- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Papricaș de pui cu ciuperci și mămăligă, un preparat gustos, sățios ce cucerește orice pofticios!
Rețeta Papricaș de pui cu ciuperci și mămăligă - Ingrediente
- 250 gr ciperci champignon albe
- 250 gr ciperci champignon brune
- 2 buc piept de pui dezosat și fără piele
- 3 buc. ceapă albă\ galbenă
- 2 ardei capia roșii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 400 gr smântână grasă
- 500 ml lapte
- 200 gr unt nesărat
- 1 căpățână de usturoi
- 200 gr făină albă
- boia dulce
- boia dulce afumată
- 3 legături mari de pătrunjel verde
- 500 gr mălai negrișat
- Sare și piper
- 250 ml supă de pui
Rețeta Papricaș de pui cu ciuperci și mămăligă - Preparare
Se porționează pieptul de pui în bucăți mai mici care se pun la prăjit, rumenindu-le pe toate părțile în uleiul incins.
Apoi se adaugă ceapa tocată fin, se lasă până devine sticloasă și se presară boia, sare și piper, dupa gust. Urmează ciupercile, care se lasă până se pătrund mai bine, adăugând și un cub de unt, apoi ardeii tocați mărunt.
Se adaugă supa de pui și se fierbe papricașul de pui cu ciuperci la foc mic, cam 30 minute.
Se amestecă într-un bol, făina cu laptele și smântâna de gătit și se adaugă peste ingredientele de pe foc.
Se lasă să fiarbă pentru un clocot sau două, se potrivește gustul cu sare și se adaugă pătrunjelul tocat fin.
Se pune apa la fiert, pentru mămăligă și se adaugă sarea.
Se cerne mălaiul și se adaugă peste apa care fierbe, în ploaie, amestecând intens, până se îngroașă ca o budincă.
Se servește deliciosul papricaș de pui cu ciuperci și mămăliguță.
Somon cu quinoa și piure de mazăre... Mușchiuleț de porc în crustă de fistic cu sos de rodii și piure de păstârnac...