- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețetele de înghețată de casă au devenit cele mai apreciate, pentru că sunt mai sănătoase, iar satisfacția este cu atât mai mare cu cât cunoaștem ce conține fiecare înghețată.
Iar dacă rețetele de înghețată nu conțin nici prea mult zahăr, se pot bucura de ele atât cei mari cât și cei mici.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Înghețată de căpșuni simplă și delicioasă:
- 1 kg căpșuni bine coapte
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2-3 linguri de zahăr
- 200 ml smântână naturală, pentru frișcă
- 1-2 banane bine coapte
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Înghețată de căpșuni simplă și delicioasă?
Mai întâi ne ocupăm de căpșuni pe care le spălăm bine, în multe ape, apoi le scurgem bine și le curățăm.
Le tăiem în felii grosiere, le amestecăm cu puțin zahăr și zeama de lămâie și le punem într-un vas, la fiert, până se formează sirop, iar căpșunile sunt bine pătrunse. Punem doar puțin zahăr, atât cât să se poată forma sirop în timpul fierberii.
Lăsăm mixul de căpșuni să se răcească, apoi îl trecem prin blender și prin sită, împreună cu 1-2 banane bine coapte. Bananele au rolul de a substitui zahărul din înghețată, dar și pentru a da cremozitate înghețatei.
Citește și: Rețeta Înghețată de iaurt cu sos de zmeură și ciocolată
Introducem mixerul în smântâna naturală, ținută la frigider și o mixăm până îi dăm cremozitate.
Amestecăm crema de smântână cu mixul de căpșuni și banane și punem compoziția pentru înghețată de căpșuni în caserole cu capac, la congelator.
O lăsăm acolo timp de 4-6 ore, iar după primele 45 de minute, mai mixăm compoziția pentru a nu se forma ace de gheață. Repetăm procedeul după 30 de minute, apoi lăsăm delicioasa înghețată de căpșuni la congelator până se încheagă.
Citește și: Rețeta Înghețată de zmeură cremoasă și delicioasă, preparată în casă
Înainte de a servi înghețata de căpșuni pentru copii, o lăsăm la temperatura camerei 10-15 minute.
Spor și poftă bună!
Chiftele cu sos de roșii. Rețeta simplă ca la bunica acasă... Ciorbă din păstăi de fasole galbenă cu caise pârguite. Rețeta verii gata în 30 de minute...