Antena Căutare

Cum poți îmbunătăți gustul clasicelor ouă românești, celebrele ouă poșate? Rețeta Ouă pane cu sos alb și piure de țelină.

Ne plac ouăle ochiuri, omletă, sau poșate, mai ales servite la mic dejun. Dar sunt perfecte și servite ca fel principal, alături de diverse garnituri, ca în rețeta noastră Ouă pane cu sos alb și piure de țelină.

Cum poți îmbunătăți gustul clasicelor ouă românești, celebrele ouă poșate? Rețeta Ouă pane cu sos alb și piure de țelină.
Ouă pane cu sos alb și piure de țelină

Sunt, de departe, altceva decât banalele ouă ochiuri, sau ouăle poșate, simple, sunt mai gustoase, mai aspectuoase și mai de esfect!

Rețeta Ouă pane cu sos alb și piure de țelină - Ingrediente:


  • 8 ouă
  • 200 g grissini
  • 100 g oțet de vin alb
  • 50 g sare afumată
  • 50 g sare fină și piper
  • 200 g unt
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte
  • 200 g spanac
  • 20 g usturoi
  • 1-2 rădacini de țelină
  • 10 g cimbrișor
  • 50 g sos de stridii
  • 100 g făină
  • 200 g camembert
  • 50 g mix microplante
  • 2-3 linguri ulei

Rețeta Ouă pane cu sos alb și piure de țelină - Preparare

Punem la fiert 1 litru de apă cu o lingură de oțet și 1/2 lingură de sare afumată. Când fierbe, facem un vârtej în apă cu o spatulă și punem pe rând câte un ou. Le lăsăm până se coagulează și le scoatem în apă cu gheață.

Apoi le trecem prin făină, prin ouă bătute și prin făină amestecată cu grisine mărunțite. Le prăjim in ulei încins.

Într-o tigaie punem la rumenit usturoiul cu cimbrișor si rădăcina de țelină tocată cuburi. Le prăjim puțin și adăugăm smântâna, dupa care le trecem prin blemder. În altă tigaie prăjim spanacul cu sosul de stridii.

Mai vedeți și

Pregătim un sos alb din lapte, smântână pentru frișcă și chamembert. Fierbem laptele împreună cu smântâna, până la primul clocot, apoi stingem focul și adăugăm brânza. Amestecăm până aceasta se topește și rezultă un sos alb, cremos.

Asezonăm totul cu sare și piper și servim.

Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime. O combinație ce cucerește instant.... Cum preparăm celebrele Chifle Laugenbrot perfecte pentru mic dejun, pachete sau hamburgeri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x