Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă și interesantă Rețetă de Găluște de cartofi cu sos de cașcaval, o nebunie de preparat, ușor de realizat.
Ingrediente pentru rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval
- Pentru găluște:
- 1 kg piure de cartofi albi, clasic
- 300 g făină
- 2 ouă medii
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 750 ml lapte
- 200 g smântână dulce
- 100 g unt
- 200 g cașcaval emmentaler
- 200 g cașcaval gouda
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- Pentru servit:
- covrigi cu sare
Mod de preparare pentru rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval
Pentru prepararea găluștelor de cartofi, se amestecă piureul de cartofi, rece, cu făina, se încorporează ouăle și se asezonează compoziția cu sare și piper. Se lasă compoziția pentru găluște de cartofi la odihnit 10-15 minute. Se formează, apoi, biluțe cât mongile de ping pong și se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață, la foc încet.
Citește și: Rețeta Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval
Pentru prepararea sosului de cașcaval, se pune laptele la fiert împreună cu smântâna dulce și untul, până începe să clocotească, apoi se stinge focul și se adaugă cele două tipuri de cașcaval, date pe răzătoare. Se lasă sosul să se tempereze, timp în care brânzeturile se topesc și se asezonează cu oregano și busuioc.
Citește și: Ciorbă din afumătură de porc cu găluște de cartofi și zeamă de varză
Covrigii se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanți, apoi se rup în bucăți mici și se adaugă în sosul de cașcaval cu găluște de cartofi, pe post de crutoane.
Spor la preparat rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval și poftă bună la savurat!