Roșiile cu brânză sunt preferatele tuturor, vara, dar vor fi și mai atractive, mai ales pe un platou de aperitive dacă le servim în varianta: Roșii umplute cu cremă de brânzeturi.
Rețeta Roșii umplute cu cremă de brânzeturi - Ingrediente
- 6 roșii de grădină, mai mari
- 150 gr brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză de vaci, proaspătă
- 1-2 linguri de smântână
- 1 legătură de mărar verde
- castraveți și măsline verzi, pentru decor
Rețeta Roșii umplute cu cremă de brânzeturi - Mod de preparare
Spălăm bine roșiile și le îndepărtăm partea de deasupra, ce cu cotorul.
Apoi le scobim interiorul cu o linguriță, dar doar partea cu semințe, lăsând pulpa întreagă, în interior.
Dăm brânza telemea pe răzătoare, o amestecăm cu brânza proaspătă și smântâna și adăucăm mărarul verde, tocat.
Omogenizăm compoziția de brânzeturi și umplem cu ea roșiile.
Le decorăm frumos cu măsline verzi, umplute cu ardei și cu felii subțiri de castraveți, sub formă de fluturași, să-i delectăm pe copilași.
Citiți și rețetele:
Rulouri de castravete umplute cu cremă de brânză
Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate