Antena Căutare

Prăjitura care cucerește orice gurmand: Prăjitura franțuzească

Cu gust delicios și aspect plăcut, Prăjitura franțuzească cucerește orice gurmand.

Prăjitura franțuzească

Cu gust delicios și aspect plăcut, Prăjitura franțuzească cucerește orice gurmand.


Ingrediente pentru Prăjitura franțuzească

  • Pentru foile cu cacao:
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • 4 linguri cacao
  • 400 g iaurt cremos
  • 150 g zahăr
  • aprox. 600 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 vârf cuțit cu sare
  • Pentru foaia cu nucă de cocos:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 200 g nucă de cocos
  • 2 linguri făină
  • 75 g stafide sau merișoare
  • 1 vârf cuțit cu sare
  • Pentru cremă:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 vârf cuțit cu sare
  • puțină cacao pentru decor
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare Prăjitura franțuzească

Pentru prepararea foilor cu cacao, frecăm untul, ținut la temperatura camerei, cu zahărul, apoi adăugăm cacaua și iaurtul.

Amestecăm bine totul, adăugăm și esența și începem să încorporăm treptat făina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios, pe care îl lăsăm la frigider timp de o oră acoperit cu folie.

Pentru foaia cu cocos, mixăm albușurile spumă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie.

Adăugăm nuca de cocos și făina, apoi încorporăm stafidele hidratate în prealabil.

Împărțim aluatul cu cacao în două părți egale.

Prima parte o întindem direct în tava tapetată cu hârtie de copt, iar peste ea întindem foaia cu nucă de cocos și o acoperim cu a doua foaie cu cacao.

Dăm tavă la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Între timp preparăm crema de lămâie.

Amestecăm cele 6 gălbenușuri cu sarea și zahărul, adăugăm coaja de lămâie rasă și făina și diluăm compoziția cu puțin lapte rece.

Restul de lapte îl vom pune fierbinte peste amestecul rezultat, omogenizăm bine și fierbem crema la foc încet, amestecând continuu până când crema se va îngroșa ca o budincă.

Acoperim crema cu o folie și o dăm la rece, după care încorporăm untul moale.

Întindem crema peste prăjitura din tavă, răcită deja și o dăm la frigider până în momentul servirii.

Presăram puțină caco deasupra sau putem să radem ciocolată în momentul servirii.

Desert delicios de toamnă: Ruladă cu aluat dospit și dovleac plăcintar... O pizza mai bogată și mai aspectuoasă: Pizza cu coroniță de cârnați afumați...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Exclusiv Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x