- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 1 kg file de biban de
- 1 kg ceapă albă
- 200 ml vin alb, demisec
- 200 g parmezan reggiano
- 500 ml ulei măsline extravirgin
- 100 g sare
- 250 g unt 82% grăsime
- 300 g zucchini (dovlecei verde închis)
- 250 g roșii cherry
- 60 g busuioc verde
- 450 g sparanghel verde
- 300 g morcov baby proaspăt cu frunze
- 100 g măsline kalamata fără sâmburi
- 1 buc. râșniță cu piper negru
- 300 g lămâie
- 20 g busuioc uscat
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- flori comestibile, lujeri de mazăre, ridichi, măcriș roșu
Mod de preparare
Peștele se filetează și se tranșează.
Ceapa se curăță, se taie julien și se pune la preparat, cu puțin ulei de măsline.
Când este gata, se trece prin termomix sau blender împreună cu o cană de parmesan, până se obține o cremă omogenă.
Dovleceii se taie pe lung, în fâșii și se blanșează.
La fel se procedează cu morcovii și sparanghelul.
Roșiile cherry se opăresc, se decojesc, se taie în jumătăți, se pun pe hârtie de copt, se presară cu zahăr, busuioc uscat, sare și se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 140°C.
Se pune parmezan ras pe hârtie de copt și se dă la cuptor timp de 5 minute, pentru a face biscuiți de parmezan.
Fileurile de pește se prăjesc în ulei de măsline, într-o tigaie antiaderentă.
Se sotează morcovul, sparanghelul și dovlecelul, în unt.
Pe o farfurie se montează un pat din piure-ul de ceapă, se adaugă legumele, roșiile, măslinele, apoi fileul de pește și se decorează cu flori comestibile, lujeri de mazăre și biscuiți de parmezan.
Tochitura țăranului... Pădure - desert cu multă ciocolată și fructe...