Gulaș cu carne de porc, una dintre cele mai îndrăgite rețete, inspirate din bucătăria ungurească.
Ingrediente pentru rețeta Gulaș cu carne de porc
- 500 g muschiuleț sau pulpă de porc
- 2 cepe albe, potrivite
- 1 ardei capia, roșu
- 1 căpățână de usturoi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cartofi mari
- 1 cutie de roșii cubulețe
- pătrunjel verde
- cimbru uscat
- sare și piper
- boia dulce
- 1 ardei iute
- 1 lingură untură
Mod de preparare pentru rețeta Gulaș cu carne de porc
Se porționează carnea în bucăți mici care se rumenesc în untura încinsă.
Se curăță ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel, se toacă mărunt și se adaugă peste carne. Se adaugă și câțiva căței de usturoi, rondele și se amestecă bine. Când legumele sunt bine pătrunse, se adaugă roșiile, și se lasă sossul să scadă, asezonându-l cu sare, piper, cimbru și boia.
Se adaugă cartofii curățați și tăiați cuburi și se completează cu apă fierbinte.
Când cartofii sunt pătrunși, se adaugă ardeii tocați mărunt și câțiva căței de usturoi.
Se mai lasă deliciosul Gulaș cu carne de porc pe foc câteva minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și condimente.
După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Rețeta Coxinha De Frago. Niște delicioase găluște de aluat umplute cu piept de pui... Tagliatelle cu hribi și sos curry...