O salată simplă, dar tare gustoasă și sățioasă, ce poate ține loc de orice masă: „Penne cu zucchini la tigaie, file de ton, parmezan și nuci”!
Ingrediente pentru Penne cu zucchini la tigaie, file de ton, parmezan și nuci
- 250 g penne
- 150 g unt
- 1 ceapă roșie
- 1 linguriță zahăr brun
- 1 lingură oțet balsamic
- sare
- piper
- 1 cățel de usturoi
- 1 zucchini verde
- 100 g parmezan ras
- 50 g nuci
- 150 g file de ton în ulei de măsline
Mod de preparare Penne cu zucchinni la tigaie, file de ton, parmezan și nuci
Se toacă ceapa julien și se călește în puțin unt, iar când este pătrunsă, se adaugă zahărul brun și după topirea acestuia, oțetul balsamic.
Dovlecelul se taie în fâșii puțin mai mari decât pastele, așa încât să se vadă frumos coaja verde închis și se trag fâșiile ușor la tigaie.
Pennele se fierb în apă cu sare, apoi se scurg bine și se trag la tigaie în unt topit și parfumat cu un cățel de usturoi zdrobit. Se presară peste ele nucă măcinată, amestecată cu parmezan ras și fileul de ton scurs. Apoi se adaugă ceapa caramelizată și fâșiile de zucchini.