Chiftelele de dovlecei cu verdeață se pot servi dimineața, la mic dejun, sau ca gustare printre mese. Sunt delicioase atât calde, cât și reci și pot constitui și baza pachetului de peste zi.
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață - Ingrediente:
- 2 dovlecei de mărime medie
- 2 cepe medii
- 2 ouă
- 100 gr făină
- sare și piper
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- puțin cimbru verde și busuioc
- ulei pentru prăjit
Rețeta Chiftele de dovlecei cu verdeață - Mod de preparare
Se spală bine dovleceii și se dau pe răzătoarea mare, fără a-i decoji, dacă sunt cruzi. Se presară sare peste răzătura de dovlecei și se lasă la odihnit 10-15 minute, pentru a elimina apa.
Apoi, se scurg de lichid, presându-i bine în mâini, se pun într-un vas și se amestecă cu ceapa tocată, verdeața tocată, făina și ouăle. Făină se pune atât cât să fie compozița compactă, nu trebuie să exagerăm. Se asezonează cu sare și piper.
Citește și: Rețetă de chiftele fără carne. Chiftele din cartofi și alte ingrediente
Se unge bine o tigaie cu ulei.
Se ia cu lingura din compoziția pentru chiftele de dovlecei cu verdeață, se dă o formă rodundă și plată și se așază în tigaia încinsă.
Chiftelele de dovlecei cu verdeață se rumenesc frumos pe ambele părți, fără a-i prăji în baie de ulei.
Citește și: Rețetă de chiftele din legume. Mai simple, mai sănătoase și mai gustoase
Se lasă să se tempereze și se pot servi cu diverse creme de brânză, cu smântână, sau cu diverse sosuri: de iaurt, de roșii, etc.
Cum se prepară vișinata de casă? Rețetă veche din străbuni... Rețetă delicioasă de dulceață din fructe de pădure și cireșe - Rețeta lui Vlăduț...