Cu zmeură proaspătă, cu o delicioasă cremă de vanilie și o foaie perfectă de ruladă, îi putem delecta pe cei dragi cu un desert ușor de vară: Ruladă cu cremă de vanilie și zmeură.
Rețeta Ruladă cu cremă de vanilie și zmeură - Ingrediente
- Pentru foaie de ruladă:
- 6 albușuri
- 175 gr zahăr
- 120 gr făină
- 30 gr amidon
- 2 lingurițe esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- Pentru crema de vanilie:
- 600 ml lapte dulce
- 6 gălbenușuri
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilinat
- 50 gr amidon
- 200 gr unt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 150 gr zmeură
- frunze de mentă, pentru decor
Rețeta Ruladă cu cremă de vanilie și zmeură - Preparare
Pentru foaia de ruladă din albușuri, se mixează albușurile spumă, presărate cu un praf de sare, se adaugă, treptat, zahărul și se mixează până rezultă o bezea fermă. Se încorporează, treptat, făina și amidonul și la final se adaugă esența. În tava tapetată cu hârtie de copt se întinde compoziția pentru foaia de ruladă și se nivelează uniform. Foaia de ruladă se coace la 180 de grade pentru 25-30 de minute, nu înainte de a preîncălzi cuptorul. Apoi se răstoarnă pe o altă hârtie de copt, ușor umedă și se rulează, îndepărtând hârtia pe care s-a copt. Se lasă așa rulată la răcit.
Pentru crema de vanilie, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se adaugă amidonul și se diluează cu puțin lapte rece.
Se fierbe compoziția pe baie de aburi și se adaugă, treptat, restul de lapte fierbinte. Se amestecă până capătă textura unei budinci, se adaugă esența, apoi se lasă la răcit.
Când este rece, se spumează împreună cu untul moale.
Se desface foaia de ruladă, se întinde crema de vanilie peste ea și se presară zmeură. Se rulează strâns și se dă la rece pentru o oră, înainte de a se secționa.
Vedeți și rețeta Ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine!
Rețetă de ștrudel cu varză. Un preparat de efect, ce poate fi luat și la pachet.... Salată grecească. Secretele rețetei care te va face să visezi la Grecia...