Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, acum în plin sezon al sparanghelului, o delicioasă rețetă de sparanghel cu sos olandez și cartofi noi, pe care a denumit-o ”Sparanghel vesel”.
Ingrediente pentru rețeta Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi
1 legătură sparangel alb 1 legătură sparanghel verde 1 kg cartofi noi 100 g unt 200 g șuncă Pădurea neagră 200 g șuncă de Praga Sos olandez: 5 gălbenușuri 125 g unt sare și piper zeamă de lămâieMod de preparare pentru rețeta Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi
Sparanghelul alb se curăță și se fierbe între 5-12 minute în apă cu sare și zeamă lde ămâie.
la fel se va fierbe, dar separat și sparanghelul verde, dar într-un timp vceva mai scurt decât cel alb.
Pentru sosul olandez, se amestecă la bain marie, gălbenușurile cu sare și piper. Se adaugă, treptat, untul topit și temperat, se amestecă până se obține o emulsie stabilă. Se asezonează cu zeamă de lămâie.
Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi se amestecă cu puțin unt și pătrunjel verde, tocat.
Sparanghelul va fi împachetat în felii de șuncă și servit cu sosul olandez și garnitura de cartofi.