragi cu un desert delicious, rețeta Mousse de ciocolată sigur vă poate fi de folos!

mousse de ciocolată

Este de mare efect acest mousse de ciocolată, asamblat în pahare de sticlă așa încât să cucerească și papilele, dar și privirea!

Rețeta a fost pregătită în cadrul emisiunii Chefi la cuțite de concurenta Ioana Maria Rusu.

Rețeta Mousse de ciocolată - Ingrediente:


Articolul continuă după reclamă
  • 4 ouă medii
  • 200 gr ciocolată neagră 70%
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri de lapte
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 lingură de zahăr pudra, vanilat
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • bastonașe de ciocolată
  • zmeură
  • 100 g mentă proaspătă

Rețeta Mousse de ciocolată - Mod de preparare

Separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu o lingură de zahăr. Punem 100 ml de smântână împreună cu cele două linguri de lapte pe foc, într-o oală cu fundul gros. Când amestecul e fierbinte îl turnam peste gălbenușuri și amestecăm mereu. Turnăm compoziția din nou în oală și o lăsăm pe foc timp de 5-6 minute până se îngroașă.

Atenție, nu trebuie să fiarbă!

În tot acest timp vom amesteca cu o lingură (sau tel). Stingem focul și adăugăm ciocolată ruptă bucăți și vanilia. Amestecăm bine până când obținem o cremă fină de ciocolată. Lăsăm crema la răcit.

Smântâna pentru frișcă o mixăm bine împreună cu zahărul vanilat până când devine spumoasă. O dăm puțin la rece. Albușurile le batem spumă tare cu un praf de sare. Adăugăm cele 4 linguri de zahăr treptat, mixând bine după fiecare adăugare.

În crema de ciocolată, răcită, încorporăm ușor o treime din cantitatea de frișcă. Adăugăm și albușurile cu mișcări de jos în sus, pentru a pierde cât mai puțin volum. Pregătim 4 pahare. Turnăm 2-3 linguri de mousse în fiecare pahar. Peste mousse punem un strat de frișcă și câteva bastonașe glazurate rupte bucățele (pasul acesta e opțional). Peste bastonașe și frișcă turnăm încă 2-3 linguri de mousse iar la final punem frișcă rămasă.

Ornăm fiecare pahar cu zmeură proaspătă, frunzulițe de mentă și bastonașe de ciocolată. Dăm paharele la rece pentru a deveni mai fermă crema de ciocolată.

Cum se prepară mult adorata rețetă Cușma lui Goguță. Desert delicios pe bază de clătite cu vișine.... Rețetă delicioasă de musaca de cartofi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x