După cum au apreciat-o cei trei chefi simpatici, în cadrul îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, rețeta italiană de paste cu brânză și piper( Spaghetti cacio e pepe), chiar merită preparată, dacă nu ați încercat-o, încă.
Cristiana Oprea, prima româncă pilot care a participat la Campionatul European de raliuri, a venit în a patra ediție a sezonului 8 „Chefi la cuțite” pentru că i s-a părut o provocare cu totul nouă.
Ea a pregătit una dintre cele mai vechi și apreciate rețete de paste: Rețeta Spaghetti cacio e pepe, cu care i-a cucerit pe cei trei chefi.
Rețetă italiană de paste cu brânză și piper. Rețeta Spaghetti cacio e pepe - Ingrediente:
- 320 gr spaghetti Barilla no.5 (1 pachet)
- piper negru, boabe
- piper negru măcinat proaspăt
- 250 gr brânză Pecorino Romano de la Lidl
- 50 gr sare de bucătărie
- 100 ml ulei de măsline
- 50 gr unt
- apă pentru fiert pastele
Rețetă italiană de paste cu brânză și piper. Rețeta Spaghetti cacio e pepe - Preparare
Se fierb pastele în apă cu un praf de sare, pentru 9 minute.
Într-o tigaie, se călește pentru 1-2 minute piperul boabe, apoi se pisează într-un mojar cu pistil.
Se rade brânza pecorino, pe răzătoarea mare.
Citește și: Tacos al Pastor. Rețetă de shaorma mexicană cu carne de porc
Se topește untul în tigaie și se adaugă pastele scurse, adăugând și un polonic din apa în care au fiert, pentru a începe să se formeze sosul cu amidonul din paste
Se amestecă brânza rasă cu un polonic de apă de la paste pentru a forma o compoziție care se toarnă imediat în tigaie, peste paste, împreună cu piperul din mojar.
Se amestecă totul până se obține textura dorită.
Se servesc imediat în farfurii de paste, cu extra piper pe deasupra.