Antena Căutare

Găluște de cartofi cu sos de cașcaval

Pentru că adesea ne rămâne piure de cartofi pentru a doua zi, pe lângă clasicele plăcinte cu aluat de cartofi, mai putem prepara și aceste delicioase Găluște de cartofi cu sos de cașcaval.

Galerie
Găluște de cartofi cu sos de cașcaval

Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o delicioasă și interesantă Rețetă de Găluște de cartofi cu sos de cașcaval, o nebunie de preparat, ușor de realizat.

Ingrediente pentru rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval


  • Pentru găluște:
  • 1 kg piure de cartofi albi, clasic
  • 300 g făină
  • 2 ouă medii
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 750 ml lapte
  • 200 g smântână dulce
  • 100 g unt
  • 200 g cașcaval emmentaler
  • 200 g cașcaval gouda
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • Pentru servit:
  • covrigi cu sare

Mod de preparare pentru rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval

Pentru prepararea găluștelor de cartofi, se amestecă piureul de cartofi, rece, cu făina, se încorporează ouăle și se asezonează compoziția cu sare și piper. Se lasă compoziția pentru găluște de cartofi la odihnit 10-15 minute. Se formează, apoi, biluțe cât mongile de ping pong și se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață, la foc încet.

Citește și: Rețeta Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval

Pentru prepararea sosului de cașcaval, se pune laptele la fiert împreună cu smântâna dulce și untul, până începe să clocotească, apoi se stinge focul și se adaugă cele două tipuri de cașcaval, date pe răzătoare. Se lasă sosul să se tempereze, timp în care brânzeturile se topesc și se asezonează cu oregano și busuioc.

Citește și: Ciorbă din afumătură de porc cu găluște de cartofi și zeamă de varză

Covrigii se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5-6 minute, pentru a deveni crocanți, apoi se rup în bucăți mici și se adaugă în sosul de cașcaval cu găluște de cartofi, pe post de crutoane.

Spor la preparat rețeta Găluște de cartofi cu sos de cașcaval și poftă bună la savurat!

Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Mini pavlova cu frișcă și zmeură și aromă de lavandă... Rețetă de linzer cu prune. O delicioasă tartă cu prune din bucătăria austriacă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x