Antena Căutare

Cât costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

De sărbători, mesele sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2023, acesta nu poate să lipsească de lângă ouăle roșii, drobul de miel sau alte bunătăți specifice acestei sărbători. Iată ce preț are cozonacul lui Cătălin Scărlătescu și ce ingrediente îți trebuie pentru a îl pregăti la tine acasă.

colaj de imagini cu catalin scarlatescu si cozonac de paste in tavi Galerie
De sărbători, mesele sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2023, acesta nu poate să lipsească de lângă ouăle roșii, drobul de miel sau alte bunătăți specifice acestei sărbători. Iată ce preț are cozonacul lui Cătălin Scărlătescu și ce ingrediente îți trebuie pentru a îl pregăti la tine acasă. | Shutterstock.com si Antena 1

Cozonacul pufos este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paște. Mirosul lui umple întreaga casă și răsfață papilele gustative ale tuturor celor prezenți.

Există o mulțime de variante ale rețetei de cozonac. Unele persoane îi preferă pe cei cu nucă, altele adoră cozonacii ce conțin rahat, în vreme ce unii oameni salivează după cei cu ciocolată. Iată ce conține rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu și cum se prepară.

Citește și: Friptura de miel pentru Paște. Două rețete savuroase pentru grătar și cuptor, potrivite și pentru copii

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

De sărbători, una dintre cele mai căutate rețete de cozonac este cea a lui chef Cătălin Scărlătescu. Pe lângă ingredientele de bază, el adaugă și ciocolată în desertul delicios. Iată ce folosește pentru a prepara cel mai savuros cozonac de Paște 2023:

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 200 g rahat
  • 500 g nucă
  • 250 g zahăr
  • 300 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 5 ouă proaspete
  • 60 g drojdie.

Citește și: Paște: tradiții, obiceiuri și superstiții de Înviere, pe 24 și 25 aprilie 2022. Ce nu e bine să faci în zilele de sărbătoare

Cum se prepara cozonacul după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu propune ca ingredientele să fie scoase din frigider cu 3-4 ore înainte de a începe prepararea desertului. De asemenea, indicat este ca încăperea în care are loc procesul să fie încălzită, iar ferestrele și ușa să nu fie deschise.

Într-un bol înalt, amestecați drojdia cu 100 ml laptele. Puneți și 3 linguri de făină, o linguriță de zahăr și amestecați până toate ingredientele se omogenizează. Acum aluatul este tocmai bun de lăsat la dospit, în jur de o oră, în funcție temperatura camerei unde stă vasul. Cu cât este mai cald în încăpere, cu atât timpul de dospit va fi mai mic.

Citește și: Unt preparat în casă. Două metode simple de preparare

În timp ce așteptați, într-o oală pusă la foc amestecați laptele rămas și zahărul până acesta se topește. Într-un alt vas, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare. Treptat, în timp ce amestecați continuu, puneți și făina, maiaua, precum și laptele în care ați topit zahărul.

Când amestecul este omogen, e timpul să puneți și untul. Acest aluat trebuie amestecat bine bine, astfel încât toate produsele să se încorporeze. Când observați că aluatul este elastic și aerat, lăsați-l la crescut timp de o oră.

Citește și: Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

Acum puteți prepara umplutura cozonacului pufos, din ciocolată topită, nuci și rahat. Ingredientele se amestecă și rezultatul se pune pe aluatul întins și se rulează. Apoi, rulada obținută se taie în două, pe lungime.

Cele două bucăți trebuie împletite, așezate în tavă și unse cu ou. Înainte de a fi băgat la cuptor, el trebuie să mai crească în tavă pentru aproximativ două ore.

Citește și: Pască cu smântână. Rețeta simplă de pască fără aluat

Atenție, un alt aspect important: cuptorul trebuie încins la 160 de grade. Ulterior, pe măsură ce cozonacul de Paște se coace, e indicat să scadeți temperatura la 140.

Cât costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu

Pe site-ul Chef Super Food, Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție mai multe preparate pentru masa de Paște 2023. Printre acestea se numără și cozonacul sau drobul de miel by chef Cătălin Scărlătescu.

Ingredientele folosite sunt: faină albă de grâu, zahăr, cacao, nucă, ciocolată neagră belgiană 55%, rahat, unt belgian 80% grasime, lapte și ouă. Pe site se specifică faptul că preparatul este fără coloranți și fără conservanți.

Citește și: Și-a comandat paste la restaurant și, când a vrut să facă o poză pentru Instagram, a observat că mâncarea a început să se ”miște”

”Pregătit după rețeta lui Chef Scarlătescu, cozonacul păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc. Preparat numai cu ingrediente naturale premium și cu calități nutritive ridicate care dau savoare, cozonacul te va uimi cu abundență de nucă, ciocolată belgiană și rahat. Acesta este deșertul perfect pentru masa de Paște.”, se specifică în descrierea celor de pe Chef Super Food.

Prețul pentru 900 g costă 96 lei, însă cozonacul poate fi comandat în două variante: 500g și 900g.

Chefi la cuțite, 3 aprilie 2023. Puya și Melinda au făcut show în bucătărie. Ce confesiuni neașteptate a făcut artistul... Ionuț Belei intră în lupta pentru amuletă de la Chefi la cuțite, iar Răzvan Fodor jurizează. Ediția de aseară, lider de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Citește și
x