Antena Căutare
Logo show

Rețeta zilei. Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune, acum în plin sezon al sparanghelului, o delicioasă rețetă de sparanghel cu sos olandez și cartofi noi, pe care a denumit-o ”Sparanghel vesel”.

Ingrediente pentru rețeta Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi

  • 1 legătură sparangel alb
  • 1 legătură sparanghel verde
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 g unt
  • 200 g șuncă Pădurea neagră
  • 200 g șuncă de Praga
  • Sos olandez:
  • 5 gălbenușuri
  • 125 g unt
  • sare și piper
  • zeamă de lămâie
  • Mod de preparare pentru rețeta Sparanghel vesel cu sos olandez și cartofi noi

    Sparanghelul alb se curăță și se fierbe între 5-12 minute în apă cu sare și  zeamă lde ămâie.

    la fel se va fierbe, dar separat și sparanghelul verde, dar într-un timp vceva mai scurt decât cel alb.

    Pentru sosul olandez, se amestecă la bain marie, gălbenușurile cu sare și piper. Se adaugă, treptat, untul topit și temperat, se amestecă până se obține o emulsie stabilă. Se asezonează cu zeamă de lămâie.

    Cartofii se fierb în apă cu sare, apoi se amestecă cu puțin unt și pătrunjel verde, tocat.

    Sparanghelul va fi împachetat în felii de șuncă și servit cu sosul olandez și garnitura de cartofi.

    Luni, 06.05.2019, 08:43
    x