Alina Dulămescu, creator de dulce, ne-a arătat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani cum se prepară cele două două rețete simple și delicioase de desert, din ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Rețeta Gogoși cu mere - Ingrediente:
- 250 gr ricotta
- 150 gr făină
- 1 măr tăiat cubulețe
- 1 ou
- zahăr vanilat
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță coajă de lămâie
- 1/4 linguriță sare
Citește și: Cornulețe cu nucă și vanilie. Rețeta inspirată din bucătăria austriacă
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de gogoși cu mere:
Punem brânza într-un bol, adăugăm făina amestecată cu praful de copt, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat, apoi oul și cubulețele de mere și amestecăm bine până rezultă un aluat omogen. Lăsăm aluatul pentru gogoși cu mere să se odihnească 10 minute.
Punem ulei la încins, luăm cu lingura din aluat și scufundăm în uleiul încins.
Rumenim gogoșile pe ambele părți, apoi le scoatem pe prosoape absorbante, le lăsăm să se scurgă și le pudrăm cu zahăr.
Citește și: Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă de la bunica
Citește și: Cum se fac cele mai gustoase și aromate Gogoși cu mere și scorțișoară
Rețeta Cornulețe cu nucă - Ingrediente:
- 300 gr făină
- 150 gr nuci măcinate
- 50 gr zahăr pudră
- 150 gr unt
- 1 ou
- 45 ml lapte
- 2 plicuri de zahăr vanilat
Citește și: Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Cornulețe cu nucă
Cernem făina într-un vas, adăugăm untul moale și amestecăm până de formează un aluat sfărâmicios.
Adăugăm nucile măcinate, zahărul pudră, sarea, zahărul vanilat și omogenizăm compoziția.
Apoi încorporăm oul și laptele și din nou omogenizăm compoziția.
Pudrăm masa cu făină și formăm niște rulouri subțiri din aluat, pe care le decupăm în mici bastonașe și le îndoim ușor sub formă de potcoave.
Așezăm cornulețele în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15 minute, la 150 de grade. Le lăsăm să se tempereze 5 minute și le pudrăm cu zahăr.
Citește și: Cum se prepară delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie
Pentru a urmări pe îndelete cum se prepară cele două rețete, accesați materialul video de mai jos: